Da te prasam uste nesto, pregeska bev vo dm imase tester stsviv na race, I se napravi Kako svetki svetki. Mi se precinuvase od jakite svetla ilii navistina ostava taka?
Иста ситуација имав, на неа пишува мат и ја пробав во дм, буквално со светки е цела, ми сијаше раката и надвор од дм. Не ја земав
Нема подобра пудра во прав, а со толку пристапна цена. Дава убав, свеж и poreless изглед. Како фотошопирано ми е лицето, а сепак не е тешка. Пробав да ја сменам со бананата на Револушн, но шминката како зациментирана делува што не е океј за дневна варијанта. Воедно со многу камени и пудри во прав ми се случува во текот на денот да оксидираат и лицето да ми изгледа уморно, што не е случај со оваа од Катрис. Топла препорака.
Потврдувам за оваа. Прво ми беше страв бидејќи како да има светки во себе, но не се познаваат и навистина прави блур.
Девојки онаа на Uriage компактната, во прав е или кремаста? Ми треба за кога не се шминкам, секојдневно врз кремата со заштитен фактор, да избегнам да не ми свети бело лицето и да биде колку толку матирано сега летово, без притоа да имам проблем со акни и иритации.
сакам пваа пудра да ја нарачам па незнам која нијанска може ли да ми ксжете која е подобра за боржуа 52 ги побарав на боржуа но јас тие што ги сакам ги немаат на залиха па ме интересира дали ќе издржува бидејќи несакам да светам цел себиум да го крие. Од овие две која би ми одговорала со течна пудра боржуа 52
Ќе мора да ја сетираш на неколку часа не може магично цел себум да го крие. Подобро врз неа да користиш и фиксатор.
Јас би ти рекла 03 или 04, бидејќи 06 е претемна. Исто така оваа ти е подобра од таа на Боржуа во однос на матирање. На Боржуа е попокривна, но со оваа можеш да издржиш подолго без да светнеш.
Essence all about matt Mac blot powder (вторава ако можеш да си ја дозволиш е одлична, 100 пати сум ја купувсла, не е покривна а матира цел ден)
Може ке стои глупаво прашањево не незнам навистина како се вика тоа за сетирање на пудрата што ставаат на крај Како бело и оставаат малко да одстои и потоа со четка го тргнуваат остатокот И ако може да ми кажете имам опција од дм и росман да земам Но некој производи кој ги имаше во Мк во Дм овде ги нема
@fbaby @Kimberly11 камена користам на bourjois,но тоа ми стои како што напиша @Kimberly11 само ако не ти е проблем да ми кажеш која е добра за Комбинирана кожа
@blessed.an пудра во прав Имаш разни, на Есенс, Буржуа, Аура , Мејбилин, Алверде и др за комбинирана на Aura shine killer, Maybelline fit me, Essence my skin perfector или all about matte, Bourjois на сликата Сите овие се за комбинирана кожа, само некои од нив се транслуцентни, некои во нијанси.
MAC pro longwear waterproof MAC studio fix fluid Прајмер можеш да земеш ама може да ти помогне само околу тоа пудрата да се нанесе поубаво на лицето @NoOrdinaryMama пудра камена или во прав нанесуваш по течната пудра? За мрсна кожа пудрата во прав е обавезна , ако сакаш предлози може да ти предложам нешто