Претпоставувам сте задоволни. Како е со потрошувачка на струја и колку ве кошташе промената на филтри?
Задоволни сме ептен. Имаме и мерач на ПМ честички, дома 4-5 беше последно кога меревме, секаде беше чисто. Премалку троши, можеби 30 вати. Филтрите се 4500, со попуст за блек фрајдеј ги купивме 4000.
Здраво дечки, Препорака за прочистувач и на што треба да внимавам? Се мислам за Виникс ама не знам кој.
Здраво феминки, денес го купивме од Philips најновиот прочистувач + навлажнувач на воздух 2во1 со индикатор за квалитет на воздух. Ме интересира дали некоја од вас го има и дали можам во резервоарот за вода да ставам етерично масло? Пред да го добиеме овој, го имавме навлажнувачот од Дормео во кој ставам етерични масла и просториите секогаш мирисаа фантастично.
Winix или BlueAir? Што би одбрале? Иначе @meggle мислам дека не се ставаат етерични масла во прочистувачот, да не се направи некоја белја, што знам. Немам искуство.
Ние Виникс го одбравме, а кај свекрва ми го имаат Блуеар. И двата се одлични, нема да згрешиш ниту со едниот ниту со другиот. Мерач за ПМ честички имаме, и кај нив дома и кај нас е чисто, супер си работат. Овој Виниксов пофенси ми изгледаше и зедовме со Вифи и апликација има, а другиов како куќиште од компјутер ми изгледаше. Кај нас 24 часа работи, филтер еднаш годишно менуваме.
Ние земавме виникс презадоволна сум. Работи нон стоп, освен кога готвам и кога проветрувам. После готвење за нецели 10 мин не мириса станот на ништо. Јаглен на 3 месеци, а филтер годишно менуваме. Навистина е друг воздухот. Јас приметувам разлика.
Во Аеродром имаат продавница Продажен салон Видео Смилевски Бато 3 локал 1 1000 Скопје Македонија Tel: 072 21 31 51 Имаат и страница. Во Техномаркет продаваат од Виникс, но тогаш го немаа најновиот модел што го сакавме, некои постари имаа.
Вчера цело вечер читав споредби,по рецензиите Блуеарот е најдобар.Ама на изглед е некако без врска. И Виниксот е добар.