Сакам пуканки, најмногу ми се допаѓаат со сирење што се за во микро и оние со путер, ммммм превкусни се
Ejj кај ме потсетивте сеаа..ми се јаде паа..Пуканки обожавам особено кога гледам некој добар филм,сакам секакви,ама највише си правам најобични солени..
Обожавам пуканки, а татко ми ни прави скоро секој ден. Ги прави со путер и малку повеќе сол - мене така ми се највкусни! Не се многу калорични, заситуваат, а се добри за прочистување на цревата. Од уличните пуканкари имам купено само еднаш и тоа благи, со вкус на јагода, колку за проба. Ама не ми се допаднаа, сепак солените ми се најубави. И морам да им ги пофалам пуканките на Кино Милениум, од сите кина - таму највкусни ги прават
Пуканки обожавам, сакам и солени и благи односно чоколдни, не се калоични и за луѓе кои држат до својата линија се погодни. Јас често консумирам солени, а за благите ме интересира сокот од пченка ај можам да го најдам, купам???????????
Пуканки секојдневно јадам ( имам прочитано дека се најздрави грицки, па јас чипсовите, смоките ги заменив со пуканки). Обожавам да јадам солени благите ми се многу јаки па неможам да ги дојададам.
Обожавам пуканки.Баш сега си испукав и да не се фалам ама најубави ги направив.Исто ми се допаѓа и што не се многу калорични а заситуваат и се многу вкусни.Најчесто дома си пукам,со малку сол и ептен малку зејтин.Преку лето кога продаваат знам некогаш да си купам,имам јадено и чоколадни ама белите дефинитивно ги сакам повеќе.Не сум многу јас по благото.
Леле многу сакам пуканки.Благи може,ама солените ги обожавам. Јадев барем еднаш во неделата.Сега почесто.
Јас сум голем пуканкојадач! Обични или со путер во микробранова или во краен случај - Тазе Пуканки (купечки)
Пуканките ме потсетуваат на дедо ми. Секоја зима, од село доаѓаше и си ја преседуваше тука, па на мени секоја вечер имавме пуканки. Најубави ги правеше. Сега јас сама си ги правам и најубави ми се испукани на стариот добар начин во тенџере. Деновиве се изнајадов пуканки , но од оние во микробранова и пак сум си задоволна. Само оние благите воопшто не ги сакам. Одвратни ми се.
Не сум некој љубител, не за друго, убави ми се, ама одпосле душа ми излегува кашлајќи Солените се поубави од благите, само тие ги признавам, мада имам желба да ги пробам оние зелените што секое лето ги гледам во Охрид низ центар и никако да се решам да си купам Ги пукам во тенџере, тие во микробранова не ми се исплаќаат, освен тоа стално ми остануваат недопукани до крај... Ах, и не ми се допааќаат оние препрегорени пуканки, што сите во фамилија кај мене ги обожаваат. Како ќумурче да си пикнал во уста Најдобра комбинација = солени пуканки +
Обожавам пуканки посебно тие со зачин вегета. Ауу преубави ми се. Инаку јадев порано и благи, ама не ми се свиѓаат толку многу.
Уффф само колку ги сакамм. ги обожавам солените,неможам да ги поднесам благите како може сега благии??? божеее...... Кај нас има едни гооолемиии од 30 денари. Можам да изедам 10 такви .Многу се убави.
Јас си купувам од оние за во микробранова што се. Ем брзо се прават, ем не треба да мијам тенџериња после Инаку на тие чоколадните не можам ни миризбата да им ја поднесам, па не да ги јадам. Еднаш кога бев мала, моите ми купија чоколадни, и ми се слоши, повратив, и толку од тогаш. Ама затоа солените се феноменални. Обавезно еднаш на 2-3 дена правам, и ги снемаува за 5 минути
Јас од мрза ги правам тие од микробранова (не морам да им стојам над тенџере додека си пуцкаат). И само солени, тие со путер никако, одвратни ми се. Ги праам за филмчиња, порано јадев чипс многу, сега го заменив со пуканки. (незнам дали е до мене, ама чипсот последниов период некако многу грд ми е станат)