Што се однесува до Фиторе, моја другарка кога им се јавила да праша за шминка и фризура за 2 месеци нанапред и се насмеале, во стил: знаеш ли што зборуваш, кај нас се закажува со барем 5 - 6 месеци однапред. Туку да прашам @mssuniquee што е вклучено во таа цена? За 12 000 само те шминкаат и фризура ти прават?
da tocno , jas od januari za avgust zakazav i toa edvaj, inache da mienje na kosa, i frizura i sminka. No za kvalitetot na sminkata dolgotrajnosta nemam komentar od 7 sabajle do 12 navecer ni karmin ne staviv ..
@mssuniquee фала на одговорот. Јас мислев дека за тие пари има и корекции на шминка, пример пред фотографирање, пред да отидете во сала и слично, ама сум се излажала. Мило ми е што си задоволна, ама што е многу - многу е.
@duffi ниту јас не би дала толку пари за само една шминка. Не доаѓа во предвид. Летово бев старосватица, читај играв дел ден, па ни мојата шминка не мрдна, карминот го избришав пред кафана оти почна да ме нервира, многу ми беше сув. Платив 1000, а невестата 1500 (за потполно истата услуга, само бидејќи е невеста) со трепки, во еден од двата најдобри салони во мојот град. Во тој другиот е 1200. Шминката беше совршена. Секако не ми ставија Еstee Lauder пудра, ама пак беше супер.
За мене е премногу. Што ли ќе ми прави за 12.000? За тиа пари ќе треба и палетата за дома да ми ја даде. Јас платив 3000ден невестинска шминка и фризура. Не дека е малку де. Важно е дека јас бев задоволна. Се беше на место. Дечкото ми беше на повик и можеше да дојде или да одам во секое време доколку нешто се растури. Јас не би. Ама ако некој решил толку да потроши-негово право.
@duffi не дека и тоа е малку, ама пак се толерира. За 12000 навистина нема што да ми прави. Инаку баш дискутиравме колку е безобразно, кај други трошоци, па и тоа морало поскапо. Невестинската шминка е за 500 денари поскапа од обичната а буквално иста услуга добиваш. Фризура има и пробна, па разбирливо е што наплаќаат поскапо. Е во мојот град нема таква понуда, шминка и фризура на исто место, ама има навистина добри салони, и таа е цената, околу 50 - 70 евра за шминка и фризура. Ме интересира дали знае некој во Арт студио колку земаат? Или Небојша Пешевски. Ама баш онака од љубопитност.
mene mi e svadbata vo Maj 2017 mi rekoa da si zakazam vo fevruari ako se resam :/. A preskapo e taka da neznam sto da pravam stvarno
Девојки, ако може да ми препорачате шминкер во Центар и околината. Ми треба едноставна шминка бидејќи за апсолвентско табло се работи, ама барам некој што работи со квалитетни шминки. Предлози?
Девојки, да не знаете Елена Андовска отприлика колку временски те шминка од тие што се шминкале кај неа за да знам кое време да закажам
Можеби доцнам со одговоров, но јас за табло се шминкав во FRAN (клик) и сум задоволна. Не се плаши, на Facebook има многу нападни изгледи и трансформации, но знае да шминка и понежно Работи со козметика од средна класа - Aura, Manhattan, Maybelline, Golden Rose, Catherine Arley и слично - но подобро да ме шминка со таква, отколку со лажни MAC или Naked палети Јас платив 1200 за шминка без трепки, со трепки е 1500 (пред една година, мислам дека и сега е исто). Бонус - се наоѓа во Центар
За 1200 ден искрено и очекувам да ме шминка со поквалитетни шминки. Јас каде што се шминкав дечкото работа со Маc, Inglot (оргинали) и ми зеде 800 ден + трепки ми стави.
Премногу се тие пари за Голден Роуз, Аура и Кетрин Арли. Барем Лореал, Макс Фактор, Артдеко да беа... тоа е средна класа на козметика. Оваа наведена горе е најниска што постои. Не може професионален шминкер со тоа. Да оди по дома и да зема 300 - 500 денари, океј. Вака не.
Потполно се сложувам со тебе @LivingGlam затоа и викам дека е прескапо 1200 ден за тие шминки. Работава е само името го плаќаат во Fran
Се согласувам дека цената е превисока за шминките кои ги користи, но мене ми се допаѓа нејзиниот начин на шминкање и си се допаѓав како изгледав кога излегов оттаму. Некои девојчиња можеби шминкаат со подобри шминки за 500 или 700 денари, но не ми се допаѓа крајниот резултат. Ако знаете некој што шминка убаво и со поквалитетна козметика до 1200 денари и е во Центар, слободно препорачајте ми го Каде се шминкаш (ако е во Скопје)? Благодарам однапред
Малку покасно одговарам ама сега ми улета 40 минути од прилика, зависно што ќе побараш од неа, ама девојката е врв. Нормални цени, одлична козметика, техника, разбирање со клиент.
За 200 евра ќе си купам топ шминки и сама ќе се нашминкам! Со кусурот перика ќе си купам!!! Дечки ситуацијава во државава не е за аздисување. Парите лесно се трошат чувајте ги дури имате... Знам свадба еднаш се прави, ама може и со поефтино да се помине.