Пудинг

Дискусија во 'Рецепти' започната од IviA, 20 мај 2012.

  1. funkygirl

    funkygirl Истакнат член

    Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    408
    Пудинг сакам најмногу.Можеби дека е најбрзото благо што можам да си го направам :D
    Инаку ги сакам сите вкусови,ама чоколадото најмногу. Купуваме од оние во КАМ маркет,германските,не знам како се викаа.
    Најубав десерт ми е пудинг од чоколада со кокос и бисквити. И гледам не сум единствена со бисквитите :D. Ги кршам бисквитите ставам кокос врз нив и тоа го поливам со пудинг од чоколада.
    Епа луѓе - највкусно е верувајте
     
    На Danni79 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Snow-Queen

    Snow-Queen Форумски идол

    Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.268
    Допаѓања:
    14.955
    Пол:
    Женски
    аууу готово, ќе прекршам еден ден режим, ако треба тоа наместо оброк ќе го изедам ама морам да пробам
     
    На funkygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. hermosa

    hermosa Популарен член

    Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    2.525
    Допаѓања:
    3.424
    Пол:
    Женски
    И јас јадам многу пудинг,омилен ми е од ванила ,си купувам често од КАМ-Руф се вика фирмата што ги призведува.
    Ми стана навика и често си јадам пудинг :D .
     
  4. JoelleSweet

    JoelleSweet Активен член

    Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    4
    Најубав ми е од чоколадо и го јадам додека е течен оти после е ѓоа пелте, а ја пелте не јадам :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
     
  5. flowergarden

    flowergarden Популарен член

    Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    397
    Не ми е јасно како го изведувач ова? Во голем сад, за да се обликува како торта или во мали садови, на дното да се бисквитите?
     
  6. butterfly33

    butterfly33 Популарен член

    Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.093
    Омилен ми е од ванила :inlove: Некогаш купваме и од Кам маркет, а во последно време од Долчела, многу е убав :)
     

    Прикачени фајлови:

  7. Divajn

    Divajn Популарен член

    Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    222
    Земете пакетче бисквити, и со пудинг од чоколадо редете ги една до една и оставете во фрижидер да се стегне неколку саати .
    Bon appetit ;)
     
  8. daylight

    daylight Популарен член

    Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    2.434
    Допаѓања:
    3.072
    Во скопски Рамстор има многу интересен пудинг од ф`стаци, поскап е, оклу 60ден. но многу е вкусен и има повеќе прашок во кесичката.

    [​IMG]

    Инаку основата на секој пудинг всушност е густин односно нишесте во прав. Ја има низ сите супермаркети, многу е ефтина. За 20-30 денари ќе добиете количина од која можете да направите многу литри пудинг. Ако му додадете повеќе кесички ванилин шеќер ќе биде со вкус на ванила, ако му додадете чоколадо (за готвење или млечно, Милка на пр.) или какао ќе биде чоколаден пудинг, и тн. Испаѓа далеку поефтино.
     
  9. funkygirl

    funkygirl Истакнат член

    Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    408

    не,не,не... многууу поедноставно :D

    Во мал сад ги кршиш бисквитите,значи ставаш 5-6,сега зависи колку ти е големо чинивчето,и врз скршените бисквити ставаш 3-4 лажици кокос(јас ставам мн. зошто обожавам кокос) и врз сево ова ставаш пудинг( не ја полни многу чинијата ) и разбркај. Ќе добиеш вистинско уживање. Всушност бисквитите и кокосот ти се низ пудингот и кога си црпнуваш јадеш и бисквитче и кокос. Се надевам ме разбра.
     
  10. Emma89

    Emma89 Популарен член

    Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    424
    Јадев пудинг во оние пластичните чашки и преубав беше, не знам која фирма беше. Правам дома пудинг но не верувам дека ќе испадне некогаш таков како купечкиот. Има некоја специфична арома и еден вкус, не знам која состојка на дома приготвениот би го дала тоа.
     
  11. zarah

    zarah Популарен член

    Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.557
    Пол:
    Женски
    Сакав да ве прашам како обожавателки на пудинг (и искусни готвачки на истиот) дали го имате видено пудингот на Dr. Oetker од слатка павлака и кекс низ маркетиве? Ме фати некоја криза во последно време за овој пудинг, а го немам видено од поодамна па се мислев да не го тргнале од продажба.. :worried:

    [​IMG]
     
  12. anichka94

    anichka94 Популарен член

    Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.811
    Допаѓања:
    7.034
    А да кажевте рецепт како се приготвува ?
     
  13. tinkerbelll

    tinkerbelll Популарен член

    Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.010
    Пол:
    Женски
    Абе ти одговори веќе една девојка :^)
    Ти пишува точно на опаковката,но мислам дека во литро млеко се прави.Стави на шпорет млеко да се топли во тенџере,а во посебен сад размати го пудингот со малку млеко и шеќер,со тоа што ќе нема грутки.
    На жешкото/зовриено млеко кое е на рингла додади му го разматениот пудинг и мешај.Нека не ти биде на многу јако,за да не ти залепи.Постојано мешај,додека не добиеш густина како на пудинг.Кога ќе ја добиеш таа густина пудингот е готов.
     
  14. levely

    levely Популарен член

    Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    897
    Чоколадниот пудинг ми е омилен па и со чоколадо нарендано одозгора....мх мх милини :mm:

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    На Danni79 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Annath

    Annath Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    16.033
    Допаѓања:
    135.180
    Пол:
    Женски
    Сакаш потечен или погуст?
    Ако сакаш погуст, едно пакување пудинг го вариш во 300мл млеко. Ако сакаш потечен, едно пакување вариш во пола литар млеко. Зборам за класични пакувања, не за макси (литар млеко).

    Прво, ставаш млеко со 3-4 лажици шеќер на оган да зоврие, ама малку млеко оставаш настрана. Прашокот за пудинг го мешаш со тоа млеко, ама убаво, да нема грутки - затоа е убаво млекото да е ладно. Кога ќе зоврие млекото што ти е на шпорет, го додаваш растворениот прашок, ставаш на најтивко и мешаш дури се згусне.

    Процедурата е таа :)
     
  16. anichka94

    anichka94 Популарен член

    Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.811
    Допаѓања:
    7.034
    Ми успеааа :)
    Одев според подготовките на пакетчето од позади,не можев повеќе да чекам
    Сега уште да се олади и да го пробам му ставив мнг малку прелив од мед одозгора се надевам ќе личи на нешто немав дека чоколадо да му изрендам ...
    Фала Annath во се секој случај,повелете сега сите на пудинг :*
     
  17. Snow-Queen

    Snow-Queen Форумски идол

    Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.268
    Допаѓања:
    14.955
    Пол:
    Женски
    200/250ml млеко ставаш да зоврие во тенџере.И во натре ставаш 3/4 супени лажици шеќер. Ринглата ја уклучуваш на 2ка.
    Додека тоа зоврива, во длабока чинија ставаш 200/250ml млеко, ако не ти фаќа чинијата толкава милилитража, остатокот(помалиот дел), додај го во тенџерото. Во чинијата со млеко ја ставаш кесичката пудинг. И матиш додека тотално не се соедини прашокот и млекото (ако имаш маталка за нес, со неа е најубаво да се мати).
    Штом ќе зоврие млекото во тенџерето, ринглата ја намалуваш на 1/1,5. И во натре го додаваш млекото од чинијата. И почнуваш да матиш. Ама длабоко матење,дното на тенџерето да го доватиш со лажицата, во сите правци треба да матиш за да не ти загори. И матиш се додека не ја добиеш густината на пудингот. И толку...

    * чиниите во кој ќе го ставиш пудингот, пред да почнеш да го приготвуваш, треба да ги натопиш со вода.За после кога ќе е готов пудингот одма да ставиш во нив.
    * пудингот во чиниите никако во фрижидер.Ако сакаш побрзо да се олади-надвор на тараса.
    * Додека е врел пудингот можеш одозгора бобици да ставиш,кокос,рендани бисквити. А и немора. Или шлагче.
    * Доколку правиш чоколаден пудинг, убаво би било млекото да е чоколадно-моја кравица. А ако немаш чоколадно, стави 2 лажици несквик во чинијата кај што ќе го матиш пудингот. Ќе добиеш вкус на double chocolate
    *кога ќе матиш,да ти се соедини пудингот, ако ти пукаат меурчиња тоа значи дека во тој дел ќе ти загори, и одма мешај во тој предел-со лажицата да го осеќаш дното на тенџерето.
     
    На bubuce му/ѝ се допаѓа ова.
  18. blond

    blond Популарен член

    Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.683
    Едно лековито својство на пудингот. Не отварај ако јадеш моментално :D Хард кор :!:
    1-2 лажици пудинг со 1 лажичка шеќер и 2-3 лажици вода се меша и се пие. Успешно против дијареа.
     
  19. baby-star

    baby-star Популарен член

    Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    5.883
    Уф обожавам пудинг.Најчесто го правиме од чоколадо со разни варијации и додатоци.
    Имам пробано и како Snow-Queеn со чоколадно млеко и навистина има појак вкус на чоколадо.
     
    На lepadama и bubuce им се допаѓа ова.
  20. lepadama

    lepadama Истакнат член

    Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    155
    Јас порано ретко да сакав пудинг,ама сега дека сум бремена можам да се давам во него.
    Омилени вкусови ми се ванила и јагода.