Ја зедов од Зегин пумпата електрична Нимо. Но морам да користам класична терапија за притисок и нема да можам да го дојам. Пумпата ја искористив само 2/3 пати. Доколку некоја е заинтересирана нека ми пише лп. Има и гаранција уште 6 месеци
Zenski ja zemav elektricnata dupla na Medela. Porodena uste ne sum, ama sega citav upatstvo. I pisuva otkako ke se izmie, moze vo mikro da se sterilizirat delovite. Kade da najdam takvi kesi?
Здраво, се спремам за новороденче па имам малку дилеми околу пумпи. Дали купивте пред да се породите или од кога се породивте и заклучивте каква пумпа ви треба (дали електрична за повеќе стимулација, дали рачна, дали на хаака со вакум сама да собира ако имате доволно млеко и сл.) Ве молам за совет
Пред време не купувај оти не знаеш дали ќе ти треба воопшто. После ќе си купиш ако има потреба. За сстимулција, од бебе на града почесто, нема подобра стимулција. Со лесно породувањето, тук сме што треба. Имам доенички стаж од 4 години се на се што треба тагни ме потаму, ќе помагаме
Не купувај можеби нема да имаш потреба, за купување е лесно прати било кој ќе ти купи ама ако не ти треба парите нема да ги вратиш назад. Не само од аспект на тоа ради млекото туку не дај боже да треба под терапија да бидеш и да не смееш да доиш што ќе правиш?
И јас ќе ти кажам да не купуваш пред време. Ако има потреба ќе си купиш откако ќе се породиш. Јас лично немав потреба од пумпа. Бебе од прв ден фати без проблем и млеко имав сосема доволно.
Мајки, продавам електрична пумпа Нимо, купена околу 3500 во Зегин, ја продавам 2200 денари, но може и да се договориме. Користена е неколку пати, за жал млеко немам. Се надевам на некоја друга мајка ќе и е од помош
Ок ли е брендов? Сакам рачната да ја земам 1500мкд е електрична имам ама за надвор нема да ми е практична таа т.е мора на струја да е упалена па сакам да ја земам оваа некоја мајка ако има искуство да сподели или некоја ок рачна до 1500мкд зошто не планирам често да користам
Jas ja imam racnata i ok si e od brendov..Retko ja koristam bidejki bebe celo vreme cica, no mene iskreno mi pomaga poveke samo raka... Ne mi e odi mnogu so vakvata pumpa.. malku topla obloga masaža i potoa ke se izmolzis.. do sega se si e ok.. a inaku e najdobro bebe što počesto na grada i nemas gajle toa si stimulira kolku saka ☺️
krajnoto e blago pripivanje na rakata kon graden koš i poleka nanapred so prstite kaj mene barem ima efekt
Мене на 3ти ден ми надојде и со двете. Со првото бев побрзо дома, па користев пумпа рачна, а и бебе цицаше. Но за да ја користиш, ќе мораш и рачно прво да започнеш да вадиш (со рака да молзиш) и бебе да цица (за да се пуштени каналите и за можеш да вадиш млеко после и со пумпа). Ако пумпаш на неопуштени канали, само можеш рани да си направиш... Ќе комбинираш во старт додека се пуштат... со рака, бебе, пумпа... Ако бебе не фаќа убаво, рака и пумпа. Пево ќе масираш со рака, ќе молзиш, после ќе пробуваш пумпа и така додека не успее убаво да влече пумпата. Изгледа комплицирано, ама инстиктивно ќе знаеш што да правиш. Сама ќе процениш и видиш колку потреба ќе имаш да молзиш.. Јас со второто се зезнав не вадев со пумпа, ни со рака (а 5 дена во болница), бебе слабо цицаше, па од полни гради, оддеднаш ми секна се повлече млекото. Таа грешка со третово ќе гледам да не ја правам...
Zdravo feminki dali so mali bradavici moze pumpica elektricna da vlece mleko mu davav na maliot so silikonska no nekako ne ni odi pa sakam da kupam elektricna aj ve molam za sovet itno mi treba.