И јас не ги сакам благите пуканки ама затоа солените ги обожавам. Точно дека гледање филм не може да се замисли без нив, а јас и онака често ги јадам.
Многу, многу не ги обожавам благите пуканки. Солените ми се рај, особено јадам кога гледам некое филмче или пак кога ќе се собереме друштво кај некого дома. И не знам зошто , немам некоја т.н навика за да си пукам пуканки.
јас се давам во пуканки, ги обожавам за разлика од чипсот кој не ми е фаворит во секој случај, јас креативна по природа редовно си измислувам нови рецепти како на пример: пуканки со кашкавал -правите најобично пуканки рендате кашкавал и се мешате, кога кашкавалот ќе е стопи е за мерак чоколадни пуканки-јас овие ги правам со тоа што ставам чоколаден прелив, некако така ми се померачки пуканки со стопена зденка -името кажува се пуканки со вегета- овие ми е мн интересни, само со сол ми се некако досадни
Jadam sekoj den soleni pukanki so caj dodeka gledam tv [mod-kirilica:3tzmefu4][/mod-kirilica:3tzmefu4]
Aко ги пукаш во апарат за пуканки без масло немаат многу, а ако ги правиш со путер, или со повеќе масло тогаш се покалорични, а да не зборуваме за тоа ако ставиш во нив чоколаден прелив, кашкавал или други екстра работи. Јас мислам ако ги правиш нормално со масло имаат околу 400 на 100 грама, ама бидејќи не тежат тоа не е многу
Еден совет со пуканките навистина се преубави, но немојте да јадете од оние готовите во кеса што се подготвуваат во микробранова канцерогенисе.
Многу сакам пуканки Солени, никако чоколадни , не ми се вкусни ич..а солении..ммм со мнооогу сол поздрав, отидов да си направам
Пуканки со путер! Не ги сфаќав луѓето која е разликата од пукани со путер и без, ама откако ги пробав се заљубив! Ги јадам со филм, без филм, за појадок, вечера, ужинка Специјалност ми се оние за во микробранова
Па изгледа растопува малку путер и ги прелива пуканките со него и протресува за да “фати“ путерот насекаде
Ако ме мрзи ставам во микровална со путер ама тоа е ретко зошто пуканките подготвени на тој начин ужасно ми мирисаат Затоа сама си ги правам. Ги подготвувам со маслново масло а и практикувам убаво да ги засолам ^^