1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прочистувачи на воздух

Дискусија во 'Дом' започната од daylight, 23 декември 2011.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.401
    Допаѓања:
    200.937
    Не знам @Kitten, деновиве планиравме да купиме. Мислам дека не е скап. Лани воопшто не го сменивме, ама годинава мора.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    И постои ли некој таков? :)

Ги гледав на Winix, ама доста скапи се, а читав позитивни коментари. Не знам колку се исплати таква инвестиција. :^)

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  3. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.198
    Допаѓања:
    4.238
    Во канцеларијата на градоначалникот на општина Карпош имало прочистувач на воздух од Швајцарија за 1600ЕУР - го набавил претходниот градоначалник на општината а новиот веднаш критикуваше наместо да ни каже кај да си набавиме таков, по можност со попуст?

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Annah87

Annah87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2015
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    719
    И ние го купивме овој навлажнувач пред некој ден. Кажи ми каква вода користите и колку вода ви троши. Ние ставивме дестилирана и ок влажни, но некако брзо се троши. Ќе треба секој ден по 5л дестилирана да купуваме. Пробавме и со превриена вода ама многу малку пареа испушташе. Кај вас како е?

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.401
    Допаѓања:
    200.937
    Прво дестилирана користевме, ама и нас ни се виде многу да купуваме секој ден по 5 л, па превривавме. Не забележав разлика искрено, исто беше. Убаво да зоврие водата, па ја процедуваме низ газа.

На Annah87 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MiciMici

MiciMici Нов член

Се зачлени на:
    18 јули 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Jas ke spodelam moe iskustvo, kako prvo ako primetuvate da dete ili bebe smrcka so noseto a ne e nastinato moze da e od voduhot no moze da e i poradi glivici od duseceto kaj sto spie, poranu starite stavale sol pod pernica no jas ne bi stavila sol kaj malo bebe pa sovetuvam volna, volneno kebe koe ke ja pokrie i pernicata e idealno za speinje. Vo volnata ne opstojuvaat bakterii i glivici i plus volnata nitu topli nitu ladi navistina delotvorna rabota i za bebinja i za deca a i za vozrasni (ima meki i prijatni kebinja od volna). Kako vtoro bilkite se najdobrite procistuvaci posebno sakam aloe vera lekovita i ne e toksicna baska moze da se koristi i za kozmetika, sovet: mozete da si nabavite i mala elka vo saksija sto raste, elkite se najdobirte procistuvaci i ispustaat kislorod vo prostorijata a i ke vi zavrsat rabota za nova godina da ja nakitite za vasite najmili namesto plasticnite koi isparuvaat otrovi dodeka gi imate vo prostorujata. Sekako bilkite ne se za vo spalna no vo dnevna i toa kako se delotvorni, sobite provetruvajte gi preku dnevnata preku den,

7. MiciMici

MiciMici Нов член

Се зачлени на:
    18 јули 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Bravo mnogu pametno i podobra e taa opcija odosto procistuvac, bilkite em procistuvaat em davat kislorod, mene ne mi e jasno kako funkcioniraat procistuvacite ako nema kislorod, toa mu doaga kako prevriena voda da pies (nema bakterii no nema ni minetali).

8. MiciMici

MiciMici Нов член

Се зачлени на:
    18 јули 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    taka imate tri vo edno; 1 procistuvac na vozduh, 2. kislorod koj sto vestackive procistuvaci go nemaat i 3. zelenilo. Sovet; koristete aloe vera ne e toksino + moze da se koristi za kozmetika i lek.,

9. MiciMici

MiciMici Нов член

Се зачлени на:
    18 јули 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    na oglasi rubrika bilki, pameten izbor

10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.385
    Допаѓања:
    38.279
    И сансевериа е одличен прочистувач на воздух, како алоето. Сликата е од интернет.
    download.jpeg

На Kitten и MiciMici им се допаѓа ова.
  11. MiciMici

MiciMici Нов член

Се зачлени на:
    18 јули 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    ne e tocno deka treba cela soba da e so bilki, sekako treba nekolku. Bilkite se prirodniot i siguren procistuvac, imas poveke vidovi bilki imas i zimzeleni ubavi elki (elikte davaat najubav kislorod) baska rastenijata pokraj procistuvanje na vozduh davaat i kislorod(koj sto e najbiten) i prirodna vlaznost na vozduhot) Premnogu urbano i plasticno ziveeme zaboravame deka ona sto go ima vo prirodata tokmu toa ni dava zivot - toa se bilkite i rastenijata,

На MissDior и daylight им се допаѓа ова.
  12. 3MMM

3MMM Нов член

Се зачлени на:
    12 јануари 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Maz mi vcera ovoj procistuvac go donese poradi toa sto decava celo vreme ni kivaat (a napravivme ispituvanja i nisto ne pokazuva)
    Vednas pocna da sveti crveno poradi zagadenosta :/ go stavivme vo sobata kaj decata i vo night mode e mn tivok.....a vo tekot na denot mora da go premestuvame vo dnevna....dobro e sto moze da se kontrolira od mobilen pa pred da se pribereme doma mozeme da go uklucime....

Прикачени фајлови:

На joy1 и Ivchi91 им се допаѓа ова.
  13. Ivchi91

Ivchi91 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2018
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    И ние сакаме да купиме ни се трујат децата.. Колку пари го купивте?

14. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.242
    Допаѓања:
    13.880
    Хелоу фолкс
    Почна сезоната на загаден воздух и по дифолт скоро сите размислуваме како да ги одбегнеме штетните последици од истиот. Не знам дали е помодарство или дали навистина помагаат прочистувачите, ама ако е помодарство едно ќе кажам - добар маркетинг :D.
    Размислуваме да земеме прочистувач, па ете утре е блек фрајдеј и можеби ќе „фатиме“ некој помуст. Е сега ме интересираат искуства. Дали користите прочистувачи за воздух дома, каков имате, дали сте задоволни од истиот, и кој би го препорачале. Мене ме врти паметот за прочистувачите на Winix, па ако има некоја членка од нив молам за искуство.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.142
    Допаѓања:
    76.002
    И јас сакам искуство од добар прочистувач. Живеам до Фабриката која доста го загадува Скопјево, си ја гледам низ прозор како чади, а богами и ја слушам, од памет ме вадат некогаш ексползии. Вчера ни се здрма куќата дури од што пукна нешто јако. Ке отворам прозор како божем да луфтирам, смрди труе некогаш на пластики, гума стопена и на незнам уште што... Сакам добар, најдобар прочистувач, за поголем простор.... Искуства?

16. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.242
    Допаѓања:
    13.880
    Ние зедовме. Нели ви кажав дека се мислевме за winix, е на крај зедовме Clean Air, нова марка кај нас, а во светот познати (читајќи ги рецензиите по нет). Цените им се тука негде со виниксот, ингеренции, перформанси филтри исто како виникс. Засега задоволни зашто има бројчаник и кажува точно колку честички има. Прогуглајте ги прочитајте тие што сте за земање, мислам дека ќе ви фатат око. Во техномаркет ги има.

17. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.542
    Допаѓања:
    34.779
    Има некој ваков прочистувач? Ние зедовме, па да прашам чорапата на колку време ја перете?

18. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    9000000012789016.jpg
    Дали има некој прочистувач ко на сликава и општо дали сте задоволни од Sharp марката?

19. ASC

ASC Нов член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Dali nekoj ima iskustvo so Zepter procistuvacot na vozduh? Za kolkava kvadratura e? Dali ima kontakt lice vo makedonija za da se slushnam telefonski za da dobijam po detalni i nnformacii? dali clenstvoto vo zepter se plakja i dali predviduva nekoi obvrski za clenot? So clenstvoto ima popust na proizvodite, i mene edinstveno popustot me interesira, a ne bi sakala da plakjam ili imam dopolnitelni obvrski poradi clenstvoto.
    Ve molam za vashi iskustva so procistuvacot na vozduh, cena, kolku vreme go upotrebuvate, dali ste zadovolni i sl.

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.142
    Допаѓања:
    76.002
    Дали некој има искуство со Ionic care прочистувачот? Со траен филтер што е, што се мие, брише...