Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Професионални шминкери

Дискусија во 'Лице' започната од Lizalka, 15 март 2010.

1. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.028
    Допаѓања:
    52.130
    Па не се работи само за шминките. Еве јас имам квалитетни шминки ама нема шанси да се нашминкам како што би ме нашминкал професионалец.
    Само да, 200 евра е премногу, ама има куп девојки и дечки што шминкаат поевтино.

На LivingGlam и macka91 им се допаѓа ова.
  2. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.835
    Допаѓања:
    8.737
    Не сакам да испадне дека се мешам у нечив буџет, ама 200 евра за некого се цела плата, а некој зима и помалку... Парите треба да се чуваат и ценат додека ги имаме.
    Совет: купи си ефтини шминки и вежбај по дома и ќе видиш како ќе научиш да се шминкаш убаво. Јас прашував на форумов, гледав видеа и си се свиѓам како се шминкам. За свадби е важно квалитетна шминка за да стои, да не мораш многу да коригираш...

3. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Кажав еднаш за Фран ама ај пак,мене Импала течна пудра ми стави ми се врескаше од нервоза ама касно беше.

4. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    14.464
    Najdobri za sminka i frizura se Sena i Ana vo cair prfektni i profesionalni se pisete na fb Frizerski salon Sena otvorete sliki i kje vidite kje se voodusevite

5. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.028
    Допаѓања:
    52.130
    Јас како и да е не се шминкам многу, т.е. скоро ич, па искрено, порадо би дала некоја сума да ме нашминкаат како треба, отколку да се учам самата. Секако за секој ден само маскара користам.

Мислам дека секој може да си даде колкава цена сака, не гледам ништо лошо во тоа некој да си го цени трудот и да мисли дека заслужува толку.
    Е јас лично не би дала 200 евра за шминка.

6. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Само еднаш имам отидено кај професионална шминкерка и тоа по желба на сестра ми, бидејќи беше специјална пригода за неа. Напред-назад, се теглевме, ама ајде, попуштив.
    Бидејќи сум човек што лицето многу си го пази и повеќе инвестирам во него да ми биде природно убаво, чисто и мазно и ретко со малку шминка, тоа беше една голема катастрофа за мене :whew: Не знам како чија сестра попрво се чувствував, како на Џокерот или на Пингивнот од Бетмен :D Пред да започнеме и реков дека сакам да биде што помалку, што понеутрално. Секако, исто како спротивното да го реков. Едвај издржав, бидејќи едно немам навика, друго не сакам кога некој друг ме шминка, одма добивам нагон за смеење :D А шминкерката како за инат, ми се погоди како да излегла од Prison Break, сумо борач која цело време ми дишеше в лице како да е приклучена на респиратори :D Крајниот резултат, не велам не, не беше шминката до толку грозна и на сликите одлично испаднала, но :!: многу ми тежеше на лицето и ми требаа 4 цели часа да го симнам тој малтер од мене :whew: Три кила контури, фиксатори, цимент, а тек да ми лепеше трепки, што ќе беше :| Не ми се допадна нејзиниот однос, нити пак професионалноста, ни нејзина ни на оние другите шминкери, бидејќи не знаат да шминкаат, туку сета работа е шаблонска, само карминот или ќе е мат беж или мат вампирски, а што е пожално, девојките се тепаат така да ги нашминкаат (facepalm)
    Ало сестро, како за професионален шминкер, треба сама да процениш што ќе ми стои, а што не и не мора се што имаш во салонот, да го ставиш на мене. Вака, се чувствував како во Северна Кореја, од каталогот од понудените две, да го избрав помалото зло :rofl:
    Значи страшно (Исус иконката) :D
    Еднаш и никогаш повеќе (highfive)
    :d::drunk:

Последна измена: 3 декември 2016
    На Antebellum, leni_794, macka91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Претпоставував дека се работи за шминкер што не е од Скопје. И јас во мојот град имам извонреден шминкер кој шминка со MAC и Benefit и става трепки за 600 денари. Како и да е, во случајов девојката побара предлог за шминкер во Скопје, поточно во Центар, и јас ѝ кажав дека во тој дел имам добро искуство со FRAN.

Ако на некој не му е проблем да изгуби три часа за шминка, да патува со автобус со фризура и потоа да се слика за табло (или да присуствува на некој настан, свадба, која и да е пригодата) и твојата опција е во ред. Лично би ја избрала побрзата и попрактичната варијанта :nod:

Значи, сè уште не најдовме шминкер кој шминка како FRAN, користи поквалитетна козметика, зема до 1200 денари и е од Скопје (Центар или околината)? :?: Затоа што и јас барам (fingers)

8. marristovska1

marristovska1 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    136
    Ивана Атанасовска е најдобра дефонитивно. Сум била кај повеќе професионални шминкери но најзадоволна сум била од Ивана. Можете и на фб да погледнете слики :) Цената и беше 1200 мислам дека не и е сменета.

9. Lina2031

Lina2031 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    89
    Има ли некој од вас искуство со Студио Гага - Сарај? Видов стварно прекрасни слики на нивниот фб профил

10. bella_bella

bella_bella Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Девојки каде во Скопје може да се направи тетоважа од кна на раце(мандала/менди) стил :)...позз

11. tamarce.j

tamarce.j Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    331
    Девојки некоја да знае добар шминкер во Охрид ? За свадба ми е за невеста :)

12. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    @lovemme

14. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    4.778
    Според мене, Кика е најдобра во Охрид. А Мери ... (facepalm)

15. Brojce

Brojce Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    19
    Одам во Охрид викендов и барам шминкер, ги погледнав и Кика и Мери на фејсбук и како што забележав не шминкаат лошо ама малку повеќе ми влезе во око шминката на Кика . Освен тие две знае ли некој да ми препорача некој што шминка за поефтини пари ми треба само за вечерно излегување шминка па не е проблем дали е во студио или не.

16. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Ако те бива за цртање можеш и сама да си нацрташ,има к'на специјална за цртање на женски пазар се продава во туба 100-150 денари.Можеш од интернет некое видео да погледнеш.Јас сама секогаш се цртам:lol: image.jpeg

17. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.693
    Допаѓања:
    6.612
    Јас за матурата се шминкав во студио V&A, негде карши Соборна се наоѓаше. Само за шминкање не знам колку земаат, мене за шминка, фризура и нокти мислам 3700 ми земаа. Една девојка пред мене убаво ја направија, мене ми се допадна, очите и беа со земјени тонови и понежно делуваше. Мене ми се чини торта ми направија од фацата, пренападна шминка за мој вкус иако другарките ме пофалија, ми рекоа дека убаво ми стоела. Што знам, ако сака некоја нека проба овде, само пред тоа нека нагласи убаво како сака да биде нашминкана.

18. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Здраво девојки , една информација ќе ве замолам за девојките што се имаат шминкано кај Ксенија во Битола каде и се наоѓа студиото и колку е цената за невестинска шминка. Поздрав

19. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Цената за невестинска шминка е 1500 денари ама не знам точно кај се наоѓа. Мислам дека кај камен мост некаде ама да не те излажам, ќе ти каже друга за посигурнo :)

20. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.387
    Допаѓања:
    25.029
    Женски ајде ве молам да ми препорачате некое студио околу центар за шминка ми треба итно. Фала ви :)