Јас две години ја користам немам проблем Пишува дека е на база на минерален талк, без парфем, со невен и масло од јојоба а сега видов дека имаат и некоја нова верзија. Оваа на сликата ја користам
Го суши малце лицето, но за цената е ок. Ја користев навечер за плус покривност и добра е за таа намена. Но за природен изглед не е.
леле ај спасете ме кажете ми пудра во прав ШТО НЕ ГО СУШИ ЛИЦЕТО, користев лаура мерсиер ама неам сеа од каде да купам а не ми де чека нарачки па шипинзи плаќања..имав бекутан дома викам ај дс пробам да се бејкнам лицето ко Сахара ми го напраи
Што ќе се деси ако си купам камена пудра и само таква да нанесувам? Има нешто погрешно само камена да нанесувам?
Ништо нема да се случи, само не знам колку ќе ти се допаѓа ефектот. Камената може да се нанесе нееднакво и да изгледа како флеки. Доколку сакаш од таков тип земи минерална пудра, таа е наменета да се користи самостојно.
Течните пудри не ги сакам пошто ги нанесувам со прсти и цело време мислам дека не сум ставила убаво. Бнутиблендер неам. А вака со камената оди и едно како сунѓерче. Препорачај ми некоја, ако знаеш. Камена е таа? Што цена се? Препорачај ми некоја ако знаеш. Не ми се смејте, сега почнав да влагам во светот на шминки врска немам.
@edna_malecka smashbox ги нема во Мк јас од Грција ги купувам. А MAC има во Сити мол мислам пудрата е околу 2400 ако не сум грешка. За оваа станува збор. Некој што ја купувал во Мк нека сподели точна цена. Потоа има една и на Dior forever ама не ми се допаѓаше нијансата најсветлата ја имав и портокалова ми беше. Сега не знам до колку пари сакаш да дадеш, ама таа на MAC е преубава и нема да зажалиш ако дадеш и повеќе пари. Од поевтиниве пудри не знам дали има нешто вака слично ако знае некој нека пише
Да ја пробаш на голден роуз Silky Touch, jас ја користам самостојно преку цело лице имам нормална накај сува кожа.