Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Професионални шминкери

Дискусија во 'Лице' започната од Lizalka, 15 март 2010.

1. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Некое искуство со шминката на Professional make up artist Angela Stojoska? Има некој?

2. frosyGrc

frosyGrc Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.886
    Мене ме шминкаа со нејзината ученичка на часовите што ги држи.

Какво е вашето мислење за Небојша Пешевски?

3. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Ne se nemam sminkano jas tamu, ama poznavam edna devojka tamu sto se sminkase poveke ja fati patot do tamu nego sminkata neZnam tocno cena na shminkata ama ke se rasprasam ako sakas. :)

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    И мене ме шминкаа со нејзина ученичка, им бев модел. Супер работи.

На lattie му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    дали е тој што шминка кај Адо фризерот ( позади универзална) во салон?

6. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    @Rose96 И мене ме интересира цената што ја наплаќа Селма.Јас сум воодушевена, штета што не држи курсеви, од сите на Балканот желба ми е од неа да учам.Ако имаш некакви информации каде таа учела да шминка, ако би можела да дознаеш, би ти била благодарна.Реално неизводливо ми е за некој настан да одам до Приштина да се шминкам од причина што пред такви важни настани сакам да сум одморна, не 3-4 саати да ми пројде у пат и утепана да сум после.

Друго што сакам да кажам е поврзано со кармините.Не знам како еден кармин па каков сака нека е ви издржува цел ден, еве самата имам кармини од повеќе квалитетни брендови и каков сака нека е ама цел ден нема да ми издржи.Ако молчиш цел ден да, ама да јадеш, да пиеш, да зборуваш, за мене малку нереално е, сега ќе остане нешто ама онака избледено за никаде , не можам да го вбројам во"карминот ми издржа цел ден" Јас барем не сакам да си дозволам да поминам цел ден со остатоци од карминот и ќе се потрудам барем некоја слична нијанса да ставам во текот на денот ако немам баш иста како што ме нашминкале, па и да не е толку гламурозно како таму што ме средиле, пак нема да дозволам со таков избледен никаков цел ден да поминам.

@frosyGrc Небојша Пешевски ја има шминкано другарка ми за една Нова Година, тогаш имаше промоција,, некој купон на групер можеби за 1500 денари шминка и фризура.Прекрасна ја направи иако и самата ја имам шминкано и има специфични очи, не и стојат многу експериментирања и се преклопуваат на поголем дел капаците.Тој многу убаво и го отвори окото и косата и беше прекрасна има жива коса што не држи многу а оваа 2 дена и држеше додека не ја изми мислам.За лицето не можам да се сетам како беше средена, поодамна беше и тогаш повеќе се фокусирав на шминкање на очите отколку на лицето, па не сум запомнила.Но целокупниот впечаток беше прекрасен, го ивлекол најдоброто од неа, се има шминкано на 3-4 места и сметам дека Небојша најубаво од сите ја нашминка.

На kjukli, Sexybaby86, blueberry93 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Ај баш ме интересира, пошто и онака одам таму. Им пишав во инбокс уште пред неколку месеци, ама не ми кажаа конкретно, туку во стил "кога ќе дојдеш, ќе ти кажеме" : D

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. frosyGrc

frosyGrc Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.886
    За невеста е 9000 онака е 4000. Те викаат таму за да те видат дали имаш правилни црти на лицето, ако не им се допаднеш ќе ти кажат дека немаат термин

На LaraSolare и blueberry93 им се допаѓа ова.
  9. frosyGrc

frosyGrc Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.886
    Мене ме напраи како вампир

Прикачени фајлови:

10. blueberry93

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    на мис ворлд да не ќе ме носат, бог да чува :D

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. frosyGrc

frosyGrc Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.886
    Не, туку она се води по филозофијата дека крајниот ефект, твоето незадоволство и неисполнети очекувања и се лоша реклама.... Познавам девојка што има дупки на лицето од акни, ја викнала на консултација и откако ја видела и кажала дека нема слободен термин. Лично и јас се имам јавено за мојата свадба и истиот муабет, не ми кажа по телефон дали има термин, туку ми рече дојди ќе се договориме. Искрено, на фотошопирани слики веќе не верувам, види му ги сликите на Небојша Пешевски, да ти пуштам слика мене како ме нашминка, ќе се исплашиш верувај... блед тен, црни очи, бордо кармин...ноќ на вештерките

12. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Искрено јас очекував многу повртоглава сума, со оглед на тоа што ја има шминкано Моника Белучи, Худа Катан, Гента Исмаили и многу други познати личности.

Колку што гледам користи и high end козметика, па кога може со drugstore да ми наплаќаат по 2000...Многу луѓе немат осет дека професионалната козметика е многу скапа, а мејк ап артистите се еден вид уметници и нормално дека мора и за трудот да си наплатат.Не може секој да ти го "наслика" лицето според она тебе што ти одговара, а не како што претходно 100 души пред тебе исто нашминкал.Нормално кој си створи име и името си го плаќаш, како што плаќаш за облека,козметика заради името.Е сега има милиони што шминкаат и не може секој да си створи име, значи има нешто.За наш стандард што е скапо нажалост , тоа е друга тема и баш ми е жал што поради нашиот никаков стандард многу од нас не можат да си дозволат едноставно да си се почастат себеси со еден таков изглед и третман барем еднаш.

А за тоа што ти велат дојди па ќе се договориме немам коментар, да сфаќам, да дојдеш откако ќе закажеш за да те простудира да се договорите, еден вид консултација, да има време да размисли што најубаво би ти стоело.Ама да се летне некој од подалеку 100-200 км и да му кажеш нема термин, срамота е.И за Фиторе сум слушнала слични работи и не ми се јасни ваквите постапки, а на двата салона на фан страниците и на инстаграм навистина преовладуваат убави девојки, баш чудно ми било, си викам како сите убави таму се шминкаат.

Во врска со невестиска шминка, поскапа е мислам дека затоа што има пробна шминка и фризура, барем со неколку невести што сум разговарала ми објасниле, ако не и двете, имаат барем пробна фризура или пробна шминка,зависи што сметаат за попроблематично.Јас лично кога ќе сум невеста би сакала да направам проба, да се спасам од нервози дента ако не дај боже нешто тргне по лошо.Па сликите и снимките цел живот ќе ми останат, не мора да се луксузирам на некои адети и да викам било кого, ама сакам да бидам сигурна дека ќе изгледам убаво тој ден, не да се невирам додатно што како ќе излезе.

@frosyGrc навистина чудно изгледаш, не знам дали е до осветлувањето, бидејќи и на светли девојки може убаво да стои појака шминка.Имаш баш убави очи,како срна знам некој искоментира, вистина е така, мислам дека во овој случај ти се изгубила дражта на очите.Исто не ми се допаѓа и overlining на усните.И јас имам усни со изразени cupid bow и мислам дека на нас не ни стои да ни се исцртуваат усните над природната линија.Има девојки како пример Desi Perkins, Promise Phan кој што имаат усни погодни за трансформација без изразена горна линија.Се согласувам дека човек не може веќе да верува од ретуширање на сликите и поради тоа кога ќе отидеш очекуваш чуда.

На crimson, RiRii, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. blueberry93

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    @LaraSolare мислев на делот дека шминка само девојки со правилни црти :D
    Иначе да, се слагам за цените, тие се. Јас не сум имала моја, по така прилика за да се шминкам кај професионалец, ама сигурно за моја веридба/свадба би одела кај Арменд/Фиторе.

п.с се слагам дека многу јака шминка и ставиле на fros, мене овие фотки ми оставиле најголем впечаток

https://www.facebook.com/1238496876...0.1449946551./980400615357973/?type=3&theater
    https://www.facebook.com/1238496876...0.1449946455./992855730779128/?type=3&theater

:inlove:

@frosyGrc ај ако сакаш стави и од Небојша, баш ме интересира како те нашминкал. : )

На LaraSolare му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    Јас мислам дека таа сликата погоре е од Небојша :?: Ама реално не се гледа баш шминката, сликата е многу темна, ништо не е доловено.

На LaraSolare, blueberry93 и Rose96 им се допаѓа ова.
  15. blueberry93

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Оф леле, замаена сум цела. Помислив од Селма е тоа.(facepalm)
    Скролам низ албумиве и приметувам стварно нападна, непотребно јака шминка, посебно за свадби.
    Ова на пример ми е супер https://www.facebook.com/1493722585...9372258537684/642815062526732/?type=3&theater
    Се останато ми е ту мач, ама па секој со свој вкус :tmi:

На Askopje и kim.k им се допаѓа ова.
  16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.015
    Допаѓања:
    81.354
    Мене воопшто не ми се допаѓа овој пристап „дојди во салон па ќе ти кажеме што и како.“
    Мислам, уреду, ама според мене, вистински професионалец треба да направи ремек дело со секаков облик на лице и со секакви црти на лице, без разлика дали се правилни или не.
    Нема да им падне рејтингот ако некогаш нашминкаат и некој вон шаблонот.

Конкретно, ова го знам само кај Фиторе, таму имаат таков пристап. Не ми се допаѓа тоа, навистина не можам да разберам каква е таа „одбивност“ кон сите кои делат од онаа група на девојки со „правилни и фини црти.“

Многу убаво ме нашминкаа таму, навистина се професионални во работата, но ова воопшто не ми се допаѓа и секогаш ќе ми остане како еден вид замерка.

На piglet1, eloves, crimson и 3 други им се допаѓа ова.
  17. frosyGrc

frosyGrc Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.886

Прикачени фајлови:

18. frosyGrc

frosyGrc Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.886

Прикачени фајлови:

19. blueberry93

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    ^Многу си убава. :f:

20. frosyGrc

frosyGrc Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.886
    Страшна сум, сама милион пати поубаво се шминкам

Леле девојки извинете јас збрка сум направила. Мислев дека зборите за Фиторе, цените што ги пишав и она дека бираат кого шминкаат го мислев за нив, за таа Селма прв пат слушам