Оваа е таа што ја имам , јас во Грција ја купив https://higijafarm.com/produkt/vichy-dermablend/ Од истата линија , камена е оваа Ама не можам да ја најдам по онлајн страниците, пребарај и ти ако сакаш
Ако сакаш поголема покривност и доколку има сунѓерче внатре , можеш со сунѓерче да нанесеш, а може и со четка за поприроден изглед. Јас и на двата начина нанесувам
Девојки во потрага сум по пудра во прав АМА со светки. Значи да не е мат ама да има малечки светки во неа за кожата да ми изгледа така нежна убава. Предлози?
Предлог камена/ пудра во прав за комбинирана/ масна кожа. Ама да не го суши многу делот под очите, затоа што пред се таму сетирам. Ја користев catrice true skin, ама гледам повлечена.
Девојки, според вас подобро е камена пудра или пудра во прав да се користи и која е всушност разликата?
Камената пудра има поголема покривност, но не е баш добра за под очи бидејќи повеќе суши а и наместо да осветли ми се случило да ми го затемни коректорот. Пудрата во прав е полесна и е добра за сетирање под очи. Така што зависи за која намена ти е.
Многу ми се допага компактната пудра на Лавера има многу покривност а многу убаво лежи на лице,и многу природно стои, исто и камената пудра. Некогаш кога сум во брзање само од камената поминувам на лице, првите 5 мин не изгледа убаво ама потоа легнува на лице и дава ептен нежен, природен изглед. Откако ја открив најчесто со неа поминувам. Имам комбинирана кожа, оние со сува кожа не знам дали без течна би и одговарала, ама многу е нежна, не се чувствува затегање или лупење на лицето. Јас и покрај тоа што имам комбинирана кожа од некои ми се перути кожата посебно кај носот. Од оваа тешко дека ќе се откажам. п. с Во странство Лавера е многу поефтино и тоа без попуст на истата марка
Предлог пудра во прав/камена пудра која нема да ја смени бојата под очи? Колку и да ставам светла камена пудра врз коректорот, ми го затемнува. Ја користев порано Римел стеј мат транспарент, но сега е потрошена скоро секаде. Мислење за оваа на Есенс?
Земи си го ова камено пудро, нема да згрешиш плуус и тука негде му е цената како и на ова што си го пратила https://scontent.fskp3-1.fna.fbcdn....1VnbOXgrPu3r0BN01pmMR4xkqKMBDRgeQ&oe=65734C18
Од која камена сте позадоволни од таа на rimmel или од bourjois mix?Не ми е масно цело лице највеќе светнувам чело и т зона.