Ne so elektric a misis deka bebe cica na tebe nirmalno posto sega e pocetok ke i boli malku samite bradavici gradite se oteceni nemoze bebe da iscica ama.mn e odbra lasninoh ja imam prezadovolna sum jas ja kupiv malku pokasno po 2 mesci od koga se rodi malata pocna da ne cica se lutese mi se polnea gradite mn i molzev so racna ama i bolese i dodeka da se izmolzev pola sat a sega za 5 minuti mozebi 10 vadam 170 ml mleko zasteduva vreme i mn dobro izmolzuva jas bev pisman sto ne ja kupiv porano trgav maka so racnata ama ete sovet i um za dr pat heheh
Каснам малце со муабетов, ама сакав да ти одговорам. Јас еве дојам, млеко има еден куп, проблеми со цицање немав, ниту нешто посебно болки на градите. Пумпата ја добив од колешка што веќе има две деца, ми ја даде бидејќи не и требаше повеќе. Да не ја земев од неа ќе купев како и да е. Во првите 2 месеца додека не беше воспоставена лактација, насобрав млеко, за преку 10 оброка имав во секој момент. Кога сакам да излезам сега (бебе е 4ипол месеца), си вадам од замрзнувач и готово. Да треба да соберам млеко за 1 оброк сега, ќе треба цел ден по малце, а тогаш на секој подој бебе цицаше од една града, јас собирав од другата. За мене лично вреди за парите (3-4илјади), првично собирав со мисла ако снемам млеко или морам да прекинам да дојам од било која причина, да имам резерва. Сега најмногу ми се наоѓа слободно да си правам планови за шетање, дали сама или со бебе, зошто во секој момент имам мајчино млеко во шише. Се случи да сум на свадба, бебе испило едно шише и по 2 часа се разбудила, па маж ми извадил уште едно и го испила и тоа. Се погодила погладна таа вечер, баш кога ме немало Па кога ќе се вратам се молзам пак и надоместувам за тоа што е потрошено. Сега го користам и за правење каши. Се на се, мене многу ми се најде пумпата и ја сметам за неопходна.
Те боли бидејќи градите ти се разранети, не од друго. Можеби и пумпата не ти е погодена. Не знам која ја имаш ама многу е важно пумпата да ти е погодена, многу. Јас бев со рачна Томи Типи и две различни електрични, Спектра и Нук, Нук беше ужас невиден, Спектрата ме спаси. Труди се многу да ја ставаш на града, со брадавици а кога ќе подзаздрави и на голо, мачно е да молзиш ексклузивно, од искуство ова. И рачните се ок, ама после извесно време е многу мачно, мене и рацете ме болеа. Со овој памет никогаш рачна не би зела.
Ja imam ovaa a bradavicite otsekogas mi bile takvi neznam dali ke se smenat zatoa sakam da probam so elektrocna (po moznos ne tolku bolna kako racnava) bidejki maka macime nesaka nikako da fati da cica golema mu e bradavicata a i ako se sluci da fati vednas zaspiva
Моја препорака ти е Спектра Dew 350, ја имаш во КМ Медикал, побарај ги во Златна книга и јави им се, ќе ти кажат. Закон е пумпата, дупла, брзо молзи... Ама обиди се да фати со брадавки силиконски, молзењево е многу мачно. Од искуство 10месечно ти кажувам.
Јас 16месеци се молзев со лансинох дупла електрична за дома и рачна исто лансинох за на гости или патување. Инката ми одговараше на градите и за брзо време молзев со двете.
А што разликата со лансинох двојна? На км медикал не им работи нет страната неможам да ја видам и спецификации да видам..
Не би знаела разлика, не сум ја користела. Веројатно цената е далеку поефтина на Спектрата. Инаку оваа пумпа само кај нас е непозната, во Америка е избор број 1, таму мајките добиваат од социјално рецепт со кој одат во аптека да си изберат пумпа и е по избор пред Медела дури. За мене подобра пумпа кај нас е можеби само Медела што ја изнајмуваат болничката.
Женски , вчера разгледував пумпи за одмолзување , па планирам да купам некоја да е електрична. Ги гледам овие Или Се мислам само дали да земам единечна или двојна? Уште секако не знам дали ќе имам млеко како првиот пат , ама ќе се потрудам како во првата бременост да давам само мајчино млеко
Lansinoh е ок, Tomme Tippee ја имам пробано не ми праи мерак. Да, иста е како сите рачни на принцип пумпа, не на вакум, напорна и тешка за пумпање. Овие рачни само кај доилки во првите месеци функционираат, после, јок. Кога ќе омекнат градите не ствараат вакум и тешко се молзи ако не си молзел никад.
Јас сум презадоволна од лансинох,ги купив и рачната и електричната дупла,ми одговараа инките на градите и се молзев 16месеци.
Ви благодарам погоре за одговорите туку да ми кажете кои се цените на единечната или двојната пумпа на Lansinoh во Македонија? Ги има по аптеките така? Овде во Гр двојната на Lansinoh е 150 евра. Единечната 100 евра. Па ако се нешто по евтини во Мк да си земам од таму во август кога ќе доаѓам