Каде можам да ја најдам Римел стеј мат? Во ДМ во Капитол нема веќе Римел, а во Еликсир само темни нијанси имаше
Само што пудрата ја нема.... Јас ја барав цел месец. Генерално не знам што се случува со Римел. ДМ целосно ги повлекоа излеа....
Не сум во тек искрено, одамна немам купено нешто од Римел... Скоро купував маскара во Космо па приметив Римел козметика ама не се загледав нешто многу детално. Ништо чудно и да прекинуваат соработка, или можеби ќе прават рибрендинг, којзнае. Ни пудрава ја немам купено одамна, ја користев многу години ама потоа преминав на камената од Есенс. Најевтина, најдостапна секогаш, нијансата ми е топ. Единствено кутијата е крш, пластиката попушта кај механизмот и жлебот се крши за неколку месеци (ако имам среќа да издржи толку), ама не можам да кажам дека ме иритира или нешто...не ја чувам во несесер и решен проблем. За тие пари, подобра тешко да најдам.
Пудрава од Есенс е врв. Долго време ја користам и многу сум задоволна. За чудо мене досега не ми пукнала, а знам многу се жалат баш на тоа. Во секој случај за цената е одлична.
До сега две ми пукнаа на Есенс ама си ја користам. Прво ја утнав нијансата (како по обичај), па после ја погодив, број 11 за оние со светол тен.
Јас престанав да ја користам на Essence од тие причини. Секогаш многу брзо ми се кршеше пластиката. Во последно време ја користам Rimmel Stay Matte.
Знам јас едно време ја зимав од Веро џамбо,на први спрат до Антеп слаткарницата имаше една парфимерија..