Само солени пуканки дефинитивно.Во принцип често јадам, ама во никој случај неможам да им одолеам на пуканките во Синеплекс, поубави нема
Доколку ги правиш во машинче за пуканки (без зејтин и без сол) се многу здрави и не дебелеат, а доколку ги правиш со зејтин и сол-не се здрави.
И јас многу сакам пуканки! Едноставно ги обожавам..Скоро секоја вечер ги јадеме со сестра ми,грицкаме додека гледаме некој филм...Благи пуканки несакам бидејки не се здрави дебелеат,така да солени !
А што според тебе солените не дебелеат? Солта ги задржува течностите во организмот и недозволува да се прочисти на време организмот.
Многу ги сакам ама солените! дома немам сама правено пошто најчесто мама ми ги прави и сеа сакам деновиве да си направам.Колку масло треба да ставам во тенџерето?Малце колку само да се покрие основата или повеќе? И дали се истура цела кесичка пуканки наеднаш или постепено?ај упатете ме малце да не запалам нешто по дома хахаха
хехе Па ќе ставеш само малце колку да има зејтин на дното на садот...И ќе истураш постепено од пуканките колку да ја покријат долната површина на садот да не биде мнг ако истуриш цела кеса ќе направиш дома БУМ!
Jas ppsledno vreme ic neubavi gi pravam,a se isto kako sekogas gi pravam ama mi gorat Zatoa mm stana ekspert za pukanki skoro sekoj vecer pravi i toa preubavi
До неодамна мислев дека пуканките се мрсни и штетни за организмот, но подоцна сфатив дека не сум била во заблуда. Тие се взсшност многу здрави и ниско калорични. Пуканќите се добри за гледање филм или кога си со некое срамежливо момче кое не знае што да прави со рацете. Се сеќавам на моите тинејџерски денови кога ми се свиѓаше едно срамежливо моче, изедовме многу пуканќи додека реши да ме бакне. Додуша тогаш и јас бев срамежлива и долго се фемкав дали да кажам да или не.
Pa se drugo jas gotvam isto i pukankite ama pocna neuspesni da mi bidat so toa bar i jas nesto od mm da kasna zgotveno neka pravam neka pravat
И јас пукам во микробранова.Од кам ги земам.За 3 мин се готови.Додека се топли им истурам кари и чили.