Каде кај нас освен во Белина ја има камената пудра на Лавера? Да не е повлечена од продажба, и во Германија на 2,3 места ја нема.
Освен течната пудра, за жал останатата декоративна козметика ја нема. Јас еднаш ја имам користено нивната пудра во прав и многу беше добра, па на Др.Хаушка Македонија им пишував да ги донесат и останатите работи , но ништо. Ова зборам за пред 6-7 години. Стварно не знам зошто не ги носат тука воопшто.
Колку време ти трае Heimish, гледам 5гр е, или и другите пудри во прав се толку, немам забележано колку се?
Ја користам од мај месец , уште не почнало дното да се гледа. ама едно време не се шминкав, и сега избегнувам шминка периодов кога е претопло. Супер пудра е јас сум задоволна. А и тие во прав се супер, тие уште поспоро се трошат.
Предлог за камена пудра/ пудра во прав што дава блур ефект? Нешто од budget friendly брендовиве како Catrice, essence и слични.
Римел стеј мат. Јас ги користам 001 и 003. Првата за под очи и на средината на челото за да ми го осветли делот, а другата за остатокот. Но доколку си многу светла земи ја само транслусцентната. Ја има во ДМ.
Многу сум задоволна од Essence mattifying compact powder. Нијанса 11 pastel beige ако имаш светол тен.
Сакам да земам пудра во прав, немам користено досега, но кожата ми е многу мрсна, посебно на т зоната. Користам Бурџоа 123 перфект, но незнам каква пудра да земам за сетирање пред неа и каква камена после неа. Може ли некоја да ми објасни која пудра се користи пред а која после течната пудра?
Пред неа можеш подлога за шминка/прајмер. Пр има на Catrice poreless blur primer, па после течната пудра и на крај можеш Rimmel stay matt камената. А можеш и прво да пробаш само со камената, да видиш дали воопшто имаш потреба од прајмер или само крема.