@manako1 @aceee99 благодарам женски добро колку толку се по евтини , па здравје не се брзам и така , од Мк ќе си земам тогаш
Од каде може да се купи Лансинох електрична? Прашав во аптекиве, ја нема во Зегин, Еурофарм, Виола. Ви благодарам.
Пак јас околу пумпиве се уште немам купено , е сега видов фалите и некоја Спектра , каде се продаваат во Скопје и колку чинат ? Дали се добри? На работа исто така од една девојка дознав за некоја пумпа двојна електрична што ја купила од Алиекспрес и мислам ми го кажа името Real buble дека се вика исто разлистувајќи низ форумов прочитав мислење од друга гленка дека е многу задоволна од пумпава и не друго туку чини околу 20 евра , што е супер цена.. дали да ризикувам и да ја порачам? Има некој друг што ја има пробано?
Спектрата ја има во КМ медикал карши Државна болница, праќаат и по карго. Реал бабл е добра пумпа, стварно се наоѓа и си ја врши работата, можеби не како Спектрата или Меделата или Лансинох после да можеш да ја дадеш на друг, да ја продадеш, ама тебе ќе ти заврши работа, особено ако не ја користиш ко единствен начин на хранење бебе, само со измолзено млеко.
@AngelOfArh фала ти за одговорот , не знам како ќе биде со моево млеко , ама би сакала да е како со првото , интензивно ја доев 6 месеца , тогаш не одев на работа седев дома и затоа пумпа не ми требаше. Сега не знам како ќе биде ама ете ако почнам на работа би сакала да и дава мм од моето млеко , не би сакала да ја дохранувам секако доколку имам јас доволно млеко , би сакала да замрзнувам во фрижидер ете барем 6 месеци за повеќе ќе видиме е сега ако ``издржува`` пумпава евтинава зошто да не би и дала шанса дека не сум користела до сега затоа немам поим што е разликава помеѓу пумпиве
Да видиш прво какви се инките дали ти одговараат на градите па тогаш одлучи се. Првпат зедов на томи типи едвај вадев 30мл со пумпа а млеко тече ли тече без пумпа и затоа ја сменив за лансинох.
Jas pred nekoj den ja zemav na baby nova racnaz pod vakum.. mene mi e okej mi vrsi dobra rabota. Do kaj 500 den bese mislam... 400 i nes neznam tocno. So elektricna vo bolnica se izmolzuvav ama mn vlecat tia em bole em mislam rani me napravi. A i iskreno ne mi se davase nad 1000ka za pumpa.
Ако ти треба за секој ден не ти врши работа таа рачната, таа е за еднаш два пати да измолзиш и толку, иди влечи 7 пати на ден и у 3 сабајле ќе разбудиш пола маало со неа.
Haha nee, jas ja koristam 2 pati na den... nasabajle ili porucek zavisi predhodno koga cicala. I ednas navecer Za sekoj slucaj ako srce mi spie a taa ke stane za jadenje.
Cica da, ama mnogu mleko imam i me bolat mnogu gradite, teski mi se, mi gorat, epten maka imam. I zatoa se odmolzuvam. Poveke ja kupiv radi ednata grada, me boli epten kiga bebka cica razraneta mi e. A inaku cesto e na grada ,zas lakoma epten masala. Imam maka navecer posebno od gradite i zatoa izmolzuvqm i tekot na nokta koga stava i davam od sise.
Колку повеќе молзиш, повеќе млеко ќе имаш. Одмолзувај колку да олесни, не ги празни градите. Со тек на време само се регулира.