Пукање на водењакот

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 7 септември 2012.

1. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Јави се во ургентната служба во болницата кај што ќе се породуваш и објасни што ти се случува. Мислам дека е дојден денот Д ама они поточно ќе ти кажат.

2. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    Водењакот ти е и по некое време ќе почнеш да добиваш болки.Откако ќе пукне водењакот ,се смета дека породувањето започнало.Не знам каде си ,но би било добро да се консултираш со докторот или пак да појдеш во болница,за ЦТГ и преглед. Со лесно нека ти е ;)

3. nadege

nadege Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    23
    сега забележав и како малку крв и јас мислам дека денес е денот D :) се истусирав и сега ќе му се јавам на мажот ми да појдеме до болница фала ви многу на сите ве гушкам имајте пријатен ден
    :*

4. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    Наде со лесно нека ти е..што поскоро да си се гушкате со бебушот :*

5. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.033
    Допаѓања:
    42.741
    Мене во болница ми го пукнаа водењакот .. а како појма си неам , бев премногу уморна и бев под епидурална анестезија и само знам дека сестрата доагаше и вадеше вода од мене
    Ништо не осеќав :)
    Иначе ти посакувам лесен пораѓај , и што побрзо да си го имаш бебенцетоо во прегратки :*

6. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Мене не ми пукна водењакот, но дома истрпив болки до отварање 10 прсти. Кога отидов во болница веќе бев толку отворена и мислам дека Господ го видов додека ме носеа натака навака на прегледи. За жал, не успеав да се породам природно бидејќи малата ја носев карлично...

7. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Тој ден бев доста активна, си правевме скара, собрани дома, јас си чистев, средував... а исто така и се чудев зошто бебушка беше доста активна цел ден, абе не престана.
    НАвечер, само што ме измасира маж ми, легнав и за секунда заспав, кога осетив како нешто тече. Станав и веќе почна чешма. Знаев дека е водењакот, но не го очекував баш тогаш, на крај памет не ми беше дека баш тој ден ќе биде работата. Сето тоа доста ме вознемири, но си се истуширав и во болница. Болки немав, но почнаа со првата провокација.
    За жал не се отворив повеќе од 6прста, а притисокот ептен се покачи, па царски се породив.

8. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    лелееееее ве читам и си се смешкам, тоа ме чека и мене уште некое време :D надеге со лесно да ти е мила, се да помини во најдобар ред и што поскоро да се гушкате со бебето :*

9. dria

dria Активен член

Се зачлени на:
    24 септември 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    20
    Oд утрово имам една дилема.Bтора ми е бременост но некако од старт поразлична од првата.
    Со првото се породив 4 дена после терминот и це одеше по ред.прво мускулниот чеп и мало крварење па добивање болки па се појаки и појаки контракции и тогаш отидов во болница. воденјакот ми го пукаа таму пред породување.Беше тоа бело зелена густа течност.Колку што се сеќавам.
    утрово бев во вц и таман да се избришам тоа неконтролирано си продолзи да тече.Поѕирна тецност.После бев уште неколку пати ама нормално ми се мочаше.Бебушот сега ми е премногу активен и ме притиска ,а стомакот веќе неколку дена ми се стега коко да це експлодирам а потоа се опуста и бебето си нормалнно мрда.
    Рано ми е 33 полна нед .Има ли некој искуство.Тоа со воденјакот ме загризува .Мозно ли е да испушта по малку или ова е само моја трудњачка паника.Ве молам за мисленје

10. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Мислам дека кога стомакот се стврднува тогаш бебето е во позиција глава надоле си се мести, а можно и полека, полека да се отвораш, тоа мене ми се случуваше 1-2 недели пред да родам, така ми рече докторката бидејќи и поставив прашање на таа тема. Еве јас во втората бременост кога отидов на контрола на 07-ми Мај, а последна дата ми беше 15-ти Мај, сум била отворена 6-7 прсти замисли, а не осеќав ништо и си останав во болница.
    За течноста, ако мислиш дека е плодова вода не би требало да тече само кога одиш во вц, туку и нормално. Лесно може да се помеша со мочкање, смени 2-3 пара гаќи и провери, доколку се суви нема место за паника.

11. dria

dria Активен член

Се зачлени на:
    24 септември 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    20
    Фала ти .Ќе видам денеска со матичниот ќе разговарам.Поздрав

12. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Мене водењакот ми го пукнаа во болница

13. Lady.Luck

Lady.Luck Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    9
    Јас цело време се плашам да не ми пукне водењакот на некое јавно место па кофа вода да истече од мене како на филм... :D

14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^не е како на филмовите, така да уживај ;) ....ова трудници ми го кажувале

15. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    мене водењакот за черками ми го пукнаа во болница (значи имав про 6 сати болки :) па ми го пукнаа водењакот и по 15 мин се породив) а за синчето ми пукна сам дома и едвај додржав до болница |( малце фалеше во кола да се породам (се на се се породив за 45 мин) ме пофалија на болнича дека сум направила рекорд хххх

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    i jas si mislev deka koga ke mi pukne vodenjakot toa poplava ke napravam po doma hahah ama nisto od toa :) mene duri i mnogu malku i ne mn.cesto mi istekuvase bidejki glavceto na kerkami sluzese kako cep , pa koga mrdase togas mi istekuvase topla vodicka ....interesno custvo :) kako da si mockas a nemozes da go sopres :) :lol:
    Ic da ne se sekirate ne e nisto strasno , i koga ke vi pukne vodenjakot ke ve opfatat poveke emocii na sreka negoli strav :)

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^хахаха тешко дека страв нема да ме фати.

18. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    hrabro devojcinja (idni mamicki ) :lol:
    Ne se davajte taka lesno ne e nisto strasno veruvajte , mora da pominete niz toa :)
    Samo povtoruvajte si deka mozete i mislete si na toa deka za kratko vreme ke si go vidite bebceto i drugo nisto da ne vi minuva niz glavcinjata :)

P.S ( sto mene ne me fati strav i toa sama otidov so bolnicka kola , a strasna panicarka sum ) :*

На najjacha му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^а баш пред некој си саат време седам со мама на балкон и и велам: јас не толку се плашам од болките колку од самата себе :$ паничар сум невиден.

20. juli-jana

juli-jana Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Нема ништо страшно во породувањето. Страв од болка?! Па таа ке ја заборавиш веднаш штом го видиш малото ангелче. Ако паничиш само ке биде полошо за тебе. Кога ке пукне водењакот ( доколку пукне сам ), стави 1 или 2 влошки и правец болница. Со лесно :)