@Santaa kolku vreme si porodena ? Jas edna samo praznsm drugata ja cica bebeto i po 40-50 vadam porodena na 13ti
И јас со рачна пумпа од 500ден вадам околу 150мл , само комбинација пумпа-рачно, поради каналите јас мојата ја купив од еурофарм. Има иста таква и на чико само стакло, оваа е пластика. и за полесно измолзување, топли облоги помагаат, така и повеќе млеко надоаѓа.
Na beby nova e ja ima skoro vo site apteki kaj so drzat od Taa firma,Nemam slika da ti pratam AMA specificna e oti e siseto Tenko I Dolgo po toa zapamti ako ti pokazat poveke modeli
40 dena pravime utre vcera edvaj nekako 120 ml izmolziv so zivi maki, dva saati, stavav topli.oblogi,pa masirav i na kraj i so raka se i.lzmolzuvav sistem kapka po kapka :l
Epten e maka... pij nesto za povekje da imas.. so elektircna ista pesna kje bide, nema da izvadi i taa povekje, moze pobrzo kje odi procesot na vadenje, ama kolicinski slicno kje vadis... treba sto povekje da stimuliras i vadis za da imas povekje... ne dois, ne fakja bebeto ili maka imas so gradite?
Uf jas so racnata po 10 min i vadam 40-50 vcera se praev i obligi i masiram ama ne teci i ne teci i osekam teski gradi posle to bebeto zema cica odma olesnuvaat skros gi prazni ne znam sto e problemot
Pijam hipp caj, caj pravam.od grcko seme, sokovi,voda, sto se ne i nema promeni.. ramni bradavici imam i dojam so silikonski. Ama problemot e sto ke povlece nekolku pati i posle si igra, pa pak ke povlece i jas nemam konttola kolku cica i za toa se dovedovme vo situacija ba poslednata kontrola ba merenje da vidime deka za edna nedela kacil samo 50gr . Od taa pricina moram da izmolzuvam da imam kontrola deka stvarno vnesuva mleko.
Lele ke se izmacime kaj tebe barem si cica ubavo..uff ic nekam.da se dovedam.vo situacija da davam ad..
Големо е бебето цица супер и напредва ама јас сакам да одмолзувам да им оставам дома кога нема да сум да му дадат
Nekoi zheni imaat maka so molzenje. Edna od niv sum i jas. Ushte ja dojam malata (20 meseci) a nikogash ne uspeav da odmolzam poveke od 70-90 ml i toa od dvete gradi zaedno. A do 6 meseci beshe na ekskluzivno doenje. Ednostavno, nekoi zheni ne mozhat da go "izvadat" mlekoto so pumpa, onaka kako shto mozhe da go izvadi bebeto. Ne znam koja e prichinata shto se molzish, no ako si cica bebeto, samo stavaj go pochesto na gradi (ako sakash da zgolemish kolichina).
Единствено кога не сум дома да можам да остам млекце да му дат и моето е на доење само , можи и јас како тебе сум
Ako fakja da cica ne se otkazuvaj, stavaj go na gradi, neka cica, neka si igra, gladno sigurno nema da sedi.. Da vidis da ogladne ubavo edno 2,3h da ne cica, pie mleko, koga kje grabne da cica I jas sum so ramni, ama golem bese sinko, cicalce golemo i ne da cicase, od sto nemozese da doceka fakjase me cicase na strana od gradite dodeka go mestev Kaj nas nemase ic naprednato prvata nedela, bas togas ne zadrzaa vo bolnica, me karaa deka bil gladen i ne naprednal ic, dali voopsto cical, piel mleko me prasuvaa na detska klinika bev razocarana i me stavija vo soba so edna romka (deteto 24/7 i bese na gradi, bukvalno), pofalbi sekoj den imase deka odlicno i napreduva bebeto... i pocnav i jas kako nea da teram po 70g pocna da mi stava dnevno..
Здраво женцки денес сум во мисла па ајде со вас да се консултирам најубаво. Се работи за рачната пумпа з доење, дали треба да се купи и пред пораѓај за во болница, колку чини и дали некоја одвс има порачано од алиекспресс, ја најдов за 500ден.вака ли изгледа?
imas razni pumpi od razni proizvoditeli, jas imam na tomi tipi ja kupiv 1950 vo nea ima i sisence za bebus, vloski za gradi sad za steriliziranje, ja kupivkoga iskociv od bolnica za tamu imase mi davaa ( sistina se porodiv neznam kako e po drugite) ali iskreno sega ne ja ni koristam dzabe parite samo frleni.
Многу ми се најде имам рачна сега ќе купам електрична според мене ти треба порачај 500 денари се ништо ако не ја бива ќе купиш друга !
Мислам да не брзаш, да видип прво како ќе бидеш со млеко, дали ќе имаш потреба од пумпа. Јас се пораѓав во приватна и таму имаше пумпи, кога си дојдов дома си купив електрична и мене лично многу ми врши работа, имам многу млеко а бебето не може да ми го исцица цело и се измолзувам плус ако треба да испаднам оставам млеко дома. Ама сепак мислам да видиш како ќе ти биде тебе со млекото. Јас во мојов случај не би можела со рачна оти се измолзувам на 2-3 часа, пробав и мачно ми беше рачунај дење ноќе цели време и не биваше и си земав електрична. Сепак одлуката е твоја.