Ова врска нема со бебе влечење, ова е чашка за собирање млеко кога молзиш од едната града, а тече од другата. Нит вакум ствара нит имитира дека влече града.
Kolku mi falese ovaa haakaa so prvoto koga doev. Stalno ja gledav na youtube kaj amerikanskite mami i posakuvav da ja imam. On cica a od drugata mi tece mnogu, pa so peskiri sedev po doma. Sega zdravje boze ako dojam pak odma ja kupuvam. Inaku mislam deka e i kako pumpa ama kolku e slina neznam, taka i pisuva na stranata. A za sobiranje na mlekoto koga si tece samo gledam ima kako caski ili bubamari ko sto gi vikaat se stavaat so.vakum na gradite i si stojat vo prslukot mesto vloski da nosis tie si gi nosis i si go sobiras mlekoto, ne bi mozela da gi nosam jas i so niv da setam..ama pumpava sekako ke mi bide potrebna zosto so maliot imav hiperlaktacija toa reki bese po doma, go doev dve godini.
Истото и јас го помислив, баш убаво ќе беше на почетокот да ја имав оваа пумпа кога буквално ми извираше млеко од мене, барем ќе соберев се што ми отиде фиран. Заради хиперлактација и јас бев советувана од педијатар да не се измолзувам, бебето веќе многу ме цицаше и многу често. Дали беше правилно или не, не знам.
Abe jas se izmolzuvav ama go frlav, i da go sobirav toa sto tecese dzabe mislam. On nikogas ne fati sise nemase kako da go pie toa mleko samo na cicka bese. Ama sega ke si go kupam zdravje boze se nadevam pak ke imam mleko i ke saka da cica daj Boze.
Не постои такво нешто, стимулација се прави само со редовно молзење односно доење, штом престанеш да молзиш/доиш редовно се намалува количината.
Вчера извадив млеко од замрзнувачот и го ставив во обичниот фрижидер. Денес е скроз одмрзнато. До кога најдоцна можам да го дадам? Од синоќа цело време е во обичен фрижидер.
Јас сум презадоволна од Philips Avent електричната пумпа,има се мести и за стимулација и за одмолзување.
Дојдов да ја пофалам пумпата на медела, ја имам двојната електрична таа новата што може да ја шеташ секаде со тебе. За кратко време вади убава количина, осовено вака на почеток кога ќе надоаѓа млекото, јас не ја користам за стимулација бидејќи бебето во текот на денот доволно цица и стимулира,, ја користам повеќе за одмолзивање и собирање на млеко и складирање. Ако сте во можност да ја купите, а при тоа имате навистина голема потреба од истата од мене топла препорка
Размислував во случај на царски ако не надојде млеко веднаш... до душа како се ближи терминов се ми е испомешано па си викам да бидам "спремна"
Нема да дојде веднаш секако, после 3 дена веројатно ќе дојде. Ама не се сеќирај, секако првиот ден не ни цицаат, им даваат декстроза, после ќе си ставаш на града и ќе даваат дохрана потоа, сите така сме прошле. Пумпа пред да се породиш не.
Mislenje za ovie tri elektricni pumpi, prvata vtorata i cetvrtata... Ovaa tretata na loreli neznam dali imam potreba od dupla ... Ne mi se dava mnogu pari... Ili da mi preporacate nekoja druga da ne e mnogu skapa.
https://momandbabe.mk/product/пумпа-за-гради-twee/ Случајно налетав на пумпава со ок цена е може ќе му биде од корист на некого
Мајки продавам пумпа за измолзување кикабоо. Пумпата е одлична ама мене веќе не ми треба. Искористена е 4-5 пати вкупно.Имам и кесички за мајчино млеко ке ги пратам поклон.Цена 2200 ден.Праќам по карго