А од кај да купам пуканки за апаратот? Од оние како плочки што се од Веро се купува и се ставаат или?
Јас имав апарат за пуканки од Бугарија ама уште од времето и ми се расипа . А баш ми беше згодно, а гледам ова на Северин е по пристапна цена ,така да го ставам на список за купување . Оти многу ми е непрактично во тенџере , па пола пуканки ќе испукаш пола не . Нели и подиетални се пукани во апаратче.
Апарати за пуканки имате низ сите продавници за бела техника, од поефтини до поскапи. Тие плочките со пуканки не се за во апарат тие се за во микровална. Во апарат се ставаат обични пуканки и се пукаат на топол воздух а не на масло како во тенџере и затоа се помалку калорични.
Јас правам пуканки без зејтин и во тенџере Позната сум во друштво по убавите пуканки, па при заедничко гледање филм, моја задача е да направам 5-6 кеси Мене скоро и да не ми останува некоја неиспукана. Се испраксирав во последниве години, па знам точно колку зејтин и сол да ставам за да бидат идеални. Ги имам скоро сите пакувања пуканки пробано, па знам кои се најубави. Дури и без зејтин кога ги правам ми испаѓаат многу вкусни, со тоа што нормално не им ставам сол. Прво затоа што може лесно да загори, а второ затоа што нема поента. Солта се лепи за пуканките заради зејтинот, вака џабе го ставам.
јас си ги пукам во тенџере, со тек на времето се испраксив и јас, порано ставав многу зејтин, мрсни мрсни е сега веќе убавини се уфф сега да имав пуканки
Голем љубител на пуканки сум,ги обожавам обични со сол,но и чоколадните не се лоши.Сега почнав почесто да ги јадам со вегета имаат некој примамлив вкус ептем се добри. Го оставам маслото убаво да се загрее и кога е готово турам вегета и веднаш после тоа пуканките,откако се готови повторно се посолува со вегета.Пробајте нема да зажалите гарантирам.
Исто како со зејтин Татко ми прв пат пробал да направи без зејтин уште многу одамна, кога постел без зејтин, а му се пријало пуканки Пробав и јас пред некое време и ми успеа. Финтата е малку побрзо да го мрдаш тенџерето, затоа што лесно може да загори. А кога ќе бидат готови, реагирај брзо и веднаш префрли ги во некој сад, инаку ќе се залепат за дното.
Убави се, ги сакам. Со сол и со зејтин не ми пречат, напротив повкусни ми се. Треба јак оган или да се угори добро ринглата, па после да се стават за да испаднат убави и сите да испукаат. Само нормално треба да процените колку ке ставите во тенџерето, да не бидат премногу па да не стигнат сите да испукаат.
Ги видов вчера во Веро. Има пченка во ќесичка. Ќе си го земам апаратов. Добар е. Ако може и нешто околу чистењето да кажеш како иде и нешто друго што би требале да знаеме.
Еве еден рецепт за пуканки,направив пред некој ден и стварно се вкусни.Само јас малце повеќе го варев па се лепеа за заби пуканките ама добри беа,а и онака на диета сум па не јадев многу .И наместо корн сируп ставив малку мед,ама мислам дека може и без тоа. https://www.youtube.com/watch?v=EVgnyT1FXhs