Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Психијатриска болница

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Snowflake97, 22 март 2021.

1. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.278
    Допаѓања:
    9.100
    Да подобар е, пред неколку дена го пуштија и дома е сега.

На Floris, Madonna, Alisa22 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.500
    Допаѓања:
    12.612
    Можеш да кажеш како се вика таа психијатрија и каде се наоѓа поточно?

3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.650
    Псохијатриска Болница, карши мвр одма до центар за слух и говор.

4. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.500
    Допаѓања:
    12.612
    Не можам да ви пишам, сакам да ве прашам нешто, дали може вие да ми пишете.

5. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    19.558
    Кој ние е крив што гласаме 30 години криминалци да ни ја водат државата уште и ги величиме и се крстиме во нив, протестите не вршат никаква улога овде бидејќи одма пуштаат партиски војничиња т. е полицајци со партиска книшка со пендрек да ја растурат толпата и ќе го јаде некој што му е најслаба кожата!!
    Сите скоро болници се во катастрофални услови, таму веќе не е за човек да го хоспиталираат бидејки ќе закачи и други болести, никој не се замара веќе да се направи општо за државава туку што повеќе да се украде!!
    Веќе сите дигнавме раце од оваа држава, од овој нефункционален систем, од криминалци на власт и итн
    Овде треба со булдужер да се срамнат сите болници и од корен нови да се направат што не верувам дека некогаш ке се случи! Во сржта на македончето му е всадено крадењето, лажењето, и рекла казала муабети за друго ништо не го бидува

На mira.mira и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  6. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    @Snowflake97 Како е сега брат ти? Се врати ли во нормала?

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Snowflake97

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.278
    Допаѓања:
    9.100
    Добар е сега фала Богу, ги пие лековите и смирен е, си продолжи пак по старо да оди во теретана и да вежба, сега бара работа и да се вработи сака.
    Не е скроз баш како што бил некогаш, на моменти пак од малку го фаќа нервоза пример ако се скараме за нешто, ама лековите го држат смирен.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  8. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Не е лошо човек да спортува, ама да не зема од оние штетните суплементи за билдери што се.

9. Snowflake97

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.278
    Допаѓања:
    9.100
    Се надевам дека веќе си ја научи лекцијата, тие го доведоа до ова што му се случи.

На Elenpelen и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  10. choko

choko Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    90
    Каква е ситуацијата сега, како е?

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Limpan

Limpan Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    3.674
    Мислам дека ако ми продолжи вака животот ќе завршам таму.

12. TheDove

TheDove Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    30
    Цело време сум под некој стрес што не врви. Исто така сум бил два пати итно на психијатрија поради вознемиреност. Имам панични напади. Телото повеќе не ми издржува, буквално се распаѓа. Ми треба многу долго лечење. Не можам да се грижам за себе. Години сум бил како изгубен, но не сум бил во оваа состојба. Последно бев кај Милутиновиќ, ми даде дијагноза продолжена анксиозна реакција. Пијам два месеци Еглонил и Каликста. Нес чувствувам способен за работа, преголем стрес имам и панични напади. Сам сум, почнаа роднините да ме избегнуваат.Се чувствувам дека не сум со сите. Нормално се осеќав пред 20 години, а сега имам 33. Со текот на годините полека се повлекував повеќе од луѓето, и не сакаа луѓето да ме дружат поради состојбата. Комуникацијата ми многу лоша. Не знам дали болеста ме направи ваков. Дали да одам во психијатриска болница? Дали таму ќе ми одредат терапија?Дали да одам во манастир? Или да излезам од работа и пробувам нови терапии? Дали сум повеќе за психотерапија? Не знам како ќе живеам без работа. Како ќе се грижам за себе, буквално не можам намирници да си земам, да си направам јадење, да се исперам, да исчистам, по цел ден дома само лежам и ништо не правам. Не знам како ќе живеам од сега. До сега не бев свесен во која состојба сум и не се замарав. Требаше да дојдам во оваа ситуација и да се свестам.

13. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    760
    Допаѓања:
    2.041
    Штом си свесен за твојата состојба ти немаш проблеми со умот, нема потреба да одиш во психијатриска болница ниту по психијатри туку треба да си ги стегнеш мислите, да си поставиш животна цел, друже ти треба самодоверба, пиша дека си 33 години, млад човек, млад живот, науми си во умот треба да создадеш потомство треба да оформиш семејство, и да имаш една единствена цел да се грижиш за твојата сопруга и твоите деца, да им обезбедиш нормален живот, затоа мисли за ова што ти пишав, ти не си неспособен туку способен млад човек и лесно можеш да научиш да готвиш, да переш, да чистиш, не напуштај работа туку фокусирај да напредуваш во работата за да можеш да ги зголемиш месечните примања и да заштедиш па со тек на време да отвориш нешто свое, за да имаш повеќе слободно време да му се посветиш на семејството кое допрва треба да го оформиш.
    Погледни се во огледало, што гледаш во себе?
    Еве јас што гледам во тебе иако не те знам но мојата професија ми овозможи да ги проценам луѓето по нивното пишување, од твоето пишување гледам во тебе млад човек полн со потенцијал, човек кој е на прагот на успехот, човек кој не треба да се предава туку да се бори до крај со животните предизвици, тоа гледам јас еден успешен човек, повторувај си секој ден на себе: ЈАС МОЖАМ, НЕМА ПРЕДАВАЊЕ, БОРБА ДО КРАЈ!
    Друже стегни се и живеј го животот!

Поздрав и секое добро!

На Alice21., Среќа и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  14. TheDove

TheDove Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    30
    Фала за подршката. Но оваа состојба ме уништи. До сега барем можев да работам и да се грижам за себе. Не гледам како би се вратил во некоја нормала.

На Dandra му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Floris

Floris Нов член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Zdravo na Site!
    Ve molam za sovet.

Se sluci taka sto sin pocna loso da se odnesuva sprema familijata, imase I policija, u eve sega odime na kontrola na psihijatar, sinot si prima terapija, ali therapijata, se koregira od vreme navreme, po negovoto baranje.
    I kakva e terapujata-takvo e I negovoto ponasanje
    Doma sinot svojata agresija,revolt gi manifistira sprema negovata majka, sprema tatkoto povozdrzan.Majkata probuva na doktorot da mu kaze za situacijata, ali sinot toa ne go dozvoluva, se rasprava so majkata, I doktorot ne prifaca nikakva informacija ,Kohja bi dosla do nea nadvor od terminot za pregled..Mazot ne ja podrzuva zenata, stom sinot ne e agresiven sprema tatkoto, a samo sprema majkata- znaci zenata treba da cuti I da trpi.
    Inaku- ovoj slucaj e sudski, zatoa sto sin I se tepase I se zakanuvase so ubijstvo.
    Sovet, ve molam
    Kako da postapam so doktorkata- koja ja nema celokupnata informacija za ponasanje na sin mi?
    I kako da postapam so maz mi- toj me zrtvuva, sprema nego jas ,stom ne trpam, togas treba da si Odam od Doma.
    Ali sinot mi treba lekuvanje, ako go ostavam Sam , toj nema da se lekuva.

Последна измена: 14 декември 2021
  16. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.667
    Допаѓања:
    167.938
    Докторката неќи да ислуша? Не разбира? Се обидувам да разберам.

Кога се оди судски на терапија кај пациенти, во случајот синот и вие општо како семејство, се створа поголем отпор и целокупната терапија е потешка. Ама не е невозможна. Ако психијатарот не е психотерапевт, паралелно, а не одделно, одете и кај психотерапевт. Тоа може да биде психијатар или психолог. Има некои специјализирани во насилство, други во семејни проблеми.

На Snowflake97 и Floris им се допаѓа ова.
  17. Floris

Floris Нов член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Koga sme na pregled- sin mi odnapred mi kazuva( toa kako naredba) deka za negovata agresija, lutina- da ne kazuvam nisto na doktorkata, taka on se plasi ,deka ona ce mu ja zgolemi terapijata...
    Toj ( sin mi) smeta deka terapijata ne mu pomaga, on ja odbiva, misli deka terapijata go pravi baven ..
    Na doktorkata jas probuvav da se javam na telefon vo bolnicata, ali nea ne mozam da ja dobijam , sestrite se javuvaat na telefon, i ogovaraat deka oni site imaat rabota , I togos jas probuvam na sestrite da kazan, deka sinot uste gi ima agresija I lutina, ali neznam.. ...mislam do doktorkata tie moi zborovi ne stigaat, na pregled jas ne uspevam, se plasam nesto podetalno da kazam I taka...
    Ali strahuvam za sin mi, ako terapijata ne e soodvetna, togas I negovoto ponasanje ne e soodvetno,moze da eskalira I do losa situacija..
    Znaci , potocno kazano - kako do doktorkata da ja donesam informacija, ali sin mi da ne se uzrevoltira, deka kazav...ili ne treba nisto, samo da cekam, koga ce pocne da se tepa I prvo vo policija da se ibratam, a posle na doktor...?
    Ali sudski slucaj sme...

18. Floris

Floris Нов член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Ve molam Preporaka za Psihoterapevt, koj e specializiran za semejno nasilstvo..
    Jas bev I vo Socialno, razgovarav so niv..
    Ali mi odgivoria, deka po struka oni se - psiholozi ali nemaat specializacija za Semejno Nasilstvo.
    Ako znaete Psihoterapevt- kazete mi, Pomognete !

19. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.213
    Допаѓања:
    3.848
    Здраво, не знам од кој град сте ама во Скопје ја ислушуваат и фамилијата.
    Свекор ми пред неколку години имаше тежок период и моаше да леѓи во Скопје. Го ислушаа него првин па ги повикаа синот и сопругата. Да не се сменило нешто меѓувремено не знам.

На Floris му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Floris

Floris Нов член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Vi blagodaram na odgovorot,
    Mnogu mi pomognaa ovie vasi zborovi..
    Jas ne go znaev ovo, barem Kaj Nas ne bese taka...
    Vo prav moment mi napisavte...
    Da vi Dade Godpod sreca, I da vi se ispolnaat site zelbi