Неодамна излезе од печат една од најубавите книги според мене, „Птиците умираат пеејќи“ од австралиската авторка Колин Мекалоу. Изданието е на Бата Прес и еве како изгледа корицата. Дали некој од вас ја читал? Станува збор за семејна драма која понатаму ги следи животите на неколку генерации и навистина мислам дека вреди да се има тема на форумов за книгава. Нуди многу теми за дискусија - од ликовите, до случувањата, периодите низ кои се протега, мене навистина ми остави впечаток кога ја читав летоска, па ете нека имаме место за надолго и нашироко да коментираме. За сите оние кои не ја читале, еве извадок од задната корица: Ме освои уште на самиот почеток, со легендата: Нека не ве обесхрабрува големиот број на страници. Навистина е пообемна, но вреди да се прочита и немаше ниту едно досадно поглавје. Пишете што мислите за книгава - дали ви се допаднала и зошто, кој лик ви остави најголем впечаток, кој дел ви беше најинтересен и сè друго што ќе ви падне на памет поврзано со „Птиците умираат пеејќи.“