1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Птиците умираат пеејќи (Колин Мекалоу)

Дискусија во 'Книги' започната од Mishela, 23 октомври 2021.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.150
    Допаѓања:
    81.656
    Неодамна излезе од печат една од најубавите книги според мене, „Птиците умираат пеејќи“ од австралиската авторка Колин Мекалоу.

Изданието е на Бата Прес и еве како изгледа корицата. :)

Дали некој од вас ја читал?

Станува збор за семејна драма која понатаму ги следи животите на неколку генерации и навистина мислам дека вреди да се има тема на форумов за книгава. Нуди многу теми за дискусија - од ликовите, до случувањата, периодите низ кои се протега, мене навистина ми остави впечаток кога ја читав летоска, па ете нека имаме место за надолго и нашироко да коментираме.

За сите оние кои не ја читале, еве извадок од задната корица:

Ме освои уште на самиот почеток, со легендата:
    Нека не ве обесхрабрува големиот број на страници. Навистина е пообемна, но вреди да се прочита и немаше ниту едно досадно поглавје.

Пишете што мислите за книгава - дали ви се допаднала и зошто, кој лик ви остави најголем впечаток, кој дел ви беше најинтересен и сè друго што ќе ви падне на памет поврзано со „Птиците умираат пеејќи.“

На Women35 му/ѝ се допаѓа ова.