Форумџика на годината

Пукање на рацете во зимските денови

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Feminas, 23 ноември 2010.

1. Feminas

Feminas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Оваа тема е создадена за тие што имаат проблеми со испукнатините на рацете од ладното време..Совети ако може..? :)

2. Feminas

Feminas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Пукање на рацете во зимските денови..

Модератор: Не пишувајте две или повеќе мислења едно по друго. Наместо тоа, користете ја опцијата „Редактирај“.

3. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289

Крема за раце во вашата ташна секогаш да имате.
    Јас трошам по една крема месечно. Сега имам на росал хидратантна со авокадо, одлична е. Се мачкам 10тина пати на ден најмалку. После секое миење.
    И зимно време ракавици обавезно, многу штитат од студ.
    Не може да очекувате мазни убави сјајни раце без притоа да им возвратите вие на рацете со нега. :$

4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.656

Неутрогена кремите за раце се супер.Малку се мали и малку се поскапи,ама вредат за парите.

5. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836

Не можам да кажам дека ми пукаат рацете од ладно, ама ми се правата онака ептен суви, |(
    И сега си порачав едно кремче од авон DrySkinSOS (avon Care), како вазелинче е , многу е убаво, и ептен онака нежно мириска. Сега за сега ми помага, ми ги хидратира рацете, ама ќе видиме во ееептен ладните денови како ќе поминам.
    Инаку добро е, секоја вечер да ги мачкаш рацете со павловичева, и да ти стојат одредено време во нараквици (од оние белите памучните, што ги има по аптеките).

6. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501

Во зима ептен ми се сушат рацете, не ми пукаат, плус и од некои детергенти за садови имам како алергија и ако не ставам крема после секое миење раце ќе ми бидат како турпија :D
    Го користам Неутрогена и единствено тој ми помага, има 40% глицерин. Топло го препорачувам.

7. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Прв пат кога ја видов темава си помислив дека се мисли на пукање на прстите, па си велам, ја мајката а зарем во лето не пукаат? :?: :wasntme: Не бе не сум јас, само Ај Кју-то нешто ми паднало на момент 8)

Шала на страна, сува ми е кожата по природа и секако дека ми се суви рацете. Некој погоре ја спомна Неутрогена, мислам Лилит, јас ќе се согласам со неа. Најдобра е! Точно е дека е скапа и мала, ама па се знае кој ја смислил, таму горе од земјата на Дедо Мраз, си знаат тие како со студот :)
    Или обичната Нивеа, сината, таа е доста мрсна и помага.

И хукање во раце, това би било! Уф а тоа и не чека наскоро :worried:

8. Feminas

Feminas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Fala vi devojkii :)

9. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    и мене ко помала исто така ми пукаа рацете од ладното...ама онака ептен рапави ми беа ко кора :lol: ...дури и бев на лекар за тоа и ми препорачаа да користам јекодерм маст...и колку толку ми помагаше...само ја не ставав често зашо многу е мрсна маста и коа ќе се намачкаш после треба 5 саати да чекаш да ти упие и не можеш ништо да фаќаш али се трпеше некако :| :)
    ..а да и најважното правило: никако искачање од дома без ракавици! :!:

10. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Старата добра медицниска 48 крема. Користам ваква најчесто, и доста помага. Инаку гребат рацете, дури и во лето, а имам прилично студени дланки. Мора превентива :)

11. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499
    Jас веќе подолго време ги користам кремите за раце од Авон, не само зимно, туку и летно време и сум прилично задоволна. Немам сува кожа на рацете, арно ама, ептен сум нежна и еднаш садови да измијам или да си заперам нешто на рака - од сјајот и прашокот лом ми се прават. Зимно време без ракавици никаде не одам зошто мене рацете и нозете ми се секогаш ладни.

12. bekuta

bekuta Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    atriks, klasika; od Avon glicerinska.

[mod-kirilica:2rpr5lqf][/mod-kirilica:2rpr5lqf]

13. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Неутрогена -концентрат со црвено капаче ,можеби е поскапа но бидејќи е концентрат се става по малку и верувај веднаш ќе го видиш резултатот.Прекрасна е :) во Космо 180-190 денари

14. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Мене кожата ми е многу нежна и ми пука не само зимно време. Постојано користам креми за раце, а најзадоволна сум од новата крема на Авон. Малку е помрсна од другите и навистина ми ја прави кожата нежна

15. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Залади и веќе почна мојов проблем и почна да ми пука кожата на рацете. :| Во зима обавезно си носам ракавици, и користам било каква крема за раце, скоро сите ми помогнале. Во моментов имам од Нивеа, исто така и од Авон сум имала добро искуство со кремите.

16. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Користете мрсен крем Солеа,Нивеа, а најдобро за испукани раце делува Павловиќева маст зошто ги заштитува омекнува и спречува пукање на рацете. :) Ако сте во можност ставете си Глицерол на рацете тоа спречува пукање и ги прави меки :D ова се совети од иден фармацевт :angel: :angel: :angel:

17. Justice

Justice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    91
    и мене секоја зима ми се случува тоа и користам некоја по мрсна кремичка и со редовност си се регулира се

18. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Нивеа, или понекогаш вазелин.. супер ми помага..

19. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Си имам навика да бар еднаш неделно пред да си легнам се намачкам со подебел слој од оригинал Павловиќева крема и утредента рацете ми се фантастични. За секојдневна употреба користам Нивеа бејби или некоја др. која е хидратантна и лесно апсорбирачка крема. Ги мразам оние од кои рацете ми се сеуште мрсни и што и да допрам оставам трага.

20. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.425
    Многу многу често ми испукува кожата на рацете и тоа знае да биде болно. Јас си користам на авон кер, кога немам таква користам бекутан