1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Психијатриска болница

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Snowflake97, 22 март 2021.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.443
    Допаѓања:
    28.592
    Па ако е специјалист психијатар, значи бил специјализант веќе неколку години на исто одделение.
    Одма после факултет не можеш да бидеш психијатар

На m346 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  2. DaFina2

DaFina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    14
    Ме немаше подолго за да ви одговорам и за да ви се заблагодарам за советите.
    Се што можев направив за татко ми во два дома го однесов и ми го враќаа дека бил агресивен, продолжуваше со агресијата и дома, највеќе мајка ми страдаше поред него јас одев секој ден кај нив по два пати
    молев за да го земе некоја установа барем на една недела за да одмориме јас и мајка ми но за жал никој не ни помогна. Геријатрија немало место и пред татко ми имало еден куп што биле на список, и нормално секој ден драми и викав и брза помош и полиција и во Бардовци и таму не го примија. Дома го чувавме и ден по ден се полошо беше и стигнавме до пелени и до одбивање вода и храна , вода му дававме со газа … прекина и со зборење и на крај почина .
    Претешка болест за болниот и за тие околу него а во нашата држава за жал нема медто за такви случаи …
    Поминав мислам за 1 година премногу ако можам со довети да ви помогнам на тие што имаат проблеми слободно нека ми пишат.

На Snowflake97 и awkey им се допаѓа ова.
  3. awkey

awkey Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.862
    Допаѓања:
    5.026
    Прими сочувство, нека почива во мир

На DaFina2 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BabyM❤

BabyM❤ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво ,
    Го прочитав вашиот коментар, гледам дека ситуацијата е пред неколку години па баш ме интересира после веке 5 г каква е состојбата на брат ти бидејќи имам слична ситуација на брат ми ,ти благодарам однапред на одговорот.

5. Floris

Floris Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    Здраво...
    Барам ваше мислење...
    Во една пси.болниса го снема лекот халоперидол- депо...ампули, како инјекција се стават( м. лице)...
    Ми кажаа дека можам во Г-ција да ги набавам...али како на граница со лекови ?
    Без терапија- човекот добива депресија, не јаде...може да стигне до суицидални мисли...и т.н. ....
    дали некој знае - што е со соработката со Универсидетот Колумбиа ( тоа што читавме по весници- за истражувања)
    - Како да се снајдам со терапијата ?Потребна е....

6. Bobak

Bobak Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2025
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    21
    Дечки а што правиме со овие психопати што ги тормози цели градови а не ги земаат во вакви установи ??

7. awkey

awkey Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.862
    Допаѓања:
    5.026
    Јас сум купивала лекови од грција никогаш проблем не ми направиле. Сум купивала по 4/5 кутии лекови у куфер и то је то. Е сега ваљда нема да купиш 100 парчиња па да те сомничат за шверц

8. karyna_d

karyna_d Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2019
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    0
    Имате искуство со Марија Ралева?

9. Fancy_Nency 22

Fancy_Nency 22 Истакнат член

Се зачлени на: