А, која е разликата од вереница и "обична" гостинка? И зошто, доколку има "разлика", мораш да и' го напоменеш тоа? Сами си правите да ги креваат цените до небеса, ама нека ви е.
Затоа што знам дека има разлика во цената кај неа. Некому зема 100 некому 150 како ќе и текне. Не е тоа до клиентите, до нејзе е.
Здраво женски,кој е запознаен или кој се од Куманово да ми каже кое студио за шминка е подобро Arjeta или studio maxi?
Според мене шминка многу добро, не многу нападно. Еве пример за невеста цел ден ми траеше шминката и лицето не ми се нафрла со мозолки после тоа. Додека кај др што сум била катастрофа ми било лицето после вадење на шминка. Сега за др свадба закажав кај Ангела Видановска, па ќе видам како ќе биде. Инаку Ксенија зема 1500 ден освен сега ако нема зголемено цена...
Незнаев каде да го пишам ова па еве тука, едно видео за манипулација на изглед на видео. Кај нас најверојатно шминкерите за видео највеќе користат инстаграм филтри, бидејќи сега има еден тон филтри и дури можеш и сам да креираш филтер кој би бил достапен на инстаграм. Во видеово спомнуваат некоја друга апликација SNOW и ред други работи, но интересно ми беше па сакав да споделам
Не само шминкери, туку сите ги користат! Зар тие би си дозволиле, и дали вие би сакале да ве стават на социјални мрежи кај шо ви се гледаат влакна неиздепилирани под прецртаните усти на што вие сте инсистирале, и со груба текстура на кожа на која сакате да ви нанесат покривна пудра и тон хајлајтер пошто нели треба да вреди шминката за СВЕ ПАРЕ. И не можам да ви се изначудам со што се занимавате од тоа што филтри користи па до таму одите (прочитав некоја поназад) се осмелила таа да им израчуна на шминкерите, на кои им пукаат вени од стоење, колку пумпици за колку пари ќе се истрошат, дека неправедно заработуваат додека таа може си го дрви г’зот на стол по цел ден па таа чесно си заработува што некој друг и плаќа и му ја мисли. Затоа, шминкајте си се сами и остајте секој да си заработува како што му одговара. Амин!
Не мислев да омаловажувам професија, може не требаше во темава да го ставам видеово само ми беше интересно да го споделам... знам дека не е лесно но има и такви што си прават маркетинг на ваков начин. Ама бар кај нас валда одма ќе се разбере што е и како е. Интересно ми беше видеото.. тоа е се
Ne veruvav vo ova dodeka ne mi se sluci kaj edna poznata “profesionalna” sminkerka...Kakva bev stavena na instagram na nejzinata strana a kakva bev vo zivo eh Nebo-zemja.
Нормално. Тоа е сосема нормално, со бјути фејс се прави добра пропаганда. Само тие што имаат чисто лице може да имаат ефект на совршена шминка.
Jas nemam cisto lice imam problematicno pa nekoi sminkeri me imaat nasminkano preubavo,ne mozev da si poveruvam koga se gledav kako izgledam a da ne e napadno,cakey i loso. Za razlika od gore navedenoto loso iskustvo kade bev cokoladna torta
Што се возбуди, шминкерке? Океј е, земи столче купи си со потпора за кичмата и не стој на нозе цел ден за да не ти попуштат вените. Се ОСМЕЛИЛА, а што, не смее? Или не сакате да дознаат луѓето дека голем дел од шминкерите прескапо наплаќаат за евтина и неквалитетна шминка? Не те терал никој да бидеш шминкер, си видела брзи пари па си се полетала. Светот е слободно место, повели најди си работа со „дрвење“ газ на стол да видиш дали е полесно од шминкање по шаблон. Се пронајде у постот па се правда.