Убедливо најдобра пудра во прав е на Chanel и на Fenty Beauty, Chanel e повеќе е природна ама сепак прави како еден blur на лицето ,а Fentу е повеќе за излегувања ,вечерни варијанти или кога треба да ви држи цел ден шминката. Ама сепак и двете можат да се користат кога било и мислам дека се топ 3 производи за мене.
Некој да ја користи пудрава, со мрсна кожа? Дали би ми одговарала? Планирам да ја земам 123 перфект и заедно да ги користам.
И јас ја гледав оваа, пишува дека е за сите типови на кожа. Јас имам сува, па се мислам за оваа или таа што е loose powder. Само некако немаат нијанси погодни за светла кожа барем за мојава, па тоа ме кочи.
Колку што видов одат како нијанси, нема транслуцентна или некоја ептен светла, нешто како таа на Лореал погоре. Ај кога ќе ја пробаш пиши рецензија.
Топла препорака за Wet and Wild photofocus пудрата во прав. Нешто околу 450 денари. Јас ја имам нијансата банана бидејќи само таа ја имаше кога купував, но има и транслусент што е малку посветла. Мене holi grail ми беше римел стеј мат ама ја нема оддамна, што не пробав од камени ни јас не знам. Оваа до сега ми е најдобра.
Јас ја имам пудрата и би рекла дека е ок, ама пак не би ја купила. Имам комбинирана кожа, не е скроз мат, туку дава некој полумат изглед и не е многу покривна. Има и мали светки и најбитно не го суши лицето. За во зима ми е супер, ама за во лето не би ја користела, одма светнува лицето.
Јас имам комбинирана, буквално се има на моево лице, од суви до мрсни делови. Валда ако не се претера ок е и за сува.
Jas bi sakala da mi preporacate nes za pod oci. Ne se razbiram mn vo sminkanje no za na rab super se praam hahah Samo deka plus i podocnjaci temni imam malku.. maskarata ko da ki se razmackuva. Smeniv 5 site isto i rekov do setiranjeti e valjda.. deka isven korektor i cat pat kamena dr nez so da stavam
Бебешка пудра под очи.Ефтина варијанта,само да не се претера сеа ептен ко дух да се направиш. За камена пудра мене од Римел ми се има покажано супер оваа: Докај 300 денари мислам дека беше во ДМ.
Оваа од Есенс јас ја ставам под очи, го просветлува тој дел и убаво изедначува. Ти препорачувам да ја нанесуваш со powder puff за најдобар ефект.
Да банана пудра е, има само една нијанса број 20. Многу беше вирална на Тик ток еден период и навистина е добра. Цената и е 189 денари.
+1 задоволен! Ја зедов и обичната мат камена, но оваа е подобра. Наредно планирам од wet & wild да ја пробам, таа погоре што е спомната.