Предлог за некоја камена пудра. Ја имав последно на seventeen ок беше. И проверував рок, ми падна и отиде у три лепе, а скоро цела. Се мислам дал пак неа да ја земам, ама добредојдени се предлози.
Mac- Blot камената не е покривна многу ама лицето е мат цело време. Оваа ми е најиздржливата камена пудра ever! Како да видов дека има сега 40% попуст, баш провери на страната нивна
За камена јас ја имам на Mac studio fix - N3, не е лоша, иако исто, долго време ја немам користено... Ја користев Fenty Invisimatte - убава е, држи мат и покривна е, ама многу брзо ми се троши и ја земав Laura Mercier - Translucent setting powder и никогаш не би ја заменила! Супер лесна, убаво се нанесува и солидна покривна моќ, без да се собира во порите и да изгледа “cakey”.
И јас ќе и ја препорачав оваа на Фенти, ама скоро никогаш не ја ставаат на попуст тука кај нас во Грција. Таа е 36 евра, а оваа на Есте често и 20-25 евра може да се најде. А да, на Лаура Мерсиер е супер и трае цел ден и јас штотуку ја отворив, ама не е камена пудра како што бара @Yowannty
Не мора да е баш камена. Да има мат финиш. Лицево ми светнува многу брзо, па ми треба било што за тоа. Уште поубаво ако може да се нанесе и директно, без да има потреба од течна пудра испод. Не дека имам за кај да се шминкам, башка на плус 40 степени нема шанси да мачкам пудра, оти одма се топи, ама ај да имам по дома да се најде. Фала ви девојки, ќе ги погледнам предлозите.
@Yowannty Лаура Мерсие ја има во Атика кај нас https://www.atticadps.gr/eshop/proi...translucent-loose-setting-powder-00000016479/ јас од тука ја земав. Сега има слаб попуст, скапа е ама чекај 40% , јас со толку попуст ја земав. А ете и таа од MAC Blot камената можеш да ја пробаш особено со попуст е доста поевтина, три пати ја имам купено до сега, не е покривна ама лицево мат го држи 100% чудо едно, на 40 степени сум ја носела не ме изневерила.
До сега ја коистев Римел стеј мат 01 транспарент, но сега сакам да пробам од другите нијанси и никако не можам да се решам. Од течните пудри ги користам Catrice true skin 030 и Essence pretry natural 50, па ако може помош која би ми одговарала.
Препорачајте ми некоја пудра во прав, за сетирање ми треба челото ми е многу мрсно, може да има пигмент ама и не мора, по можност со прифатлива цена, од дм или космо сеедно
Мене Римел стеј мат ми е врв. Кога ми беше најмрсна кожата ми ја држеше под контрола. А како малце полесна од таа ти ја предлагам Catrice all matt.
Οвие две се одлични , таа на Есенс е бела транслуцентна и одговара на секој тен , од оваа на Буржуа има три нијанси мислам. И двете се супер за масна кожа
Препорачајте ми некоја убава камена пудра. Ја ставам сосема малку над течната. Ја користев од loreal true match баш убава нежна природна нијанса но не можам да ја најдам веќе.
Римел стеј мат, но не транслусент туку види ги другите нијаси. Јас ја имам peach нешто беше името и многу ми е поубава.
Мене шминкерката според мојот тен ми ја предложи од римел 001 транспарент мислам е името. Дали некој jа пробал оваа нијанса да ми каже мислење.
Таа е нијансата, јас се збунив. Добра е ако имаш баш светол тен. Јас таа нијанса ја користам под очите за да го осветлам тој дел.
Kvalitetna kamena pudra, so nema da svetam, a nema ni da sum epten zacementirana? Isto i tecna pudra, za kombinirana koza sklona kon osetliva koza, za sekoj den? Moze bb da bide...
камена golden rose silky touch Која од овие две пудри е подобра нијанса имам светол тен и дали сте задоволни ?