Чико класичниот модел шишиња, не оние широки, авент натурал и мам со клунче се со ист отвор. Медела ист отвор со шише на бејби лов од дм. Ако сакаш слики да ставам.
Јас од еурофарм имам, медела рачна, 3200 3300. Јас чико стерилизатор имам, електричен, околу 3000, висок дел има, сите шишиња ги собира. Од енци менци ми е.
Ќе ти речев Бебхоум ама си видела ја нема, имаат страна на фб Производи за доење Медела,нека ти кажат кај има производи нивни . Имаше и по некои аптеки ама да не те лажам, најубаво пиши им на фб.
@Pacient srna Јас имав рачна на Лансинох, и отворот за шишенце кај таа е ист како Меделата. Како што ти пишала Мила плус има и други шишенца што одговараат (сега што ми текнува е на babynova)..
Ви благодарам од се срце на одговорите, Медела мини никаде ја нема во продажба, не ја добавувале веќе. Јас ја купив од Локо кроко пумпата Кика бу 3190 ден електрична, ја пробав и одлична е, стимулира лактација и воопшто не боли. Ви благодарам уште еднаш
Ја купив пред и се зезнав бидејќи ја искористив само еднаш. Најди кој модел сакаш и ако имаш потреба ќе ти го купат тогаш.
Јас не купив и дента откако дојдовме дома трчаше маж ми да купува преполна бев а бебето најадено рачно не ни знаев како да се измолзам Не знам шѕо да ти кажам сакав да купам пред знаев дека ќе ми треба ама баш на форумов читав да не се купува. Најдобро сама одлучи си дали да земеш или не
И јас не купив, мм трчаше 3тиот ден во болница ми надојде многу млеко, па немаше со што да се одмолзам, морав рачно да се одмолзувам со помош од сестрите. Јас ја искористив максимално рачната, а купив подоцна и електрична, лансинох се двете и многу сум задоволна.
I jas sakam da sum spremna ama pocna veke ednata baba cekaj sto ke ti e dzabe pari da frlas, i najjakoto u nase vreme nie ne kupuvavme takvi cuda. Nego se oseka valjda koa se polni gradite so mleko? Jas sum sea 28 od radoznalost dali ima neso so mala masaza iskaca ona kolostrumot ama realno vo prvo tromesecje gi osekav ponapumpani i teski od sega. Znam deka toa ne bilo mleko ama kako se blizi terminot se poise se sekiram dali ke ima.
Млеко највише зависи од тоа колку често ќе ти е бебе на града. Може и подобро да земеш па акп не ти носат бебе редовно бар на 3 саати стимулирај со пумпа. Е сеа не знам советов колку ми е паметен прашај и во доење темата ова ми е од ракав. Ако си по приватниве не ти треба за почеток а во државните се жалат луѓе дека бебињата ги носат или најадени или не ти ги носат (касно ги даваат)
За Чаир можам да кажам, и на двете во соба ни ги носеа гладни и ни ги оставаа од 05h до 22h. Буквално цело време на гради ни беа. И на двете ни надојде млеко уште во болница (последниот ден). Секако доаѓаа на три часа и им даваа по 20-30 мл млеко. @Pacient srna чим си во Ремедика уживај, друга политика е таму
Маж ми трчаше веднаш да купи дента кога се породив на Кикка бу електричната таа му ја понудиле во Локо кроко а не го терав да купи сакав на Медела, штом се пораѓаш во ремедика таму ќе се измолзуваш со Медела има и кај нив во аптеката Медела, Авент, Чико ми паднаа во очи дента кога си одев
Ее супер е ова за чаир не сум знаела за државниве се збори дека не поддржувале доење со тоа што не носат бебињ и не ти покажуваат како да доиш затоа од ракав кажав ете реалноста е другачие малце. И да нема таму ако треба пред искачање ќе ти дадат пумпа. И ја се породив таму ама при одење им се жалев дека ме болат и они да не откачат побрзо не ми дадоа. Дека дента многу се заглавивме при испис, бебето намесо да го донеса за доење го заглавија на прегледи имаше педијатарот итен пораѓај и ја дома полна и после си направив триста проблеми ради кои сега не дојам. Ти споделувам да знаеш да ги замараш ич не тргнувај дома така. Па ќе имаш време за пумпа ако треба. Моето имаше жолтица не можев по 5 саати да го будам па неопходна ми беше пумпата...се распишав ја
Ubavo sto se raspisa znam deka tamu se poragase te procitav po temive. Ko sto gledate ja sum clueless ama ke im dosagam mi e gajle. Bolje tie da mi kazat/pokazat nego babite. Na kraj kraeva nema zaso da se mucam racno koa ima tehnologija da ti olesni zivot.