Jas ne znam dali mi pukna vodenjakot ili se pomocav. Odednas od mene potece silno i ne mozev da se zapram. Lom se napraviv. Eve vekje nekolku saati pominaa nemam nitu bolki, nitu pak povtorno potekuvanje, osven sto odam na mocanje na 10 15 minuti.
Оди нека проверат дали е плодова. Мене ми напукна високо горе и ми течеше на неколку саати по млаз. Јас ја познав дека е плодова и сама (имаше нежни мали влакненца низ водата). Ми ја проверија и со тест еден на прегледот и испадна дека е плодова, ама и на ехо се виде кај е напукнат водењакот.
Здраво јас сум 39+6, понеделник бев на преглед и ми кажаа рано е. Вчера најверојатно од вагиналниот преглед ми падна чепот , докторката што ми е за породување вика ќе чекаме болки. Во меѓувреме вчера некако гаќите како мокри дали сум се испотила или не, се посомневав на водењакот и пак бев на лекар. (Не ми течеше вода само мокри беа) Замената ме стави на цтг мирно беше, и ме прегледа само со прст. Дали за сомневање за пукнат водењак е прегледот само со прст? Прва бременост се извинувам ако сум смешна.
Нека кажат и другите членки но матичната како што ми објасни кога ќе пукне цело време тече. И мене вчера цел ден ми беа мокри гаќичките од топлото бев жива вода.
Видењакот мдне кога ми пукна пукна како да се одмочам извини вака на израз. После 1 час на бокс пукна целиот.
Мене ми беше пукнат високо(вака ми објаснија) и кога одев по мала нужда откако ќе завршев работа продолжуваше да тече, а немам ништо ваќа на гаќи. После пред да ме качат на бокс ми допукна и доистече ама малце. Инаку се породив 24 часа после паѓање на чепот.
Јас се загрижив дека не ме видоа на ехо туку само со прст. Не знам дали е доволно. Инаку немам течење и гаќите од вчера наваму ми се суви, дури и секојдневна ставив за да сум сигурна. Болки никакви, бебе активно
Ако е само напукнат, по логика, би требало да истекува цело време. Ако мислиш дека пукнал и истекол, не е. Еве, мене ми пукна и истече цел и беше силен млаз и голема количина, како кога фрлаш полна кофа вода. Биди спокојна.
Тоа ако пукне или напукне, ќе знаеш дека е тоа тоа. Мене со второто високо ми беше напукнат и млаз на секое ми течеше, ама баш млаз и бев како измочана. Како мочање без осет Круг на секој 2,3,4 саати ваков имав Спојлер: Утоп Сликава на другарка праќав тогаш Со првото се потев и мокри ми беа гаќите само ама не е тоа тоа. Ова бре се знаеше дека е водењак, немаше утка, утоп до пантолони Со првото ми пукна одеднаш како водопад А ова 36ч ми протекуваше до пораѓај, па дури и поголеми млазови од ова на сликава...
Ќе биде за брзо како и да е Знам дека вечност ти се деновиве... Од паѓање на чепот до раѓање може да поминат денови, без грижи..
И јас пред еден саат се разбудив со мокри гаќи. Ми стана чудно до толку да се мокри. Станав мочав и пак си легнав. Сега пак се разбудив пак ми беа мокри. Се пресоблеков и пак ми се намокрија. Незнам што е точно ама изгледа тоа е тоа Кај и да е ќе почне породувањето. Осеќам по малку и контракции и не е лошо да го оставам кафето и да одам да се истуширам а? Што мислите вие? Дајте некој совет
Среди се полека и со позитивна смисла оди на контрола ако ти се воденат ѓаките на 15 мин мислам тоа е тоа мене само тоа ми се врти низ глава да имам време средена наместена да одам на пороѓај така си имам замислено од самиот почетокда си се дотерам ….Со лесно и те чекаме да не известиш
Веќе сум во болница, чекам болки. Немам уште никакви контракции. Но бидејќи бев позитивна на стрептокока морав одма да дојдам и да примам антибиотик. Ај нека ми е со лесно и се надевам денеска ќе се породам.
И јас едвај чекав болки а не дочекав. Сакав прво болки да осетам и потоа воденјакот да пукне, ама ете бидна така. Инаку вчера многу се прејадов. Јадев вистински за прв пат како за дваица. Потоа ми беше тешко на стомак едвај земав воздух, а цела бременост се пазев и не јадев многу, немав ни апетит. Може и тоа одигра некоја улога да ми пукне водењакот. И искрено како нешто да осетив странично како од еднаш да се деси нешто внатре и почнаа да излагаат меурчиња. Тоа беше вчера околу 19 часот, а сабајле у 7 часот приметив мокри гаќи.