Прво ги миев после секоја употреба со врела вода и сјај, а после по американски терк почнав. Се молзам на три саати и не се престигнуваше со миење/ сушење. Стерилизирам еднаш до два пати на ден, а одма после молзење ги ставам во фрижидер на највисока полица- фрижидерот исто на пониска темп го наместив. Јас имам две и користам паралелно. Ставам во чисто пластично стерилизирано или понинато со алкохол
Pisi mi Ako ne si se snasla, jas imam malecki delovi za pumpa, od AliExpress gi kupiv, no ne mi odgovaraat na moite brdavici, pa Ako sakas ke ti go dadam. Ke vi ostavam link na site sto sakate da naracate, no ke gi cekate malce poveke. Jas imam problem so pumpa ne znam od koja da zemam, nekoja elektricna no po evtina. Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $3.76 65% Off | Silicone Flange Inserts for Breast Pumps Electric Breast Pumps Shield Nipple Tunnel Narrow Connector Feeding Essential https://a.aliexpress.com/_Ev3A8AP
Ako se uste baras pumpa, a ne ti e problem da e koristena, prodavam chicco, upotrebuvana 1 mesec. 3000 den
Е од Алиекспрес не ми текнало тоа да барам искрено Која големина зема? Јас ја земав и на Пики, искрено добра е, можеш да пробаш со нејзе. Пумпата е само 950 денари, со достава негде 1100 денари ме фати.. вадам по 50-60 мл од града со нејзе, ама ме копка дали би можела да ја користам и Меделата со деловиве што ми ги прати.. ако не бива ни така, целосно ќе се откажам од нејзе
Здраво мајки, Купена во февруари Филипс авент премиум, електрична единечна од аптеката во Систина. Во кутијата оди шишенце од 125 мл, туфери за брадавици и авент кесички. Многу малку е користена пошто добив друга на користење. Би ја продала, доколку има заинтересирани пишете ми.
Мамички, сакам да се измолзам и да оставам млеко во фрижидер, колку време може да стои таму? и потоа откако ќе го извадам од фрижидер дали смеам да го стоплам млекото? Или како е правилно да го дадам?
Мислам перпораките беа максимум 3 дена на крајот на фрижидерот. Потоа можеш да го ставиш шишенцето под млаз топла вода или во сад со топла вода, за да го затоплиш.
Во последно време, градите ми се многу меки. Осеќам дека поретко се полнат, бебе ( 9 месеци) преку ден не цица, навечер еднаш до два пати. Порано се испумпував преку ден, барем два пати и вадев по 100-120 мл. А сега и кога се полни не испаѓа скоро ич. Пумпата ( лансинох ) изгледа дека влече исто како порано, ама млеко воопшто не иде. Можно ли е, затоа што градите ми се меки, да не испаѓа млеко?
На 9 мес бебе може да има и 3 оброка, така да не можеш да споредуваш со количина на млеко со периодот кога само цицало. Ако бебе не цица многу, нема и да се создава многу. И бебе секогаш може да извади повеќе од пумпа. Ако имаш менструација, и тоа делува на количина на млеко. Ако порано редовно си молзела, а сега одамна не си го правела тоа, исто така не се создава тоа млеко (нема побарувачка и затоа ќе нема и производство).
Здраво мајки Од името ма седтрами го споделувам нејниот пост Ве молам за инфо дали некој знае од каде можам да набавам резервни делови за мини електрична пумпа Медела.Од претставниците Бимек ми рекоа дека овој модел не се произведува веќе и немаат резервни делови на залиха. Или доколку некој го има овој дел, ве молам нека понуди цена.
Dokolku nekoja od vas e zainteresirana prodavam elektricna pumpa Kika boo Rhea samo sterilizirana I probana I vidov deka ne odgovara za moite gradi Edna kapka ne mi izvlece pisete mi ke se dogovorime