Со што ги нанесувате? Кога ќе ставам (многууу малку) со четка, изгледам како баба на која и дувнале брашно во лице
Мене не ми се случило ова јас ја нанесувам со сунѓерчето (тупфер) што гп има во пудрата. Ја користам моментално на Golden rose , одлична е
Слично е, ама не е исто. Тие што се за сетирање даваат посвеж изглед, за да не ти изгледа пудрата прашкасто, но не допринесуваат да ти трае шминката подолго. А тие што се за фиксирање се за да ти трае подолго шминката или пример за во лето доколку имаш мрсна кожа. Есенс и Катрис имаат убави, а најисплатлив ти е на Аура. Портокаловиот ти е за да ти ја стопи шминката и да изгледа поприродно, а црниот е малце како лак за коса, за да трае подолго.
Дали некој ја користи Huda Beauty Easy Bake пудрата во прав? Многу се двоумам помеѓу Sugar Cookie и Pound Cake нијансите.
Јас ја имав pound cake нијансата, ја користев некое време ама некако не ми се допадна како ми стоеше под очи кога ја сетирав. На крај ја подарив. Многу ми се познаваше на лицето.
Јас искрено сум презадоволна од новата камена на Catrice. Транслуцентната ја користам. Ама интернетов вика демек оваа уште потрајна, па пусто желба. Ама ме разубеди сега да не се залетувам.
Дали го има овој кај нас и ако може мислење? При крај ми е Римел стеј мат и сакам да пробам нешто друго.
@senza.parole која е таа на Катрис? Јас ја земав исто желба имав ептен да ја пробам ама не се воодушевив воопшто , дури Aura транслуцентната во прав ми е многу подобра. Евентуално можеш ако ептен сакаш да ја пробаш помалата верзија
Еве оваа. Јас и од нивната нова во прав сум задоволна, супер изгледа на лице, ама оваа е уште подобра, баш држи мат со часови и ептен блур ефект дава. Инаку, во право си, може и помалата верзија да се проба за почеток од Худа.