Пумпата не ги извлекува малку? Или бебето после цицање да ги извлече па да продолжите без брадавици. Ако не иде, не иде, ќе цица со брадавици, тоа е. Или ако си упорна да се молзиш.
Ептен малце извлекува, бебе ќе лапне ама не знае да ја држи. Му бега, мала е. Се опремив со пумпи, знам од првото како беше.
Medela mini electric ili Avent da zemam? Puknav vekje nz kakva a ne mi se davaat pari i da ne mi vrsi rabota
Medela mini electric ако е таа постариот модел јас ја имам и искрено мене ми е многу груба. Сега ја користам Medela Swing и е далеку понежна, плус со две фази на стимулација е. Авент не сум користела ама ги фалат и нив
Претпоставував дека е таа, прашај си колку време е користена бидејќи колку што јас знам не е за долготрајна употреба а и така изгледа. Исто има видео на Јутуб како се чисти(бидејќи знае да се запуши ако не била чистена правилно)
Мене не ми треба некоја многу скапа. Туку некоја што би ми вршела работа ако сум излезена да оставам за оброк да има да и дадат на малата да не и даваат дохрана. Што значи нема да ја користам којзнае колку некоја поевтина истовремено и практична и што не би ме болела
Мајка со ниедна не би требало да боли ако има добар вакум. Оваа на чико е 1900 ден во Зегин, мојот само измолзено пие, така што јас ја користам ексклузивно, а за повремено исто би ти вршела супер работа ако се одлучиш за рачна, со електрична немам искуство.
Истата ја имам. Првите 4 месеци од прилика ја користев секојдневно затоа што си имав направено хиперлактација па морав да си олеснам. Сега откако се вратив на работа ја користам од време на време, ми се случува при крај на работно време да ми се преполни градата и морам да одмолзувам. Инаку бебе е веќе 1 година.