Пудинг сакам најмногу.Можеби дека е најбрзото благо што можам да си го направам Инаку ги сакам сите вкусови,ама чоколадото најмногу. Купуваме од оние во КАМ маркет,германските,не знам како се викаа. Најубав десерт ми е пудинг од чоколада со кокос и бисквити. И гледам не сум единствена со бисквитите . Ги кршам бисквитите ставам кокос врз нив и тоа го поливам со пудинг од чоколада. Епа луѓе - највкусно е верувајте
аууу готово, ќе прекршам еден ден режим, ако треба тоа наместо оброк ќе го изедам ама морам да пробам
И јас јадам многу пудинг,омилен ми е од ванила ,си купувам често од КАМ-Руф се вика фирмата што ги призведува. Ми стана навика и често си јадам пудинг .
Не ми е јасно како го изведувач ова? Во голем сад, за да се обликува како торта или во мали садови, на дното да се бисквитите?
Земете пакетче бисквити, и со пудинг од чоколадо редете ги една до една и оставете во фрижидер да се стегне неколку саати . Bon appetit
Во скопски Рамстор има многу интересен пудинг од ф`стаци, поскап е, оклу 60ден. но многу е вкусен и има повеќе прашок во кесичката. Инаку основата на секој пудинг всушност е густин односно нишесте во прав. Ја има низ сите супермаркети, многу е ефтина. За 20-30 денари ќе добиете количина од која можете да направите многу литри пудинг. Ако му додадете повеќе кесички ванилин шеќер ќе биде со вкус на ванила, ако му додадете чоколадо (за готвење или млечно, Милка на пр.) или какао ќе биде чоколаден пудинг, и тн. Испаѓа далеку поефтино.
не,не,не... многууу поедноставно Во мал сад ги кршиш бисквитите,значи ставаш 5-6,сега зависи колку ти е големо чинивчето,и врз скршените бисквити ставаш 3-4 лажици кокос(јас ставам мн. зошто обожавам кокос) и врз сево ова ставаш пудинг( не ја полни многу чинијата ) и разбркај. Ќе добиеш вистинско уживање. Всушност бисквитите и кокосот ти се низ пудингот и кога си црпнуваш јадеш и бисквитче и кокос. Се надевам ме разбра.
Јадев пудинг во оние пластичните чашки и преубав беше, не знам која фирма беше. Правам дома пудинг но не верувам дека ќе испадне некогаш таков како купечкиот. Има некоја специфична арома и еден вкус, не знам која состојка на дома приготвениот би го дала тоа.
Сакав да ве прашам како обожавателки на пудинг (и искусни готвачки на истиот) дали го имате видено пудингот на Dr. Oetker од слатка павлака и кекс низ маркетиве? Ме фати некоја криза во последно време за овој пудинг, а го немам видено од поодамна па се мислев да не го тргнале од продажба..
Абе ти одговори веќе една девојка Ти пишува точно на опаковката,но мислам дека во литро млеко се прави.Стави на шпорет млеко да се топли во тенџере,а во посебен сад размати го пудингот со малку млеко и шеќер,со тоа што ќе нема грутки. На жешкото/зовриено млеко кое е на рингла додади му го разматениот пудинг и мешај.Нека не ти биде на многу јако,за да не ти залепи.Постојано мешај,додека не добиеш густина како на пудинг.Кога ќе ја добиеш таа густина пудингот е готов.
Сакаш потечен или погуст? Ако сакаш погуст, едно пакување пудинг го вариш во 300мл млеко. Ако сакаш потечен, едно пакување вариш во пола литар млеко. Зборам за класични пакувања, не за макси (литар млеко). Прво, ставаш млеко со 3-4 лажици шеќер на оган да зоврие, ама малку млеко оставаш настрана. Прашокот за пудинг го мешаш со тоа млеко, ама убаво, да нема грутки - затоа е убаво млекото да е ладно. Кога ќе зоврие млекото што ти е на шпорет, го додаваш растворениот прашок, ставаш на најтивко и мешаш дури се згусне. Процедурата е таа
Ми успеааа Одев според подготовките на пакетчето од позади,не можев повеќе да чекам Сега уште да се олади и да го пробам му ставив мнг малку прелив од мед одозгора се надевам ќе личи на нешто немав дека чоколадо да му изрендам ... Фала Annath во се секој случај,повелете сега сите на пудинг
200/250ml млеко ставаш да зоврие во тенџере.И во натре ставаш 3/4 супени лажици шеќер. Ринглата ја уклучуваш на 2ка. Додека тоа зоврива, во длабока чинија ставаш 200/250ml млеко, ако не ти фаќа чинијата толкава милилитража, остатокот(помалиот дел), додај го во тенџерото. Во чинијата со млеко ја ставаш кесичката пудинг. И матиш додека тотално не се соедини прашокот и млекото (ако имаш маталка за нес, со неа е најубаво да се мати). Штом ќе зоврие млекото во тенџерето, ринглата ја намалуваш на 1/1,5. И во натре го додаваш млекото од чинијата. И почнуваш да матиш. Ама длабоко матење,дното на тенџерето да го доватиш со лажицата, во сите правци треба да матиш за да не ти загори. И матиш се додека не ја добиеш густината на пудингот. И толку... * чиниите во кој ќе го ставиш пудингот, пред да почнеш да го приготвуваш, треба да ги натопиш со вода.За после кога ќе е готов пудингот одма да ставиш во нив. * пудингот во чиниите никако во фрижидер.Ако сакаш побрзо да се олади-надвор на тараса. * Додека е врел пудингот можеш одозгора бобици да ставиш,кокос,рендани бисквити. А и немора. Или шлагче. * Доколку правиш чоколаден пудинг, убаво би било млекото да е чоколадно-моја кравица. А ако немаш чоколадно, стави 2 лажици несквик во чинијата кај што ќе го матиш пудингот. Ќе добиеш вкус на double chocolate *кога ќе матиш,да ти се соедини пудингот, ако ти пукаат меурчиња тоа значи дека во тој дел ќе ти загори, и одма мешај во тој предел-со лажицата да го осеќаш дното на тенџерето.
Едно лековито својство на пудингот. Не отварај ако јадеш моментално Хард кор Спојлер 1-2 лажици пудинг со 1 лажичка шеќер и 2-3 лажици вода се меша и се пие. Успешно против дијареа.
Уф обожавам пудинг.Најчесто го правиме од чоколадо со разни варијации и додатоци. Имам пробано и како Snow-Queеn со чоколадно млеко и навистина има појак вкус на чоколадо.
Јас порано ретко да сакав пудинг,ама сега дека сум бремена можам да се давам во него. Омилени вкусови ми се ванила и јагода.