Имам ваква пумпа, можеби 2пати ја употреби женами. Доколку некој/а е занетересиран/а нека ми пиши слободно. (За цена лесно правиме)
Шишенцето дали е стаклено и дали се продаваат резервни цуцли за него? Може некој друг знае за цуцлите И која цена за пумпата?
Не е стаклено, има резервни цуцли по Аптеките.. Незнам цена пред година дена ја купив 4500 денари од Аптека. Ако си заинтересирана, пиши ми во порака ке се договориме за цена.
Dali izmolzenoto mleko go cuvate isklucivo vo kesicki ili moze I vo sisence stakleno vo frizider?? Kolku vreme moze da stoi izmolzenoto vo frizider mleko to?? I kako ste zadovolni od racna pumpa na Medela????
Рачна пумпа на медела е топ. Моја препорака топла имаш. Кеси за замрзнување ти требаат, вака во шише во фрижидер. Ама најнакрај не на врата, значи најдалеку од врата да е. Да не се менува темп кога отвараш фрижидер. Се чува до два дена. Доење со љубов на инста има секакви информации за доење. https://acibademsistinababy.mk/bebe/23-bebe/doenje/37-cuvanje-na-majcinoto-mleko
Молзеното млеко може да стои 1 недела во фрижидер на најдолгата полица наназад, не го чувај на вратата. Јас чував во шишиња и во стерилни чашки за урина. Кога ќе ми се собереше поише млеко го мрзнев, нема логика да го чуваш во ќесе во фрижидер. Во ќесе го собираш млекото на иста тт, пример од две молзење оладено и го промешуваш да се соедини маснотијата и го сипуваш во ќеса па го ставаш во замрзнувач.
Во сите аптеки ја има, околу 1 800 ден е. Има шишенце за одмолзување и уште едно, и двете се пластични.
Пумпање со стаклено шишенце не е баш пријатно, тежи шишето, не може да ствара вакум, скоро сите пумпи се со пластично заради тоа.
А за пиење за новороденче дали е препорачливо стаклено или пластично? Бидејќи не можам да знам дали воопшто ќе ни треба шишенце па не ми се фрлаат пари и се мислев за почеток пумпа да земам само па ако треба тоа шишенце да го користам Ама добро, ако треба ќе тркнеме до аптека ќе земеме стаклено, колку го мислам
Моето пиеше до 20м од пластично и фала богу ништо не му фали на детето. Имав повеќе и после секое пиење одма миев со врела вода, па директ во машина за садови, не миев на рака, ги сушев и сите склопени на страна. Ги мењав на месец дена сите комплет сите цуцли, шишиња на 2 месеци. Мами да не се разбереме лошо, јас сум поборник за мајчино млеко, самата сум молзела 11м, ама купување пумпи без потреба, трошење пари без потреба, стварно олеснете си. Ако бебе цица тоа се осеќа малтене одма, на втор трет ден, шишенце едно е доволно и после ќе си докупиш ако треба. Имајте одберено бренд, имајте најдено што сакате, ама освен ако нема некој попуст голем да искористите немој да зимате.
Пумпица за одмолзување се зема по потреба според мене и не е нешто нужно. Си првото не ни користев, а со второто користев рачна, оти бебе не цицаше воопшто.
Во аптека кога прашав зошто повеќе ги препорачуваат стаклените шишиња добив одговор дека помалку се замирисувале па заради тоа. Секако се мие шишето и пластично па нема да се замириса. Така да јас лично се решив за пластични. Искрено и побезбедни ми се гледаат и полесни. Не дај боже се скрши стакленото.
Од мое искуство, стакло е незаменливо. Имам стаклени на авент и како никогаш да не се употребени. Само цуцли менувам, ама синко цица, па дури и за кога ми даваа молзено или чај вода откако порасна, пак се истрошуваат цуцлите. Мое искуство со пластични е дека брзо се уништуваат. Во машина за садови се умирисуваат на сјај, на новороденче не би дала зошто и јас не можам да пијам од такво. Пумпа можеби ке ти треба можеби не. Мене ми требаше да молзам вишок како млекара бев. Да ја купев пред да се породам ке ги извлечев брадавиците со пумпа и не би ми требале силоконски. Шише ти треба да молзеш и му даваат други кога не си дома и ако не сакаш да доиш бо јавност.