Обожавам големи винтиџ прстени. Нешто слично како на сликите. Инаку имам дома се на се 7 прстени ама ке си ја зголемам колекцијата кога ке бидам подобра со парички.
Сакам прстени, особено онакви во најразлични форми (ко мало дете сум ). Минатиов месец си купив пеперутка и машничка Сакам сребро, филигран, бижутерија, злато не сакам воопшто, во предвид доаѓа само бело злато.
Ахх, случајно наидов на прстенчево, многу ми е нежно и слатко. Да не видел случајно некој вакво кај нас?
Сакам - имам - неносам Всушност носам две прстенчиња, тенки, златни. Ако ми текне да искомбинирам некогаш може да сменам друг, ама имам мали прстиња така да големи прстени не ми ни стојат. А многу сакам, одма во продавници за нив се лепам. Повеќе сакам некој старински прстени или некое дрвено мало прстенче или железно, а не лштави со циркончиња во сите бои.. Како и да е, убедливо мислам дека женска рака најпривлечно изгледа со мали дискретни прстенчиња И обожавам!! кога ќе видам некое женско со мало прстенче на стапалото. Особено на лето на плажа го сакам! Спојлер Е сега ова ме интересира Каде може кај нас да се најде ваков прстен, што се носи на горниот дел од прстот? Првин мислев дека се ножни прстенчиња, ама несакам полукругче (сецнато) туку цело.... м? Спојлер
Обожавам аксесоари, секакви од ланчиња, белегзии,обетки,брошеви,венчиња... али ете прстени не можам да носам.. а ми се допаѓаат. Еднаш пробав да носам прстен на палец (бидејки имам тенки прсти и ретко прстен да ми биде точен) и не го носев повеќе од 1 ден, едноставно како да ми пречи на прстите да носам толкаво железо.. не сум навикната ама се сомневам дека некогаш ке успеам да се навикнам да носам прстен. Дури и мајка ми ми вика, ти бурмата кога ке се мажиш од црква и в џеб