Јас имав рачна на медела. Поскапа е од останатите рачни ама вреди секој денар. Јас молзев а веќе доев, имав премногу млеко. Молзев и складирав. Има причина зошто сакаш да молзеш? Доењето не ви оди? Од мое искуство, да имав пумпа веднаш, полесно ке ги извлечев брадавиците и ке немаше потреба од силиконски. Да нагласам дека синко во болница фати да цица, добар фат и јак рефлекс, па со силиконски ми ги извлече брадавиците. Да ја купев пумпата порано, силиконски не би користела. Е сега, ако бебе соработува, ако имаш доволно воља и поддршка, пумпа не ти е неопходна. Подобро ке е да ни објасниш зошто сакаш да ја купиш и да ти дадеме совет за понатаму. Патем, рагади се добиваат со неубав, односно плиток, фат и од сувост. Ке мачкаш ланолин и ке внимаваш на поза при доење и дали бебето има длабок фат.
Јас би за електрична, не знаеш колку ќе и треба,со рачна да молзеш секои 2 часа не би. Јас на томи типи ја имам и сум задоволна од нејзе имаат они и бежична таа уште повеќе ќе ти заврши работа.
Се разбира дека електрична е подобра од рачна, ако имаш финансии земи си електрична. Препорака моја за Медела, пред се бидејќи имаат овде сервис, делови има секогаш...
Женски, некој да ми препорача пумпа, со појак капацитет на влечење? Со првото ја користев медела свинг, ама некако не бев задоволна, ниту вакум ми се правеше, ниту силно влечеше. Фала
Ако си при пари на Phillips avent пумпата да ја пробаш, околу 14000 е. Од поефтина варијанта Јас ја користам на локо кроко електричната пумпа и сум задоволна. Околу 2500 ја платив, има опции за масажа, измолзување и стимул и има 9 брзини. Доколку го доиш детето, моја препорака е кога е при крај со доење сврти го на другата града малку да цица за да го стимулира млекото и потоа стави ја пумпата. Кај мене функционира и веднаш почнува да тече, инаку треба по 30 мин да чекам.
Филипс авент дефинитивно убав вакум прави ама мн скапа е. Од бебе супермаркет имаат и бежична јас таа би ја земала искрено околу 4000 и нешто беше мислам.
@LionJ Можеш да ни ја сликаш пумпата да ја видиме од локо кроко? Или од интернет слика да знам која е. Ефтина е како за електрична пумпа и еве имала повеќе опции. Има кај нас во Прилеп продавница од локо кроко само да знам која е. Фала ви на сите за одговорите Инаку @MilaSs12 сакам да имам пумпа дома бидејќи ќе бидам со царски и автоматски со тоа покасно ќе имам млеко. Така беше и со првото дете. Да можам со пумпа полесно да извадам млеко , каналите да ми станат проодни во случај бебе да не може да влечи убаво. Со првото бебе имавме и подврзано јазиче и тоа дополнително ги отежна работите. Инаку имало во зегин германска- електрична од фирма nimo и била 3500. И таа треба да ја разгледам. Мене инхалаторот ми е од оваа фирма и сум задоволна.
Девојки прашање. Имам филипс авент електрична купена од нептун. Гаранција и сметка не можам за жива глава да ги најдам кај се. Кабелот има некој прекин и не се пушта пумпата. Знаете каде да барам сервис?
https://zegin.com.mk/mk/avent-premium-elektrichna-pumpa-za-izmolzuvane оваа ли е таа? Гледам убав попуст има
јас имам депилатор филипс од нептун и тука ме имаа упатено за сервис и тука имам прашувано за делови. Јави се прашај колку пари е и дали имаат на залиха таков дел воопшто.
И јас ја имам новата електрична на Авент, многу сум задоволна. Чашката е мека (како силикон) и прилагодлива на различни гради и брадавици. Нежна е, но убав вакуум прави. Откако се вратив на работа душата и ја извадив, не мрда. Медела не сум користела за да споредам.
Здраво, доколку на некоја доилка и треба хаакаа вакум пумпа, продавам некористена 900 денари купена денес по карго порачано од саботата. И фискална ќе ви приложам, ми престана млекото во меѓувреме
Не мора да значи дека ке дојде подоцна со царски. Нема правила, мене ми надојде многу брзо, трет ден син ми цицаше. За медела имаш моја препорака. Лесно пумпа, не се замара раката. Јас вадев 180-200 мл за 5-10 минути без мака. Нежна е. Немам искуство со други пумпи да споредам. Инаку за медела рачна зборам.