Здраво, позајмив рачна пумпа од на мм сестра му чисто да видам дали ке можам да се измолзувам зошто ми надоаѓа сега млеко и барем да му го давам тоа на бебе наместо ад. МолАм ама пумпата е на babynova многу мачно ми е измолзувањето се препотувам буквално. Сега сакам да си купам една дали имате некоја од овие да ми кажете која е подобра: https://topolino.mk/product/pumpica-za-gradi-plasticna-natural-feeling-chicco/ https://momandbabe.mk/product/пумпа-за-гради-fidi-go/ https://topolino.mk/product/elektricna-pumpa-za-gradi-leia-plus-kikka-boo/
Од сите овие серенити на кика бу сеа ти е на акција таа ја фалеа електрична. Со рачна ќе те боли рака каква и да земеш. Доколку си породена во систина имаш 10% на авент електричната таа врв ми беше скапа е ама вреди секој денар. Јас ја имам натоми типи електричната и доста ми збрка работа. Лансинох исто електричната е добра мислам од нејзе и дека двојна имаше.
Ако ти е за повремњно молзење, јас сум многу задоволна од таа на чико. Ама јас не ја користев за зголемување лактација или редовно молзење. Молзев само кога бебе ќе се успиеше и ќе ми се преполнеа градите и тогаш без проблем можев да извадам 100мл од града за кратко време. Инаку како што ти пишаа за редовно молзење не се практични рачните зошто рака ќе те заболи
Дали некој има искуство со кеси за млеко од алиекспрес? Со првото дете имав млеко за извоз, па се мислам дали вреди да си нарачам од таму поголема количина. Ако не се правилно стерилизирани, ќе треба да фрлам се после...
Јас се мислев да купам и на крај се откажав ќ,некако шубе ми беше,не знаев какви ќе дојдат.. Имав купено од lansinoh едно паковање, после мајка ми носеше стерилни чашки за мокраќа,па и во нов помала количина имам. Ама гледам има изборни во мк за кеси, од авент,мимо,нук,медела, види можда нешто поевтино ќе начекаш
Јас не би, сепак млекото ќе стои во нив. Види ги на бејби џем и на кикабу во локо кроко како попристојна цена.
Сега ти се на акција во локо кроко, а и повеќето што гледам во лансинох ќеси ставаат. И јас е зезнав со првото не чував млеко ама за сега ќе се спремам
Јас не би складирала млеко во такви кеси. Кога земав јас авент имаа најдобра цена и секогаш имаше на лагер во еурофарм. Со лесно да си ја износиш бременоста.
Јас ја имам, ја користам за стимулација ако подолго време не цица. Многу ми е симпатична и практична, нема шишиња и чуда, не ми фаќа место, безжична е.
So edno polnenje kolku pati moze da se odmolzis? Jas imam na medela 2 pumpi ama mi se smaci od kabli creva sisinja ne mozam da domijam, i taman sum pocnala bebe place pa ajde se vadi da go krenam , ova mi izgleda prakticno
Да ти кажам право, не знам Ја користев по 15 мин на секоја града, што значи 30 минути си работеше и не покажа индикаторот дека е празна и значи може да тера уште. Еве денес после молзење не ја полнев и утре пак ќе ја користам и ќе видам дали ќе бара полнење.
Zdravo, me interesira iskustvo od tie sto povremeno se molzite i imate potreba od "nekoj saat" da vi go pricuvaat bebeto, kolku ml majcino mleko mu se dovolni za soodvetna vozrast?