Пуканки

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од maleckaa, 3 ноември 2010.

1. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Сакам пуканки, најмногу ми се допаѓаат со сирење што се за во микро и оние со путер, ммммм превкусни се :P

2. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Ejj кај ме потсетивте сеаа..ми се јаде паа..Пуканки обожавам особено кога гледам некој добар филм,сакам секакви,ама највише си правам најобични солени..:)

3. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    637
    пуканките ги обожавам а особено да ги јадам кога гледам некоја серија или филм :)

4. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    Jaс порано јадев многууу пуканкиии...најчесто ги јадев со ајвар сиренце кромид и црвена соллл... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

5. Heidi

Heidi Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    169
    Обожавам пуканки, особено со филм, некако едно без друго не ми оди...навика..

6. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Обожавам пуканки, а татко ми ни прави скоро секој ден.
    Ги прави со путер и малку повеќе сол - мене така ми се највкусни! Не се многу калорични, заситуваат, а се добри за прочистување на цревата. Од уличните пуканкари имам купено само еднаш и тоа благи, со вкус на јагода, колку за проба. Ама не ми се допаднаа, сепак солените ми се најубави.
    И морам да им ги пофалам пуканките на Кино Милениум, од сите кина - таму највкусни ги прават :)

7. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.666
    пуканки обожавам сега ке одам да испуцкам , бујрум кој сака

8. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Пуканки обожавам, сакам и солени и благи односно чоколдни, не се калоични и за луѓе кои држат до својата линија се погодни. Јас често консумирам солени, а за благите ме интересира сокот од пченка ај можам да го најдам, купам???????????

9. t.i.n.k.b.e.l.l

t.i.n.k.b.e.l.l Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    92
    Пуканки обожавам, сакам и солени и благи :D

10. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Пуканки секојдневно јадам ( имам прочитано дека се најздрави грицки, па јас чипсовите, смоките ги заменив со пуканки). Обожавам да јадам солени :) благите ми се многу јаки па неможам да ги дојададам.

11. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Обожавам пуканки.Баш сега си испукав и да не се фалам ама најубави ги направив.Исто ми се допаѓа и што не се многу калорични а заситуваат и се многу вкусни.Најчесто дома си пукам,со малку сол и ептен малку зејтин.Преку лето кога продаваат знам некогаш да си купам,имам јадено и чоколадни ама белите дефинитивно ги сакам повеќе.Не сум многу јас по благото.

12. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Леле многу сакам пуканки.Благи може,ама солените ги обожавам. :D Јадев барем еднаш во :) неделата.Сега почесто.

13. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Јас сум голем пуканкојадач! 8) Обични или со путер во микробранова или во краен случај - Тазе Пуканки (купечки) :inlove:

14. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.524
    Допаѓања:
    92.156
    Пуканките ме потсетуваат на дедо ми. Секоја зима, од село доаѓаше и си ја преседуваше тука, па на мени секоја вечер имавме пуканки. Најубави ги правеше.
    Сега јас сама си ги правам и најубави ми се испукани на стариот добар начин во тенџере.
    Деновиве се изнајадов пуканки , но од оние во микробранова и пак сум си задоволна. :lol:
    Само оние благите воопшто не ги сакам. Одвратни ми се.

На creshicka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189
    Не сум некој љубител, не за друго, убави ми се, ама одпосле душа ми излегува кашлајќи :@
    Солените се поубави од благите, само тие ги признавам, мада имам желба да ги пробам оние зелените што секое лето ги гледам во Охрид низ центар и никако да се решам да си купам :D
    Ги пукам во тенџере, тие во микробранова не ми се исплаќаат, освен тоа стално ми остануваат недопукани до крај... Ах, и не ми се допааќаат оние препрегорени пуканки, што сите во фамилија кај мене ги обожаваат. Како ќумурче да си пикнал во уста :x

Најдобра комбинација = солени пуканки + [​IMG] 8)

16. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Обожавам пуканки посебно тие со зачин вегета. Ауу преубави ми се. Инаку јадев порано и благи, ама не ми се свиѓаат толку многу.

17. K0ST0VA

K0ST0VA Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    58
    Уффф само колку ги сакамм. :inlove: :inlove: ги обожавам солените,неможам да ги поднесам благите како може сега благии??? божеее...... Кај нас има едни гооолемиии од 30 денари. :lol: Можам да изедам 10 такви .Многу се убави. :inlove: :inlove: :inlove:

18. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Јас си купувам од оние за во микробранова што се. Ем брзо се прават, ем не треба да мијам тенџериња после :lol: Инаку на тие чоколадните не можам ни миризбата да им ја поднесам, па не да ги јадам. Еднаш кога бев мала, моите ми купија чоколадни, и ми се слоши, повратив, и толку од тогаш. Ама затоа солените се феноменални. Обавезно еднаш на 2-3 дена правам, и ги снемаува за 5 минути :D

19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Јас од мрза ги правам тие од микробранова (не морам да им стојам над тенџере додека си пуцкаат). И само солени, тие со путер никако, одвратни ми се. Ги праам за филмчиња, порано јадев чипс многу, сега го заменив со пуканки. (незнам дали е до мене, ама чипсот последниов период некако многу грд ми е станат)

20. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    1.400