Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. Avery

Avery Популарен член

Фала ти многу на одговорот :hug:
    Баш ме израдува за ова дека не е масна и не се чувствува на лице. Имам проблем со кремите со висок фактор, така непријатно и тешко ги чувствувам на кожата, толку се исфрлам од нив посебно на местата од лицето на кои се потам, ужас.
    Ја гледав и онаа на Carroten, ама Eucerin повеќе ми фаќа око :)

2. eli25

eli25 Форумски идол

Трајна е ко Ревлонот? Mac кога ќе отвараат да не знаете? Да си почекам барем.

3. LollySky

LollySky Популарен член

@Avery, Има и од Freezyderm cc крема со spf 50, а од природните тонирана крема со spf има од Еco Cosmetics, ама не сум ги пробала, чисто да ти отежнам избор :D
    На самата Еucerin пишува дека е некомедоген, наменет за осетлива кожа и со мат ефект, сепак се уште немало големи горештини за да видам како тогаш ке се покаже матот. И да има потреба сепак може да се стави камена пудра на Т зоната, наjважно е дека е лесна и не поти :)

Avery likes this.
  4. Rabbit

Rabbit Форумски идол

@LollySky колку пари е CC кремата на Еуцерин?

5. sia.bella

sia.bella Популарен член

Девојки некоја од вас има користено течна пудра на NYX? Ако да, споделете искуство. :)

Гледам ги донеле во градов, па да ја сменам ревлонот, да пробам нешто ново. :)

6. blessed.an

blessed.an Популарен член

@Rabbit ако не е проблем јас ке одговорам и јас ја имам 800ден ја зедов од Еликсир

Rabbit likes this.
  7. Emy867

Emy867 Форумски идол

Ништо посебно, просечна драгсторска пудра. Ако ти прави мерак, пробај ја, не е нешто што не би го препорачала да се земе. Средно покривна е, ако имаш чисто лице, би ти одговарала.

Која им е цената овде? Јас од cherryculture сајтот ја порачав пред 2-3 год и се чинам 12-13$ беше.

sia.bella likes this.
  8. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Мене не ми одговара оваа пудра воопшто и навистина не би ја споредила со Ревлон. :(
    Со Ревлон не ми се појавува масен сјај низ лицето со часови дури, а со City Radiance почнувам да сјаам веднаш, по неполн час дури. Не е за масна кожа.
    Air Mat не е лоша, ми се допаѓа и ефектот и трајноста. Малку се пресликува, но со фиксатор ми е сосема во ред. Нијансите се повеќе на жолто, единствено тоа можеби би било проблем за некои девојки, а другото е солидно. И често ги ставаат на акции до кај 500 денари, тоа многу ми се допаѓа, имаат ептен пристапна цена (на попуст), редовната е околу 700-800 денари).

9. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

По не знам кој пат се свртувам кон темава за помош. Ми треба совет за пудра за масна кожа, по можност со фул покривност. Ги користам овие пудри ама ни една не ми врши работа, најчесто не ми издржува до крај на работниот дел. Ми треба препорака за некоја друга, по можност да има избор на светли нијанси со жолт подтон. Веќе очајна сум :(

pudri.png

10. Mishela

@SaNJaAaaAaa, си пробала пред нанесување на било која пудра да ставиш матирачки прајмер?
    Јас сум многу задоволна од матирачкиот прајмер на Голден Роуз. На топлово време ептен добро си ја врши работата и лицето ретко ми се масти во комбинација со Ревлон пудрата и плавата гел-крема на Балеа.
    Трио фантастико ми се за летово. :)

crazylady likes this.
  11. SaNJaAaaAaa

@Mishela
    Користам прајмер, заборавив да напишам. Го имам тој прајмер и уште 2 матирачки од Катрис.

12. Mishela

А што користиш од хидратантните креми, можеби таму лежи проблемот? Ти го препорачувам Алое вера гелот од ЕSI, има многу лесна, а воедно и хидратантна формула. Плус ептен е добар за комбинирана и масна кожа затоа што не ја масти дополнително.
    Можеш да го користиш како хидратантна крема, па да ставиш прајмер, па пудра.
    Или евентуално да си набавиш матирачки марамчиња, во ДМ имам купувано од Аура и од Есенс (околу 200 денари се). Многу ми се наоѓаат кога приметувам дека лицето почнува да ми сјае.

sorbet likes this.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Ама новата Ревлон не ја бива :( Ги имало на акција во Зегин пред да ги донесат новите, 600 и нешто биле старите ама кој да знае. Мене ништо на Буржоа не ми одговара затоа те прашав така и си мислев.

14. Rose96

Rose96 Форумски идол

Мене за лето must have ми е на Max Factor 3 во 1 течната пудра, и веќе трета година по ред што ја купувам за летно време. Има средна покривност до целосна зависи од тоа колку ќе нанесете, мат е и долготрајна ми е. Се надевам дека деновиве ќе имам време да ја објавам рецензијата на блогот, и со фотографија како стои на лицето.
    Инаку долготрајна исто така ми е на Rimmel Lasting finish во комбинација со Maybelline mat and poreless ги мешам двете и добивам некој полумат финиш предобро изгледа што и дечкоми што мрази шминка му се допаѓа таа комбинација. :)

15. Mishela

Те прочитав дека не ти се допаѓа Ели и баш ми падна криво. :( Јас пред скоро ја почнав новата со пумпица, ама разлика не забележав. Нијансата ми е иста, покривноста, не ми делува сменета и затоа не прокоментирав ништо.

Еве мене Макс Фактор 3 во 1 не ми одговара, многу брзо почнува да ми сјае лицето од неа и многу ми се собира во мимичките бори од лицето. Како да „испливува“ на површината од кожата по неколку часа. Воопшто не ми се допаѓа и ептен ме разочара, а гледам на Роуз и одговара.
    Можеби имам премногу мрсно лице. :|

Rose96 and eli25 like this.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

@Mishela а не ти мава на розевко малку? За покривност незнам зошто еднаш ја нанесов а и одма кога ги споредив неотворена со старата се приметува мала разлика :(

17. Rose96

Rose96 Форумски идол

Тоа заборавив да напоменам, сега кожата ми е нормална, некогаш имам мрсна т-зона ама ништо страшно. Затоа и Lasting Finish на Rimmel ми одговара иако е посјајна не ме први да изгледам мрсно.
    Maybelline самостојно не можам да ја користам многу ми ги истакнува сувите делови.
    Инаку кожата почна да ми се нормализира од кога почнав да го користам гелот на Avene за чистење на кожата, после 3 месеци веќе гледам голема разлика плус во комбинација со четката на Avon кожата многу ми е почиста од порано. :)

sleepingbeauty likes this.
  18. SaNJaAaaAaa

Ја користам кремавата од Неутрогена. А претходно ја користев од Афродита.
    Ставам крема, па прајмер па пудра.

Не мислам дека е од кремата. И марамчињата тешко дека ќе ми вршат работа, бидејќи не е проблемот само во тоа што ми светнува лицето, туку пудрата ми ја снемува од кожата.

Max Factor 3 in 1 не сум ја пробала, пред 1 ипол година ја користев Max Factor Skin Luminizer Foundation, ми беше океј, али сега не би ми вршела работа бидејќи имам проблеми со кожата па барам нешто попокривно.

Mishela likes this.
  19. kala21

kala21 Популарен член

Оваа Сити беше една од најлошите кои сум ги употребувала,Аир е подобра ама и двете не се споредуваат никако со Ревлонот.Вода може да им носи:rofl::rofl::rofl:Од Ревлонот не светам и по 8 часа од ставање,не ми го иритира лицето,не оксидира.

Mishela likes this.
  20. manja666

manja666 Популарен член

Може ми е глупо прашањето ама сепак ќе прашам.
    Ревлон ја користите ли секојдневно?
    Оти зборев со другарка и ми рече дека не била за секојдневна употреба зашто имала јака текстура и лицето и се нафрлало со поткожни.
    Ваши искуства?
    Дали само на проблематична кожа делува вака или секојдневната употреба си го прави своето?