Molzam sekoj den na 3 casa. Bebeto e na intenzivna . Probuvam da odrzam laktacija. Primam antibiotik pa go frlam mlekoto. Stom prestanam so antibiotikot bi sakala da zamrznuvam i togas ke mi bide potrebna sterilizacija.
Јас силиконот кај брадавицата го тргнав ми смета некако. А др угите делови сите ги вријам. Кога се одмолзував во минатат бременост бебето ми беша на интензивана не ја вриев оти не го чував млекото. Ми даваа да се одмолзувам таму со 20кубичен шприц. И успеав со пумпата на чико да одржам лактација 2м и испевав да одмолзувам по 1л и 250мл млеко во денот ама го фрлав. А најубаво ако го чуваш вриј ја постојано баррм по 2-3мин... јас сега постојано ја вријам и ништо не и е.
Не мораш на секое да ја миеш пумпата, а не па да ја стерилизираш. Во фрижидер чувај ја помеѓу молзења во стерилна ќеса. Најубаво во оние со зип лок, чиста, нова, ќе ја фрлаш на секое миење пумпа. Јас миев навечер во машина за садови пумпа а сабајлето стерилизирав, не на секое. Со постојано миење и стерилизирање расипав 1 пумпа, после седнав убаво прочитав на нет, има една америчка група Excluzive pumping mom и таму се советував најчесто. Од таму ја дознав и финтата со чашките па при една емисија на 0м+ ја кажав и мило ми е што многу мајки ја прифатиле, таму научив многу. Јас молзев скоро цели 11м за дете година и кусур да пие само мајчино, едноставно снемав млеко веќе и затоа не молзев, а сакав уште. Секогаш бев undersupplier.
Дали знаете каде можам да купам пумпа Луна од Нук? Прашав во Лептокарија во еден дуќан, немаат, во 2- 3 Зегин немаа, Еурофарм исто немаше
Види на странава, имаат неколку пумпи на нук. http://www.babycentar.com.mk/bebi-c...nipple-shield-vloski-pumpi-izdojuvanje-doenje
Кој антибиотик го пиеш? Има многу антибиотици кои смеат да се пијат за време на доење. Да не го фрлаш млекото за џабе.
Pancef. Bebe si dojde dom se doime. Nesto imam zamrznato . Sega ne zamrznuvam. Ne znam koga ke stane pa da ne mu fali. Ti blagodaram
Продавам електрична пумпа за молзење. Не е користена ниту еднаш. Ја нарачав од интернет и ми стигна касно кога веќе престанав да се молзам. На сликата не е сликан кабелот, се уклучува во струја со кабел како за мобилен. 1200 денари.
Ау Нук боли и е многу лоша. Јас од неа едвај си вратив млеко назад. Добра е оваа, за ефтини пари ок е.
Дали пумпа земавте пред да се породите и дали за секој е потребна? Освен медела друга електрична со пристапна цена, имате ли да препорачате?