Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пуканки

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од maleckaa, 3 ноември 2010.

1. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Обожавам пуканки, обавезно си купувам кога одам во парк или низ плоштад и секогаш имам кавги со моите заради слабата хигена таму.

Во домашни услови, ги сакам тие со путер, во микробранова за две три минути се готови. Па кога ми доаѓа друштво се супер изум. Единствена маана им е што ненормално лошо мириса путерот. Ама па ептен се вкусни. :)

2. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Кај нас во Кавадарци ептен се убави. Нема ниедна маана. И путерот убаво мириса, :) ама се зависи од каде ги купуваваш. ;)

3. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Обожавам пуканки, посебно ги сакам чоколадните .. позз :)

4. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Ги купувам од Рамстор, портокалово пакување,за во микробранова. Тие што се обични без путер не мирисаат ок се, ама овие не се трпат при спремањето.

5. Champs.Elysees

Champs.Elysees Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    117
    Истите ги користам и јас тие во портокалово паковање без мирис на путер,преубави се.

6. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Обожавам пуканки, особено солените. Во последно време баш и не јадам грицки, така што пуканките ми се погодени за да грицкам :lol:

7. indelible

indelible Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    81
    Ептен ми се погодени пуканките од кам така да секогаш во било кое време имам најмалку две пакетчиња дома и некогаш кога сум гладна а незнам што да јадам си правам пуканки. Убави ми се и овие за во микробранова ама ми се доста поскапи од овие од кам, а не се повкусни.

Иначе во последно време доста ѓи јадам пуканкиве со вегета, наместо со сол. Пробајте, многу се вкусни. А што се однесува до чоколадните пуканки, убави ми се ама ништо посебно.

8. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Мхммм... ги обожавам тогаш кога ке си ги погодам така малку посоленки, ама ретко кога си ги погодувам по вкус :(

9. srcesrce

srcesrce Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    341
    ги обожавам пуканките повеќе солени

10. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    4.896
    Ги сакам премногу пуканките :inlove: :inlove: И многу пати навечер наместо да вечерам ми се случува да си испукам пуканки и да си јадам.Иначе солените ми се поубави,ама и чоколадните не се лоши :lol:

11. Anja98

Anja98 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    553
    Многу сакам пуканки :) Највеќе тие во микробранова што се прават ама и обичните се ок :) Со путер ми се омилени,а благите и не ги сакам многу освен од карамела тие...

12. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    и јас сакам пуканки..солени..а и чоколадните се убави :D

13. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    1.116
    Обожавам пукнаки. Брзо и лесно се приготвуваат, не дебелеат, а вкусни се. Оние од Кам маркетот ми се најубави.

14. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
  15. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Пуканките се како сончогледот, заразни за одреден период на конзумирање. Едно време ги пробуваш, па и нареден ден си купуваш, па почнуваш поинтензивно да ги јадеш секој ден а откако ќе се заситиш почнуваш да им наоѓаш мани и полека ти се одјадуваат, па престануваш со нивно конзумирање за еден период кој може да биде подолг, па почнуваш пак одново :rofl:
    Во моментов со мм сме во некоја фаза на заситување од пуканки, откако неосетно го оставивме сончогледот и некако ми мириса дека ќе се префрлиме пак на сончоглед :rofl:
    Зборот ми беше, дека пуканките се вкусна и малку калорична занимација (освен ако не се приготвени со путер, крем или сл.). Порано си ги пукав дома, па почнавме да купуваме во кеси-тазе пуканки. Ги јадам секогаш солени.

На Juicy03 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sarah123

Sarah123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    18
    многу сакам пуканки, али овие уличниве или по кина ич не ми се убави, само ми се лепат :)
    најмногу ги сакам тие што се прават во микро печка, како во хартија што се и распукуваат, ги сакам ептен солени али и благите ми се вкусни. понекогаш топам чоколадо за готвење и го ставам врз пуканките, али не е тоа тоа :D :D

17. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Обожавам пуканки.
    Особено ми се најслатки дома сама ко ќе ги испукам, најчесто ги јадам со вегета :lol: понекогаш им ставам сол но послатки ми се со вегета понекогаш им ставам буковец да ми налутнуваат :) .

Најчесто ги јадам навечер бидејки не вечерам кога ми се јаде си пукам пуканки и се заситувам.

18. owl-ribbon

owl-ribbon Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    678
    Пуканки , па посебно коа јас си ги правам преслатки се :P

19. wizardess

wizardess Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2012
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    46
    Нутриционистите ги препорачуваат пуканките, најмногу за вечера, заради Б витаминот кој го содржат, а кој си смирува нервите во организмот, како и заради чувството на ситост кое го даваат. Исто така, пуканките содржат растителни влакна кој поволно делуваат на работата на цревата. А и самото грицкање дава некакво чувство на задоволство. Само, тие препорачуваат да се јадат со што е можно помалку маснотија и сол :( а баш така ми се повкусни, со путер и сол.

20. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    и јас сакам многу пуканки ама многу дебелеат :( во последно време јадам пуканки од микро печка ама послатки ми се тие сам што ке ги испукаш во тенѓере, така еднаш кога пукав и тие си пукаат уште на оган ставени а јас го тргам капакот да видам колку излегле, и една кога пукна право во окото ме погоди, и пола од другите надвор ми ги исфрли, многу лоша пуканичка :!: од тогаш земам само за во микро :emo: