Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пуканки

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од maleckaa, 3 ноември 2010.

1. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Сакам пуканки, најмногу ми се допаѓаат со сирење што се за во микро и оние со путер, ммммм превкусни се :P

2. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Ejj кај ме потсетивте сеаа..ми се јаде паа..Пуканки обожавам особено кога гледам некој добар филм,сакам секакви,ама највише си правам најобични солени..:)

3. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    пуканките ги обожавам а особено да ги јадам кога гледам некоја серија или филм :)

4. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    Jaс порано јадев многууу пуканкиии...најчесто ги јадев со ајвар сиренце кромид и црвена соллл... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

5. Heidi

Heidi Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    169
    Обожавам пуканки, особено со филм, некако едно без друго не ми оди...навика..

6. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Обожавам пуканки, а татко ми ни прави скоро секој ден.
    Ги прави со путер и малку повеќе сол - мене така ми се највкусни! Не се многу калорични, заситуваат, а се добри за прочистување на цревата. Од уличните пуканкари имам купено само еднаш и тоа благи, со вкус на јагода, колку за проба. Ама не ми се допаднаа, сепак солените ми се најубави.
    И морам да им ги пофалам пуканките на Кино Милениум, од сите кина - таму највкусни ги прават :)

7. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.665
    пуканки обожавам сега ке одам да испуцкам , бујрум кој сака

8. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Пуканки обожавам, сакам и солени и благи односно чоколдни, не се калоични и за луѓе кои држат до својата линија се погодни. Јас често консумирам солени, а за благите ме интересира сокот од пченка ај можам да го најдам, купам???????????

9. t.i.n.k.b.e.l.l

t.i.n.k.b.e.l.l Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    92
    Пуканки обожавам, сакам и солени и благи :D

10. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Пуканки секојдневно јадам ( имам прочитано дека се најздрави грицки, па јас чипсовите, смоките ги заменив со пуканки). Обожавам да јадам солени :) благите ми се многу јаки па неможам да ги дојададам.

11. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Обожавам пуканки.Баш сега си испукав и да не се фалам ама најубави ги направив.Исто ми се допаѓа и што не се многу калорични а заситуваат и се многу вкусни.Најчесто дома си пукам,со малку сол и ептен малку зејтин.Преку лето кога продаваат знам некогаш да си купам,имам јадено и чоколадни ама белите дефинитивно ги сакам повеќе.Не сум многу јас по благото.

12. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Леле многу сакам пуканки.Благи може,ама солените ги обожавам. :D Јадев барем еднаш во :) неделата.Сега почесто.

13. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Јас сум голем пуканкојадач! 8) Обични или со путер во микробранова или во краен случај - Тазе Пуканки (купечки) :inlove:

14. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    91.731
    Пуканките ме потсетуваат на дедо ми. Секоја зима, од село доаѓаше и си ја преседуваше тука, па на мени секоја вечер имавме пуканки. Најубави ги правеше.
    Сега јас сама си ги правам и најубави ми се испукани на стариот добар начин во тенџере.
    Деновиве се изнајадов пуканки , но од оние во микробранова и пак сум си задоволна. :lol:
    Само оние благите воопшто не ги сакам. Одвратни ми се.

На creshicka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189
    Не сум некој љубител, не за друго, убави ми се, ама одпосле душа ми излегува кашлајќи :@
    Солените се поубави од благите, само тие ги признавам, мада имам желба да ги пробам оние зелените што секое лето ги гледам во Охрид низ центар и никако да се решам да си купам :D
    Ги пукам во тенџере, тие во микробранова не ми се исплаќаат, освен тоа стално ми остануваат недопукани до крај... Ах, и не ми се допааќаат оние препрегорени пуканки, што сите во фамилија кај мене ги обожаваат. Како ќумурче да си пикнал во уста :x

Најдобра комбинација = солени пуканки + [​IMG] 8)

16. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Обожавам пуканки посебно тие со зачин вегета. Ауу преубави ми се. Инаку јадев порано и благи, ама не ми се свиѓаат толку многу.

17. K0ST0VA

K0ST0VA Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    58
    Уффф само колку ги сакамм. :inlove: :inlove: ги обожавам солените,неможам да ги поднесам благите како може сега благии??? божеее...... Кај нас има едни гооолемиии од 30 денари. :lol: Можам да изедам 10 такви .Многу се убави. :inlove: :inlove: :inlove:

18. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.125
    Допаѓања:
    20.287
    Јас си купувам од оние за во микробранова што се. Ем брзо се прават, ем не треба да мијам тенџериња после :lol: Инаку на тие чоколадните не можам ни миризбата да им ја поднесам, па не да ги јадам. Еднаш кога бев мала, моите ми купија чоколадни, и ми се слоши, повратив, и толку од тогаш. Ама затоа солените се феноменални. Обавезно еднаш на 2-3 дена правам, и ги снемаува за 5 минути :D

19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Јас од мрза ги правам тие од микробранова (не морам да им стојам над тенџере додека си пуцкаат). И само солени, тие со путер никако, одвратни ми се. Ги праам за филмчиња, порано јадев чипс многу, сега го заменив со пуканки. (незнам дали е до мене, ама чипсот последниов период некако многу грд ми е станат)

20. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396