со дечкоми секогаш си пукаме и така соленки... ммм убавини,ама после тоа вода можам да испијам едно кило
Многууууу сакам пуканкии.. Солените ми се најубави, потоа од карамела, од ванила, со цимет, со праски, само чоколадните не ми се допаѓаат. Другите сите ми се њам њаммм
Ги обожавам пуканките, скоро секоја вечер ми претставуваат вечера. Но јас ги правам со маслиново малсо и без сол, од после кој сака си дотура. Иначе се вбројуваат во здравите грицки и се каде каде по не мрсни од чипсовите и сл. грицки, па затоа и ги конзумирам
Јас денеска правев со маслиново масло и одлични испаднаа. Ставив минимално, колку одвај да се покрие дното од тенџерето за да не ми се лепат. Немаа чуден мирис, не се ни приметуваше со какво масло се правени и превкусни беа. П.С. Ги зачинив со вегета колку за промена и на сите им се допаднаа. Следни на листа ми се благите.
Обожавам пуканки Јадам и карамелизирани и чоколадни,ама обичните ми се најубави. Посебно ги сакам тие што се прават во микровална,со путер,ама кога немам такви купувам обични па им ставам малку вегета Најчесто ги јадам кога гледам филм,како некоја традиција ми е тоа,а исто и кога ќе ми дојдат другарки,стално си правиме
Калорицни се да за тоа убаво си слушнала..ама па убави се беее ...и зараза жива се ! Ја само солените ги јадам неам некаква навика за тие благите а и не можеш така оригинално дома да ги правиш... иако можеш да ставиш и чоколаден прелив па нешто и ќе испадне
Сакам пуканки многу, особено на филмови Порано ги сакав благите многу, и купувам кога ќе видам.. Сега почнав да ги јадам повеќе солените Мнгоу поубави ми се..
сакам да јадам пуканки но немам живци зошто тие таквите кафенки ми се залепат во грлото и ако се крцкави забите ме болат