Немам сеуште. Лежам се досадувам и се надевам дека ќе дојдат сами од себе. Да неморам да примам провокација.
Здраво Јас сум во 40 недела , но пред 10 мин ми течеше вода (некој капки покрај нозе ) беше баш као млеко бела боја . Дали тоа е водењакот? Прва бременост и поима немам за водењакот .
Мене сега ми пукна водењакот, бев до вц и кога станував мислев дека сум се подмочала. и приметив дека не можам да го сопрам. 3 сабајле е, немам болки и се мислам дали да се доспијам за да имам повеќе сила утре.
Со лесно да поминеш, пораѓајот е започнат треба веднаш да одиш во болница штом ти пукнал водењакот за некое време и болки ќе си почнат.
Devojki kazuvajte ispanicena sum . Sedev i primetiv deka gakite mi se mokri kako edna goltka voda da sum isturila na niv , posle toa smeniv gaki no nemase nisto . Eve pominaa veke 10 saati i nema nisto na gakite . Se plasam dali e vodenjakot ili e samo vaginalen iscedok? Dali toa tece golemo kolicestvo voda ? Kolku kolicina treba da bide za da znam deka e puknat vodenjakot ? Fala vi mnogu ☺️
Здраво девојки денес сум 40 недела и секој момент мислам на болките. Бидејќи сум од Струмица и треба да се одбива пораѓајот во Скопје би сакала да ве прашам колку време после пукнат водењак е безбедно да стигнам до болница дали ќе имам време?
Се зависи колку брзо би се отварала, мене ми пукна вечерта и тек дури после 12 саати со провокации ме пораѓаа, да не пуштеа провокации природно кој знае кога ќе добиев болки.
Ако бебе е поставено во правилна позиција и водата што ќе потече е бистра и осеќаш движења нема страшно, за саат ипол макс си во Скопје. Од како пукна водењакот, додека добив болки поминаа 18 часа. После од прилика 34 саати од пукањето на водењакот се породив. Во меѓувреме и епидурал таму после 25 часа зедов за да се одморам и дремнам малку, па после 2-3 саата пак да продолжам. Саат време покасно се појавив на клиника. Прво се туширав па отидов. Процесот на отварање не беше почнат кај мене. Ти спреми си се да ти биде готово, за во случај само да земаш торба и низ врата. Ја чекав маж да се спакува, пошто по негови пресметки бебе за викенд требаше да дојде, а не во четврток . Бебе дојде на термин инаку.
Би требало време да имаш. На мене откако ми пукна водењакот веднаш отидов ама не бев воопшто отворена. Отидов вечерта дури наредниот ден попладне се породив.
А и има и како мене што многу брзо се породиле откако пукнал водењак. Бев излезена ми пукна во 15:30 и јас така дека знам полека оди процесот, прво до дома, па туш па полека се спремам за да стигнам во болница и одма цел персонал на нозе се кренаа немаше време за ништо од врата директ на бокс отидов. Се породив во 16:45
Или како мене, водењакот таму ми пукна на преглед пред прием. А отидов 9 прсти отворена Болки почнав да чувствувам кога беа на 5 мин, пред тоа си спиев. Прва болка почувствував околу 4ч, 5:25 стигнав во болница, 5:55 се породив.
Здраво ме интересира ,дали пред пукање на водењак и отпаѓање на мукозен/служни чеп се чувствува движење поради кое често се оди в вц на мокрење? и дали по пукање на водењакот почнуваат болките или и пред тоа? Мене ми рекоа -пукање на водењак седи си дома саат време зш ќе те вратиме дома,само ако е со мирис,зелен или крв во текстура дојди. п.с. 2часа=1цм отворање, полесно птворање со јога ,ананас,урми јадење и чај од малина. Стимулација на брадавици и чешање на стомак до концентрација на дишење за да не осеќаш бол
Мене ми пукна водењакот во 1:30 без болки, ништо не осеќав претходно, болките почнаа негде во 3:30 и во 12:40 се породив. Така да кога ќе треба ќе си дојде бебчето со лесно нека ти е, единствено тој ден бебето многу одеше нагоре надолу и вечерта ми пукна водењакот онака немав никакви симптоми.
Ова со мокрењево нема врска ја одам многу често недела дена, еве уште ништо нема 39+2 сум. Со првото отидов со болки во болница бев 2 цм отворена, таму ми го пукнаа водењакот не ни знам како изгледа тоа
Јас цела бременост, на секој саат мислам дека мокрев. Пред да ми пукне водењакот, немав никакви симптоми. Ноќта околу 3, отидов најнормално во вц и наеднаш почна да истекува вода и да паѓа дел по дел од чепот, така да нема шанси да не го препознаеш. Болките ми почнаа одма после пукањето. Од клиниката ми кажаа дека можам дома да седам, само пред да поминат 12часа да бидам таму, за да примам антибиотик. Инаку отварањето не беше лесно, ем со провокации, си поседов скоро 24 часа пред пораѓај. И цела среќа што си добив епидурална, онака може ќе ја дигнев цела болница.