Видов во Еликсир ама онлине таму не сум била,а видов има 50 посто попуст на се во Рамстор,во тој Еликсир.
Предлог за пудра во прав која држи мат стварно долго време особено во т зоната? Се мислам за Kryolan Derma. Ја користел некој?
@kitty.m Оваа на Кryolan ја немам користено, за мрсно лице јас што ги имам користено и лицето ми било мат cо часови , без да избие маснотија воопшто се следниве Од овие сум била најзадоволна
Од овие сум била најзадоволна[/QUOTE] на голден роус или lush дали даваат блур ефект ? и дали ја имаш пробано oваа на nyx ?
Некој да не ги испроба овие пудри на Аура? Се мислам камената да ја земам. Една членка пиша за таа во прав дека не е добра за масна кожа.. MAC Blot ми е ептен при крај, се мислам што да земам наредно. Дали на Аура или некоја од Кико милано да пробам.
Предлог камена/пудра во прав што има и покривност? Ја користам Мејбилин фит ми 115, но имам чувство дека ми се исфрла кожата од неа. Прочитав дека и други се жалат од истото па ми се врза во памет. На Есенс ми се допаѓаше, но често нема нијанси.
Веќе неколку дена ја користам камената на Есенс и можам да кажам дека лицето ми се посмири. Мене ми се допаѓа.
А дали имаш некоја препорака за хајенд ама да ја има во МК? Таа на МAC ја имав и е стварно препрепредобра, но од кога го споија Mac со Фабу, ја нема таму, ептен е ограничен изборот на производи. Дури и претходниов месец патував со авион 2-3 пати и ја барав на фришоп ама не ја најдов. Не знам дали од Фенти ги има во Фабу. Оваа на ГР е добра ли?
Фенти нема во Македонија, јас во Грција живеам и тука ги наоѓам пудриве. Таа на MAC јас ја купувам ептен кога е на попуст , не ми се даваат 42 евра за пудра искрено. Друг предлог доколку сакаш камена пудра на Кико Милано, не е highend ама мене ми се погоди По покривна е од таа на Мак. Други хајенд сум користела од Клиник, Есте Лаудер ама не биле и нешто посебно.
Камената пудра на Лавера, мислам немаат Лавера во прав или не сум приметила. На лето не користам течна пудра, само над кремата со заштитен фактор поминувам со четка од камената и ми е супер. Не сум се никогаш нафрлала од Лавера било крема, серум, тоник, чистач, се ми одговара. Тоа највеќе зависи од самата кожа, можеби има некоја состојка која не ти одговара. На мајка ми од цела колекција и одговара само спрејот за хидратација за лице, на се е алергична од Лавера, дури и стикот и покажа алергија. Е сега зависи колкава покривност бараш, јас имам чисто лице, со некоја акна понекогаш во ПМС, сепак мислам дека за поголема покривност треба течна.