Јас ја имам рачната на Чико и задоволна сум ми врши работа. Не сум ја пробала на Медела. Оваа е лесна за одржување и употреба, за цената е супер.
Јас ја имам на kikka boo serenity., сличен модел се. Малку поскапа е од оваа, 3.000 ден е ама многу сум задоволна
Јас знам дека има во Енци Менци, за на друго место не сум прашала https://www.encimenci.com.mk/pumpica-za-gradi-plastichna-step-up-chicco-574000000
Кесата нема врска со пумпа. Молзеш во шише а пресипуваш во кеса. Ако од едно молзење не вадиш доволно, собери од 2 3 пати и замрзни барем 120 150 мл да не ја фрлаш така кесата. Јас имам медела пумпа а кеси авент беа најисплатливи. Медела се изгор. Мислам дека во медела кеса можеш да мозеш директно, како да видов така да се намести ама може сум грешка.
Da vo tie direkt se molze, a jas i ja prepolnuvam kesata...sakam i od drugite da mozam direkt da ne preturam. Citav na net lanisoh odgovarale. Aventot se navlekuva ili treba da preturas?
Zemav nuk kesi, vlaga otvorot vo kesata samo treba da ja drzis i taman mi e 1 kesa dvete gradi da gi ispraznam
Jas imam swing flex top mi e. Po 10min od grada za pola saat izmolzena top. Ako te interesira neso konkretno kazi vaka ne znam sto da pisam. Najbitno ne boli molzenjeto
ја користев јас 3 месеци. Убаво влече , бучењњто и е силно. ме НЕРвираше по 6 пати во денот толку бучење
Сакам да земам електрична пумпа на медела.Е сега гледам дека имаат повеќе видови: Медела Swing Flex и Медела Maxi.Навистина немам искуство, па ме интерисира која е подобра и што е разликата? Првата некако ми е попристапна со цена.Во Зегин на страната видов дека има Медела електрична пумпа Swing со попуст од 15% односно од 9980 на 8400 и нешто.Исто и на некоја страна Митра ја најдов со попуст од 10%.Ме интерисира дали таа во Зегин е Swing Flex, зашто пишува само Swing, па да не е друга, односно да не има и трет вид?