Пумпи за одмолзување на мајчино млеко

Discussion in 'Бебе' started by Eli23, Jan 20, 2016.

?

Дали пумпа за одмолзување е навистина потребна?

1. Да

450 vote(s)
    85.9%
  2. Не

74 vote(s)
    14.1%
  1. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Mene mi trebase na pocetokot, bebe togas malo e i ne cica mnogu, nemoze od dvete se da iscica, a gradi polni bolat, pa se odmolzuvav so racna na chiko. Vidi prvo kako ke bidete pa posle ako ima potreba kupi

Luna91 likes this.
  2. Mari*

Mari* Форумски идол

Можеби ке немаш потреба од истата
    Биди упорна да седи на цице,во спротивно многу е лесно да купиш
    И мојата не цицаше на почеток па пробав со селиконски брадавици и се научи
    Нормално доколку имаш потреба ке процениш сама

Luna91 likes this.
  3. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Луна и мој совет ти е прво да се породиш па потоа да видиш дали ќе имаш потреба од пумпа за измолзување.Ние се доевме до 1,5год.А немав потреба од измолзување.

Luna91 likes this.
  4. Luna91

Luna91 Популарен член

Фала ви Мами, сепак ќе причекам.

5. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Бидејќи се е индивидуално, не можеш да знаеш уште од сега дали ќе ти треба или не. Се зависи од тоа колку брзо и лесно ќе го воспоставите процесот на доење. Ако на почетокот оди тешко, одма купувај за да имаш константно млеко, да не ти престане ако не доиш редовно. Така мене некои работи не ми беа јасни дека по прв пат ги поминував купив и пумпа па ете ја ми стои сега дома.

Luna91 likes this.
  6. Vodolijata

Vodolijata Популарен член

Феминки да прашам за ваше мислење. Бебушка е една недела, а не сака да цица од града, пробавме се, со силиконски брадавици, да ја изгладниме па да ја ставиме на града и не сака и не сака. Најверојатно затоа што додека бевме во болница 3 дена беше цело време на шише бидејки немав млеко. Сега се измолзувам рачно и со тешка мака измолзувам околу 300 мл млеко кое и го давам и плус сме на дохрана. Мислам дека имам доволно млеко и квалитетно бидејки кога ке се напие од моето млеко си спие по 3 часа и си има редовна столица, а и не поврака што се случува некогаш кога ќе и дадам hipp дохрана. Мислам дека вреди да инвестирам во квалитетна електрична пумпа која ќе ја користам постојано за измолзување и на тој начин да и го давам млекцето на малечката. Намерата ми е дохраната да ја исфрлиме. Која пумпа најмногу би ми ја препорачале за таа намена? Претпоставувам би требало да е електрична.

7. Al-dra

Al-dra Активен член

Jas koristev spektra dvojna elektricna pumpa dodeka ne napolnija bliznacite 6 meseci bidejki ne fatija da cicaat taka bea na majcino 6 meseci Se izmolzuvav na 3 saati preku den i na 5 navecer Sega ja prodavam ako si zainteresirana poveli 2500 ja prodavam

Attached Files:

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Претпоставувам си се снашла додека ди дојдам од планина, ама да, од пумпава погоре сум презадоволна. Ти препорачувам да ја гледам емисијата од денес во Недела на Телма, 0м+, зборуваме за измолзувањето, ќе си помогнеме многу. Ако не си купила сеуште купувај Спектра, еве мајка погоре ја продава суперповолно, ќе се препородиш.

majavel1 likes this.
  9. majavel1

majavel1 Популарен член

И јас оставив на тоа да се породам па ке видам дали ми треба и само што дојдов дома уте истата вечер нагло ми надојде млеко,а бебушот не влечеше доволно и ми се направија грутки. Додека најдов дента пумпа мене мибсе направи проблем. Затоа мој совет имајте си од стрт пумпа,позајмете ,па ако понатаму има потреба инвестирајте во добра електрична пумпа. Јас на почетокот додека не ми се воспостави нормална лактација,нон стоп се одмолзував зошто бебушот не влечеше доволно колку што мене ми надоаѓаше млеко и ако не се одмолзев ми се стврднуваа и настануваа грутки,затоа сметам дека треба да се има уште од почеток.

Emana and Kejtovska like this.
  10. Ece 1309

Ece 1309 Активен член

Здраво феминки
    Јас со прашање за складирање на измолзеното млеко. Во што го складирате млекото? Прашав за кесите во аптека на Авент се над 1000 денари 20 кеси. Дали има некоја поевтина алтернатива освен овие кеси?

Minnie-e likes this.
  11. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Imash na Lansinoh vo Nutrivita, 25 kesi ti se 440 denari, 50 kesi se 760 denari. Po 180 ml sobiraat.

Emi_88 and Ece 1309 like this.
  12. Ece 1309

Ece 1309 Активен член

Ти благодарам на одговорот, ќе проверам.
    Убав ден

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Кеси Нук и Лансинох, а додека префрлам во кеси ставав во чашки стерилни за уринокултура, па после во кеси.

Ece 1309 likes this.
  14. Ece 1309

Ece 1309 Активен член

Добра идеја, многу ти благодарам.

Mila_dea likes this.
  15. barby

barby Популарен член

Мислиш на оние малите од 60 мл?

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас користев од 120мл,не сум сретнала од 60мл.

17. Seline

Seline Истакнат член

До сега се имам измолзувано неколку пати за да отидам некаде и завршам некоја работа, така да млекото во фриз стоело по неколку часа. Е сега, сакам еден цел ден да се молзам и да чувам за наредниот за да му дадат на бебе, оти ќе бидам отсутна можеби пола ден.
    Прашањето ми е дали мора млекото да го замрзнам од денес за утре или може да си стои во фриз? Според тоа што го прочитав за складирање може, ама би сакала да слушнам ваши совети. Фала многу.

18. BirMelek

BirMelek Популарен член

Нека стои во обичен фрижидер, во внатрешноста на полицата, не на врата. Така може да стои повеќе денови. За еден ден нема потреба да го мрзниш. Одеднаш молзиш за цел подој или собираш?

Seline likes this.
  19. Seline

Seline Истакнат член

Собирам, немам толку млеко како порано, а имав многу. Кој знае колку ќе соберам.

20. Mia.milicka

Mia.milicka Истакнат член

Јас имам електрична на Tommee Tippee но за жал не можам да измолзам млеко. Мислам дека немам доволно, 10мин молзење ништо не капнува во шишенцето. А кога ќе ја тргнам пумпата, околу нејзе има млеко. Не би требало да е до пумпата... некој да има слично искуство?