Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пумпи за одмолзување на мајчино млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од Eli23, 20 јануари 2016.

?

Дали пумпа за одмолзување е навистина потребна?

1. Да

434 глас(а)
    85,8%
  2. Не

72 глас(а)
    14,2%
  1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    2700 so popust 15 % ovaa cena mi ja kazaa na mene koga prasuvav bidejki imav vaucer za popust od bolnicata kade se porodiv.

На April87 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.436
    Допаѓања:
    103.506
    Сваќава моја супер тема отворила ама кој да ја види со време. 7м и 1 недела успешно молзење и складирани преку 2ипол литри мајчино млеко во кеси за по еден оброк. Многу сум среќна за изборот кој го направив, им докажав на оние кои викаа дека за два месеци ќе ми секне млекото дека не ми секна туку дека со купување на посилна пумпа го појачав.

Јас ви ја препорачувам мојата розева лепотица spectra dew 350, двојна електрична пумпа која е една од поефтините на нашиот пазар и е прилично јака. Сега веќе молзам 4 патинна ден а имаше моменти кога молзев и 8 пати, молзењето ми стана хоби и воопшто не ми е тешко. Се за бебушки на крајот од денот. Од шишенца користиме на Бејби лав од ДМ, најубаво ми ги прифати и најефтини ми се. Мачно е, болно некогаш, ама вреди.

На Lolipop23, ^angel^, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
    На joy1 и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.436
    Допаѓања:
    103.506
    Ова кај нас за правнуците здравје. Многу добра опција, иновативно свка част ама кај нас потешко.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Mamicki eve me pak :) da se pofalam deka posle toj period od 40 dena sinko pocna poubavo da fakja i da si cica i kako si rasne e se podobro, silikonskite bradavici gi otfrliv uste na 3 m, sega ke polni 6m :) inaku seuste se izmolzuvam, ja imam elektricnata Spektra i mi vrsi epteeen mn rabota :) sega se izmolzuvam dva do tri pati dnevno i vadam pd 350 do 400 ml :) do pred mesec dena obavezno zamrznuvav i mislam deka sekoja nedela kesi kupuvav :D ama sega sinko si cica povekje ili ako mu davam od sise pie 140 ml pa za zamrznuvanje ne doagja red :)
    Mislam deka za zgolemuvanje na laktacijata mnogu mi pomogna masloto od fenel kako i toa sto bebus si napreduvase super pa nemav pricini da sum pod stres :)

На kavadar4anka, Lolipop23 и K.Mari4ka им се допаѓа ова.
  6. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Da ti kazam majka malce.mi dade nadez. Nie denes mesec pravime. Te citav deka tvoeto isto kako moeto trgnuvalo nekolku pati i tolku. Mojava trga dodeka i tece lesno, posle koga treba da se pomaci.pocnuva da vristi i da se luti. So racna pumpa se molzam, ama tesko mi.odi.epten. Ovie denovi postojano ja stavam.na gradi da stimuliram, ama ili ke zaspie ili ke se naluti. Te molam kazi mi kakvo e toa maslo.koe ti.pomogna za laktacija. I kolku ja zede elektricnata pumpa?

7. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Bas mi e milo, samo prodolzete i ne se otkazuvajte :) eve sliki od pumpata i od masloto. Pumpata mozes da ja najdes ovde www.kmmedikal.mk imaat strana i na facebook i negde okolu 4500 den e ama si vredi za parite. Masloto od fenel e od zegin okolu 250 den i jas dva tri pati dnevno pijam po 4-5 kapki vo sok ili voda. Se nadevam ti pomognav :) samo pozitivna misla i se ke bide super :* FB_IMG_1484471104589.jpg FB_IMG_1484470971614.jpg

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BO>DA

BO>DA Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    58
    Pozdrav majki da nema nekoja majka inreresirana da kupi pympa za molzenje prodavam.samo 5 pati ypotrebena a zemena pred 2 meseci mini medela e koja e interesirana neka pisit pozdrav

9. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Јас на 18.02.2017 купив електрична пумпа на Медела 5.630,00 ден. и пред два дена ми се расипа, не сакаше да влечи... Се јавив и вчера им ја пратив по карго со гаранцијата...
    Едит: Сега треба да позајмувам... ништо не ми понудија, демек уште денес ќе ја пуштиле назад IMG_20170212_221818.jpg

10. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    Мајки, дали некоја користела рачна пумпа и колку сте задоволни? И ме интересира која е разликата помеѓу рачна и електрична? И дали е болно молзењето?

11. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Ne e bolno, osven prvata nedela koga imas rani na bradavicite. Jas koristam racna na lansinoh. Prvite 2 nedeli taa bese spasot za da go zacuvam mlekoto oti bebe ne cicase. Sega ne ja.koristam veke tolku cesto oti ne znam od koja pricina bebevo ne mi go pie moeto mleko vo sisence:wasntme: Ja koristam samo za stimulacija. Ne znam.za.sto ti treba, no ako ti e za sekojdnevna upotreba da si zemes elektricna, racnata e samo za onaka kratko, nema sila.i brzina kako elektricnata, a i race da ne ti pagaat.

На jovana03 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Go delam istoto mislenje so @BirMelek , ako ti e da se izmolzuvas povremeno, sto imas visok mleko posle podojot ili da gi olesnis gradite togas zemi si racna ne moras da davas tolku mnogu pari za elektricna. No od druga strana elektricnata go sobira mnogu poveke mlekoto i za pobrzo vreme, zavisi od potrebite, primer ako go hranis cesto bebceto so izmolzeno mleko, togas elektricna ke ti treba. Inaku izmolzuvanjeto neboli, mozebi samo prvite denovi dodeka da i fatis redot na pumpata, no prvite denovi pak i gradite bolat. Jas koristam racna na Chicco i sum zadovolna, iako mnogu ne se zadovolni od nea, kako sto citam, najmnogu gi falat na Medela.

13. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Jas ja imam na tommee tippee racnata, razlika ne mozam da ti kazam bidejki elektricna ne sum koristela, ama mene ovaa mi zavrsuvase rabota.
    Se odmolzuvav povremeno radi stimuliranje na laktacija i si go zamrznav toa mlekce. Sega veke nemam potreba epten koga treba da izlezam nekade pa da mu dadat moe ako se zadrzam.
    Bolno ne e, poveke bolat racete, treba baagi stiskanje da udris.:)

14. D.lavica

D.lavica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    34
    Продавам електрична пумпа за измолзување, нова не користена цена во inbox

Прикачени фајлови:

15. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    497
    pisi mi cena vo inbox

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.436
    Допаѓања:
    103.506
    Ова е најдобрата пумпа на свет! Јас благодарение на неа го хранев синко 10м со мајчино млеко. Од мене голема препорака.

17. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.178
    Допаѓања:
    17.753
    Мамички сакам да ве прашам дали вреди да се купи пумпа за одмолзување? Сите поминувате или сте поминале низ тој период па затоа пишав овде. Јас сум во последните месеци од бременоста и пријателка ми нуди на мандела со гаранција со доста поволна цена. Се мислам што да правам.

18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.113
    Допаѓања:
    135.373
    Луна јас не користев пумпа ни еднаш. 14 м се доиме.

Нема потреба да купиш уште сега. Има мајки кои по 2 трошат. Чувај си ги парите првата недела ако бебето знае да цица и е океј не ти треба.

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    @Luna91 Вреди и тоа многу,јас имав на бајби нова рачна на крајта ми се расипа од што ја користев многу,бидејќи имав мрзливко бебенце понекогаш морав да се одмолзувам,а и се одмолзував и кога одев некаде.

20. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Јас доев 17 месеци потреба од пумпа немав. Бебе убаво фати да цица од старт и не сум се одмолзувала. Имам дома една рачна ни еднаш не ја искористив. Почекај, не купувај пред време.