Обожавам пуканки, обавезно си купувам кога одам во парк или низ плоштад и секогаш имам кавги со моите заради слабата хигена таму. Во домашни услови, ги сакам тие со путер, во микробранова за две три минути се готови. Па кога ми доаѓа друштво се супер изум. Единствена маана им е што ненормално лошо мириса путерот. Ама па ептен се вкусни.
Кај нас во Кавадарци ептен се убави. Нема ниедна маана. И путерот убаво мириса, ама се зависи од каде ги купуваваш.
Ги купувам од Рамстор, портокалово пакување,за во микробранова. Тие што се обични без путер не мирисаат ок се, ама овие не се трпат при спремањето.
Обожавам пуканки, особено солените. Во последно време баш и не јадам грицки, така што пуканките ми се погодени за да грицкам
Ептен ми се погодени пуканките од кам така да секогаш во било кое време имам најмалку две пакетчиња дома и некогаш кога сум гладна а незнам што да јадам си правам пуканки. Убави ми се и овие за во микробранова ама ми се доста поскапи од овие од кам, а не се повкусни. Иначе во последно време доста ѓи јадам пуканкиве со вегета, наместо со сол. Пробајте, многу се вкусни. А што се однесува до чоколадните пуканки, убави ми се ама ништо посебно.
Мхммм... ги обожавам тогаш кога ке си ги погодам така малку посоленки, ама ретко кога си ги погодувам по вкус
Ги сакам премногу пуканките И многу пати навечер наместо да вечерам ми се случува да си испукам пуканки и да си јадам.Иначе солените ми се поубави,ама и чоколадните не се лоши
Многу сакам пуканки Највеќе тие во микробранова што се прават ама и обичните се ок Со путер ми се омилени,а благите и не ги сакам многу освен од карамела тие...
Обожавам пукнаки. Брзо и лесно се приготвуваат, не дебелеат, а вкусни се. Оние од Кам маркетот ми се најубави.
Пуканките се како сончогледот, заразни за одреден период на конзумирање. Едно време ги пробуваш, па и нареден ден си купуваш, па почнуваш поинтензивно да ги јадеш секој ден а откако ќе се заситиш почнуваш да им наоѓаш мани и полека ти се одјадуваат, па престануваш со нивно конзумирање за еден период кој може да биде подолг, па почнуваш пак одново Во моментов со мм сме во некоја фаза на заситување од пуканки, откако неосетно го оставивме сончогледот и некако ми мириса дека ќе се префрлиме пак на сончоглед Зборот ми беше, дека пуканките се вкусна и малку калорична занимација (освен ако не се приготвени со путер, крем или сл.). Порано си ги пукав дома, па почнавме да купуваме во кеси-тазе пуканки. Ги јадам секогаш солени.
многу сакам пуканки, али овие уличниве или по кина ич не ми се убави, само ми се лепат најмногу ги сакам тие што се прават во микро печка, како во хартија што се и распукуваат, ги сакам ептен солени али и благите ми се вкусни. понекогаш топам чоколадо за готвење и го ставам врз пуканките, али не е тоа тоа
Обожавам пуканки. Особено ми се најслатки дома сама ко ќе ги испукам, најчесто ги јадам со вегета понекогаш им ставам сол но послатки ми се со вегета понекогаш им ставам буковец да ми налутнуваат . Најчесто ги јадам навечер бидејки не вечерам кога ми се јаде си пукам пуканки и се заситувам.
Нутриционистите ги препорачуваат пуканките, најмногу за вечера, заради Б витаминот кој го содржат, а кој си смирува нервите во организмот, како и заради чувството на ситост кое го даваат. Исто така, пуканките содржат растителни влакна кој поволно делуваат на работата на цревата. А и самото грицкање дава некакво чувство на задоволство. Само, тие препорачуваат да се јадат со што е можно помалку маснотија и сол а баш така ми се повкусни, со путер и сол.
и јас сакам многу пуканки ама многу дебелеат во последно време јадам пуканки од микро печка ама послатки ми се тие сам што ке ги испукаш во тенѓере, така еднаш кога пукав и тие си пукаат уште на оган ставени а јас го тргам капакот да видам колку излегле, и една кога пукна право во окото ме погоди, и пола од другите надвор ми ги исфрли, многу лоша пуканичка од тогаш земам само за во микро