Немаат врска гoдините спoред мене, маjка си е маjка и на 18 и на 38. Мoра да се избoри сo такви карактери.
Тоа е така, ама дали навистина целта е да си го чуваш детето и да се обидеш да доиш или сосема друго. Сепак не би навлегувала, ама...
Се е во ред, а во исто време ништо не е во ред. Многу буквално ме сфативте, во нервоза пишував, не сум до толку отидена со паметот па да не се замарам со бебето и да и го оставам на свеки. Млада сум, можеби и недоволно искусна, ама не сум несериозна и неодговорна. Се трудам постојано и не гледам на ништо како недостаток, дури и моето неискуство го гледам како предност бидејќи учејќи ќе се навикнам повеќе и ќе се поврзам со бебето. А веќе не пишувам ништо ниту за доењето ниту за моите размислувања, во последно време ништо не е како што треба, па нема да напнувам овде. Најпаметно молчи си и трпи си.
Што се случи мамичке? Незнаеш со колку мерак те читав додека ја опишуваше бременоста,како се информираше и спремаше за бебето. Не дозволувај овие прекрасни моменти да ти ги уништат. Запомни,ти си мајка лавица,бори се за него
И јас сум млада мајка. И знам колку може да се искористи тоа за сите да се вмешаат како најпаметни, ама твое е дали ќе дозволиш. По пишувањето се гледаше дека си разочарана, па овде сме и да се утешиме.
Никако немој да молчиш и да трпиш, нервозата која ја чуваш во себе ја чуствува и бебето и тоа ќе биде уште понервозно. Не слушај никој што ти кажува едноставно твојот инстинкт ќе те води како да се грижиш за твоето бебе. Немој да дозволиш друг да ти кажува што како едноставно ставај на игнор, покажи заби не дозволувај глупи и безосетни луѓе да те нервираат. Мораш така инаку ако попушташ уште од сега на глава ќе ти се качат еден ден, после ќе ти биде криво што си дозволила ама касно...
Imam avent elektricna pumpa koristena samo 2 dena....Nemam mleko.Ako saka nekoj neka pise,ima garancija 2 god.
Jas se izmolzuvav najprvo so lansinoh racnata I sum Mnogu zadovolna.. A Sega ja kpristam lansinoh elektricna ta.
@Ivyano od eurofarm vo Bitola ja kupiv... Javi im se I prasaj pa mozebi bi mozele da te nasocat vo koja Apteka ja imaat.
Мами, кои делови ги стерилизирате(вриете) од чико рачната пумпа? Само пластичните или и силиконот? Вентилот прочитав не смее, иако веќе го вриев 2-3 пати за среќа не по 5 минути. Послушав совет после секое молзење да стерилизирам ама под стрес воопшто не обрнав внимание на кои делови и одпосле се освестив. Сфатив дека силиконот на рачката не се валка туку само по некоја капка на на пластиката наоѓам . И тој го вриев ама мислам дека нема потреба . Е за силиконот на брадавицата не знам. Логично ми е ама колку често? Инаку сега само одмолзувам и фрлам поради лекарства и потоа во жешка вода ги мијам со сјајот на фрош.