И јас ја имам оваа двојната на која програма ја користеше? Се мислам да не правам нешто потрешно не ме измолзува доволно или пак имам запушени канали пробав со рака напоредно со неа така имав многу млеко. Инаку на 3часа измолзувам 50-60мл за 10 минути потоа колку и да трга не течи воопшто, пробав да се молзам на 4-4.5 часа вадам 100мл но така знам дека ќе ми се намали млекото сакам да почнам на 3 часа повторно.
Дечки, дали некој ја има користено оваа пумпа? Барам поевтина а солидна, бидејќи не знам дали воопшто ќе дојде до доење(се надевам) бидејќи сум со близначка бременост. Фала ви.
Јас не би земала однапред, почекај породи се па ако има потреба ќе земеш. Инаку немам искуство со пумпата. Непобаран совет sorry
Јас ја купив пред некој ден, досега ја употребив два-три пати и воглавно сум задоволна, практична е, имаш првична опција за масажа на градата за стимулирање на лактација, по две минути се активира опцијата за пумпање и си бираш со која јачина сакаш да се измолзува млекото, а можеш и директно да ја избереш опцијата за измолзување. Лесна е за чистење и користење, се полни со адаптер.
Јас ја имам. Прво се пушта 2 мин на знакот како капки, потоа сама де префрла на др програм. Обично на тоа со две знакчиња молзам, вкупно 20 мин, вадам од 120 до 180мл. Е сега мене ми се големи инките лично, ама трпам.
Сум пробала секако последно еве од 50мл од двете ништо не вадам, кога ќе стегнам со рака прска,, пред малку се молзев скоро еден сат со две различни пумпи, пак 50мл
Мене ми помогна кога молзев точно на 2 саати и капсули Лактил. Колку и да има млекце, пуштав пумпа на тегне. Електричната тоа, до рачната немаше ефект. После недела две, се зголеми млекцето. Иначе најмногу млеко прозиведува телото од 1 до 4 ноќе, па ако можеш молзи тогаш. Тогаш молзам за два оброка.
Баш во 5 часот сабајле молзам и јас … има денови ќе извадам 120мл има денови едвај 40-50мл. Не знам што е проблемот..
Ne mi se bitni parite, po sto bebce ne e do mene mi treba navistina dobra pumpa za da vadam kolicinski poveke mleko i da si go zamrznuvam vo kesi. Se mislam pomegju ovaa vie sto mi ja kazavte i najnovata na Avent isto ja falat.
И јас пред да купам бев неодлучна меѓу тие две па читав на интернет искуства некако најмногу од Медела беа задоволни. Нека каже некоја мајка ако ја користи Авент.
Новата Авент е најдобра кај нас на пазарот моментално, ако се изземе болничката на изнајмување ид Медела.
Не знам во која ситуација сте, но можеби оваа болничкава медела е подобра варијанта за вас, распрашајте се. Па понатака ќе земеш авент.