Ги сакам оние пуканки што се пукаат во тенџере. Пуканките испукани во машинка за пуканки не ми се многу вкусни, затоа што зејтинот се става откако ќе се испукаат.
Многу ги сакам, ама така посоленки да се Не купечки што има готови во ќеси, туку мајка ми ни пука дома редовно. Ако си седнам за некој филм, може и цела вангла да изедам
cokoladnite pukanki so i prodavaat vo takvi podvizni kolicki niz grat se pravat samo dodeka se topli pukanite izbukani im se stava kakao edna lazica ili dve i eden fulcan voda ili dva i seker vo nego ako sakate mnogu blago moze i po 10 15 lazici pomalku blago pomalku lazici kako so se vari kakao isto samo ovde da bide pogusto mnalku da ne bide eptren kako za pienje kakao i posle se polivaat zavsi kolkicinata na pukanki koja e prvo se stava vodatata i sekerot on se zagreva sekerot se rastopuva i mu se dadava kakato imav komsija so imase takva kolicka i druzejki se so kerka mu imam prisustvuvano i gledano kako se pravat
Правам повремено во микробранова, инаку ги обожавам и оние со јагода, само ретко каде ги продаваат чичковците, а пакувани не сум видела. Сега си открив едни со карамела, предобри се!
Аааа пуканки ги обожавам и плус да си бидат така посоленки,таман. Е сега ми се пријадоа,каде ли да најдам пуканки.
Во тенџерче си правам! А најглупа работа ми е коа ќе видам во продавница пишува Тазе пуканки.. Хахаха утната работа,знаат ли што значи тазе?
Леле кај нас на плоштад летото обавезно има,а оние благите како мирисат Вода во уста ми се собира додека пишувам....и солените не се лоши.Топли се секако поубави
Солени сакам, а чоколадни ич. Дома често ме зезаат, ми оставаат празно ќесе пуканки, па после цела ноќ ги мислам.
Ги јадам многу често ама несолени и обично ми се чудат за тоа . А инаку воопшто не се калорични ако не ги натрупате со сол или масло. Напротив многу се здрави . Затоа јадам дури и половина пакетче
Најмногу ги сакам пуканките за во микровална, оние со путер или обичните само со сол. Брзо биднуваат а баш се вкусни Нема крај кога ке почнам да ги јадам
ги сакам и чоколадните и солените може да изедам цело кило ама после јадењето ме нерира тоа што лушпите во заби ми остануваат и после цел ден вади ги